יום שבת, 30 באפריל 2011

ראות בקר.....זיכרונות מפעם

אצל סבא ז"ל בכפר היה נהוג שבפסח וראש השנה שוחטים אצלו בבית פר בן בקר.....לנו הנכדים הקרניבורים הקטנים זה היו יום המנגל.....אבל היו כמה מתכונים שהיו מתלווים לשחיטה....אחת מהם היא ראות חריפות ברוטב חלומי....

סבתא תבדל לחיים ארוכים ואמא היו רוקחות מעדנים מחלקי הפנים הטריים.....זה לא שלא אכלנו חלקים אלו בימים אחרים....אבל ידענו שבחגים זה יהיה....

טוב אז כך.....הלכתי לסיבוב  בשוק והקצב מסדר את מקרר הבשרים הטריים....והראות קורצות.....לי היה מובן שרק אני בבית אוכל זאת.....ולכן לקחתי כ-ק"ג בלבד.....מה שאומנם הספיק אבל היורשים אהבו ....איזה כיף???...תודו

אז בואו נראה איך מכינים את המנה.....

מצרכים

קילו ריאות בקר
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
כף לא גדושה כמון
1/2 ראש שום קלוף
3-4 פלפלים סודנים יבשים
3-4 פלפלים אדומים יבשים...... מתוקים או חריפים ע"פ בחירתכם
2 כפות שמן

לעסק......טוב אז עיקר העבודה הוא בהכנת הריאות לבישול.....בשלב הראשון נרתיח אותם בסיר גדול (הם צפים ומתפשטים)....ההרתחה כ - 10 דקות.....נסיר מהאש נשטוף במים קרים ונקרר.....

בשלב השני נסיר את הקרום העוטף את הריאה.....לפעמים זה לא יורד אז נחתוך בעדינות.....בזהירות על מנת שלא נחתוך עבה מידי.....לאחר שקילפנו נחתוך את הריאות לקוביות או מלבנים ע"פ בחירתכם.....כ - 1-2 ס"מ

את הקוביות אנחנו מעבירים ניקוי נוסף....בעזרת סכין קטן ונוח אנחנו מסירים מכל קוביה את הסחוסים העגולים...הנראים כמו צינורות.....את הנתחים הנקיים.....אנחנו שוטפים ומכניסים לסיר.....

מוסיפים את כל התבלינים והפילפלים והשמן וממלאים מים כ-5 ס"מ מעל הריאות......ממליחים בעדינות ומבשלים כשעה לאחר ההרתחה על אש קטנה עם מכסה סגור.....תוך כדי הבישול פותחים את הסיר מידי פעם לערבוב.....לאחר השעה בודקים אם זה רך....אם לא רך תוסיפי 20 דקות ותבדקו שוב.....כל פעם שבישלתי זה יצא זמן בישול אחר......רק אחרי הבדיקה לרכות מחליטים האם די להם.......

כאשר הריאות רכות...מצמצמים את הרוטב שיהיה סמיך......אם תוך כדי הבישול חסר מים תוסיפו....אבל מים רותחים....המלחה אחרונה לפי טעימה...

מגישים עם פרוסת לחם טרי .......

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


תגובה 1: