כאשר עלה הרעיון למפגש עם שף חוסאם עבאס להיכרות עם עשבי הארץ והמטבח הערבי....בקשתי מששת להיות בין עשרת המאושרים שיעלו צפונה....טלפון לאביגיל סיכם.......... סופ"ש עולים צפונה להכיר את אשר הבטיחו לנו עוד בתנ"ך......וְנָתַתִּי עֵשֶׂב בְּשָׂדְךָ, לִבְהֶמְתֶּךָ; וְאָכַלְתָּ, וְשָׂבָעְתָּ......את עשבי הארץ יאכלו הבהמות ואף אנחנו נאכל ונשבע מהם....
נפשגנו בבוקר ואביגיל פרסה לנו לבנה שעורבבה עם צמח החרדל...פיתות טריות וזיתים סורים.....החרדל שידרג את הלבנה המעולה....תוך כדי ששף חוסאם מתרוצץ וקוטף גרגר נחלים, שומר בר ועוד...
מסתבר ששדות שאנחנו חושבים שהם מלאים קוצים ודרדרים....בעיני שף חוסאם הינם שדות אוכל שניתן להאכיל איתם חצי מדינה......כל עשבי המאכל יש להם תקופה קצרה וזו התקופה של סוף החורף ותחילת האביב....
השף מסביר איך קוטפים את החיטה הירוקה ושורפים אותה במדורות על מנת לייצר פריקי.....
מסתבר שבאלבאבור מפעילים צי של קוטפות בתקופה הנפלאה הזאת ומספקים למסעדה את הירק הנפלא הזה....במסעדה אף נחשפתי לעכוב....ירק קוצני מאד שמצריך עמל רב בקילופו אך טעמו משובח.....בתקופה הקרובה תוגש במסעדה ארוחת טעימות לכל עשבי הבר והמנות הרגילות כל זה במחיר הוגן של 120 ש"ח......
סוד הקסם בקבב של אלבאבור הוא בפשטות בשר טלה מעט צנוברים ובצל...פטרוזיליה מלח ופלפל גרוס פגשו את הסכין האמתנית ושופדו על מקלות קינמון.....
צלע טלה שהונח על פריקי....פשוט חבל"ז....עסיסיות הטלה משתלב יופי עם טעם העישון בפריקי....
סלט עלי גפן צעירים וטריים.....פשוט אבל טעים
סלט שקדים ירוקים ושומר בר......אגדה ...כל מילה נוספת מיותרת
על הקובהניה.....בורגול ובשר טלה לא מבושל לא השתגעתי על זה ועברתי ישירות לקינוח....שכל מה שאסביר עליו רק יגמד אותו....
לסיכום....הכרתי שף שהוא אדם מקסים כשלעצמו.....האהבה לאדמה ומה שהיא נותנת לנו גורמת לקינאה....המסעדה עצמה מקסימה.....השילוב של חומרי גלם מהסביבה, הטריות שלהם...קסם...קסם.....
נצלו את הזמן להנות מהירוקים העונתיים...תוך חודש הם לא יהיו....
בתאבון ותהנו
אחלה מן סוכר
השבמחק