אני משתמש בלימון הכבוש כתבלין ......ומאד אוהב אותו בכריכים או בפסטות.....מתאים גם למאכלי דגים....
הכמויות שאני מכין הם קטנות 3-5 לימונים....ומכין טרי כשנגמר....
מצרכים
4 לימונים שטופים היטב ופרוסים לעובי 3 מ"מ
2 כפות מלח עבה
עין אחת של שום
2 פלפלים סודנים יבשים
1/2 כפית צילי גרוס
שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
לעסק...........מסדרים את הלימונים בצינצנת כאשר כל שכבה או 2 מפזרים מלח בנדיבות.......באמצע מוסיפים את השום והפילפל.......ותוך כדי הסידור גם מפזרים את הצ'ילי.....
כאשר הצנצנת מלאה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן לכיסוי מלא של הצינצנת.....עדיף צנצנת הנסגרת הרמטית....
את הצנצנת משאירים כ - 24 שעות על השיש, כאשר כל כמה שעות הופכים.....לאחר יממה נכנס למקרר ומתאים כבר לשימוש, למרות שאני ממתין יומיים שלוש......
ניתן לטחון במעבד מזון למטבל מקסים או להשאיר כפלחים ......המטבל מתאים לכריכים או תיבול והפלחים כתוספת לתבשילי דגים....
בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
יאמיייייייייייייייייייי
השבמחקהכי טעים בסנדביץ טוניסאי , אוהבתתתתתתתת
האם הכוונה עין שום - לגלד שום או כפי שקוראים ברגיל = שן שום ?
תודה ,
שרית-ב
שמחה שהוספת את נושא המתכון בעדכון .
אני רק בקשה ,
השבמחקהאם יש באפשרותך להוסיף בסוף המתכון גירסאת הדפסה ?
תודה על ההתייחסות .
שרית-ב
♥
שרית תודה..........אני באמת לא יודע איך עושים גרסת הדפסה....מי שיכול לכוון אותי אודה...
השבמחקנפלא,
השבמחקאני אוהב לטבל עם הלימון אורז לבן.
אנסה את המתכון היום.
תודה רבה
שרית.....
השבמחקעין שום הכוונה אכן לשן שום :-)
תודה רבה חיפשתי מתכון כזה הרבה זמן...עין של שום זה שן שום?
השבמחקשן = עין
מחקתהנו
מעולה נתת לי השראה - לכבוש לימונים ואז לשים בזה פילטים של דג טרי. סביצ'ה בניחוח מגרב... גבריאל
השבמחקאחלה מעדן......ספר לנו איך יצא :-)
מחקמתכון קל וטעים
השבמחק