יום רביעי, 6 באפריל 2011

טונה צרובה על ארטישוק ועוד

מנה יפה אינה ערובה לטעם.....במנה הזו...יצא שילוב של חומרי גלם מצוינים...ויזואליות וטעם....

ארטישוק הבאנו טרי מהמושב, מנגולד צומח אצלי בגינה וטונה אדומה חברו להם יחד למנה מקסימה וטעימה

מצרכים

2 ראשי ארטישוק טרי מקולף ופרוס
2-3 עלי מנגולד
טונה אדומה 2*2*8 ס"מ
כוס מיץ רימונים
2 כפות חומץ בלסמי

לעסק.........את הטונה צורבים על מחבת לוהטת....ללא שמן וללא שום תוספת....1/2 דקה מכל צד ונותנים לזה לנוח בצד....את המנגולד קוצצים ומקפיצים דקה וחצי במחבת עם הבלסמי וכפית לימון קורט מלח וטיפונת שמן שומשום.......ומעבירים לכלי שיתקרר....

את הארטישוק מכניסים לסיר עם מיץ הרימונים לבישול על אש קטנה של 1/4 שעה....ואז מוציאים את הארטישוק ומצמצמים את מיץ הרימונים......לאחר הצמצום הארטישוק חוזר פנימה.....

את הטונה הצרובה חותכים עם סכין חד לריבועים 5-6 מ"מ עובי.....ומתחילים לסדר את הצלחת....

המנגולד ראשון....מעליו לבבות הארטישוק ורוטב הרימונים המצומצם.....ולמעלה מסדרים יפה את הטונה....

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com

אין תגובות:

פרסום תגובה