יום שישי, 22 באפריל 2011

פול קטן בקליפתו

כל הדברים הטעימים בורחים מהר......את המנה הזו אפשר להכין גג חודש בשנה ואז נגמר.....

את המנה מכינים מתרמילי הפול הירוק....הם מבושלים עם תרמילהם.....אני מצאתי בזה מעדן מלכים.....אמא הייתה מכינה לנו את זה כל שנה........סבא שהיה מגדל בשדה כמה שורות של פול ל- "צריכה עצמית".....היה קוטף את התרמילים כאשר הם עדיין עדינים וניתנים לבישול.......לא שאלתי את אמא איך היא מכינה.....אבל יצא מעולה....ודי דומה

מצרכים

1/2 ק"ג פול צעיר וממש קטן.....מנקים וחותכים את התרמילים לחתיכות של 2-3 ס"מ
בצל בינוני קצוץ
3 בצלים ירוקים קצוצים
כוס ציר עוף או לחילופין 1/2 כף אבקת מרק עוף
זעפרן....בחצי כוס מים חמימים שמים 10-15 שערות

לעסק...........מטגנים את הבצל והבצל הירוק עם 3 כפות שמן.....כ- 4-3 דקות ומוסיפים את הפול לעוד דקה של טיגון......מוסיפים את ציר העוף ואת כוס המים עם שערות הזעפרן....ממליחים קלות ומבשלים כ-20 דקות........

שימו לב למים שלא יהיה מעט או הרבה מידי.....מלח לבדוק בסוף....

מי שאוהב את המרירות הקלה ימצא במנה מעדן מלכים.....

אני מגיש כתוספת לאורז......ניתן גם להגיש כסלט קר....אני מעדיף חם...

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


3 תגובות:

  1. אנונימי22/4/11

    10-15 שערות זעפרן זה חצי קופסא
    פעם הייתי מבשל הרבה פול ירוק
    בהריון האחרון של אישתי היא ... לא הרגישה טוב מזה
    ומאז עברו 31 שנה...

    השבמחק
  2. שרית-ב22/4/11

    וכמה שזה טעיםםםםםםםםםם ..........

    אהבתי !

    תודה ומועדים לשמחה !

    שרית-ב

    השבמחק
  3. אנונימי6/2/12

    מזכיר לי תבשיל של אמא שלי שתחייה....הפול הצעיר הזה...אימי מכינה אותו לפסח...
    הריח של התבשיל שלך מגיע עד לאפי....שהוא רחוק מאוד גאוגרפית חהה תודה
    חג טו בשבט שמח
    שונטי

    השבמחק