יום שישי, 5 בנובמבר 2010

סלט פלפלים מתוקים

אצל אמא ארוחה ללא 10 סלטים על השולחן לא נחשבת לארוחה, וכך גם אצלנו....אבל אצלי התקן לכמות סלטים נמוך יותר.

ההשקעה בסלטים טובים בדרך כלל לוקחת זמן יותר מבישול הארוחה עצמה...

הסלט שאתן היום הוא די פשוט להכנה, אך טעים מאד ויכול לפחות שבוע במקרר.

איך מכינים

פלפלים מתוקים לסלטים בכלל ניתנים להכנה ב-3 אופנים
על מנגל פחמים, על אש גלויה בגז ביתי או טיגון -הסדר הינו על פי העדפתי האישית.

מצרכים

6 פלפלים מתוקים משלושה צבעים
1 לימון
כף חומץ
2 שיני שום
1/2 כפית כמון טחון
כף שמן קנולה
מלח ע"פ הטעם

שורפים או מטגנים את הפלפלים ומכניסים לשקית נילון אטומה לשעה.
מקלפים את הקליפה החיצונית וחותכים לרצועות ארוכות.
חותכים את השום לפרוסות דקות
מוסיפים את שאר המצרכים מערבבים מכניסים לכלי אטום והופ עמוק למקרר.

המלצה להכין יום לפני ההגשה

סלט פשוט ומעדן אמיתי

ספרו איך יצא

22 תגובות:

  1. אנונימי27/1/11

    לא היה לי כמון האם זה קריטי? האם יש משהו להכניס ברגע האחרון במקום כמון?

    השבמחק
  2. הכמון נותן את הטאצ' הסופי......מקסימום תוסיפי מחר ותערבבי שוב.......שבת שלום

    השבמחק
  3. snowmusic4/2/11

    אני מההודעה על הכמון. התמכרתי לסלט - דרושה גמילה דחוף!!

    השבמחק
  4. למה גמילה??....מעולה בריא ןטעים.....מה יכול להיות יותר טוב....שמח שפגעתי בול :-)

    השבמחק
  5. אנונימי29/12/11

    ....... האם הכוונה שלך להכניס את הסלט הטעים טעים הזה לכלי אטום ולדחוף עמוק במקרר , כדי שלא יחסלו אותו בין רגע ??????????????????

    מכינה דומה ותמיד יש קופסאת זכוכית " שמתגורר " אצלי במקרר .... סלט מאוד אהוב , מכינה כמות גדולה יותר { ללא כמון , לא אוהבת } כדי שלא יזלל מיד ........

    אהבתי , תודה על השיתוף הטעים !

    שרית-ב

    השבמחק
    תשובות
    1. איזי4/3/12

      מה אומר ומה אדבר
      טעים לאללה ולא צריך יותר
      ואם תוסיף גם מעט פלפל
      לא תחדךל לומר תודה לאל
      ועוד תודות בשפע והמון
      לשף החביב לטבח אמנון
      איזי

      מחק
    2. תודה איזי :-)

      מחק
  6. אנונימי29/12/11

    אני מוסיפה לתענוג פטרוזיליה קצוצה. ועוד תוספת שתופסת, פלפל אחד חריף קלוי קלוף ופרוס. אוכל מרוקאי חריף במידה כהלכתו...

    השבמחק
  7. אמנון ומשפחת יפרח היקרה,
    נתקלתי בבלוג במקרה בפייסבוק (כנראה שאנחנו חברים, יש לי עסק של עיצוב בבצק סוכר)והתענגתי מכל מתכון , מזכיר לי את בית אמא והסבים , אשתף בכייף בדף ובקבוצה שלי כדי שכולם יהנו מהמתכונים הנפלאים שניכר בהם שניתנים בחיוך וביד רחבה!
    השבת הכנתי הסלט פלפלים שיצא מעולה, המון תודה

    ישר כח ,
    אפרת לוזון.

    השבמחק
  8. מיכל3/2/12

    היי
    איזה חומץ מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני משתמש בחוצץ רגיל של אוסם ויוצא מעולה.....סלט פשוט וממכר

      מחק
    2. מיכל3/2/12

      אפשר גם בלסמי...? (זה מה שיש בבית...)
      תודה!!!!

      מחק
    3. אפשר בבלסמי...לשים חצי מהכמות ...והצבע של הסלט לא יהיה משהו....אבל מבחינת הטעם יצא בסדר

      מחר בקניות 8 ש"ח בקבוק חומץ פשוט :-)

      בהצלחה ושבת שלום

      מחק
  9. אנונימי11/3/12

    סלט טעים ביותר...עושה כל שבוע...
    המון תודות

    השבמחק
  10. אנונימי12/8/12

    היי אשמח לסלט חריף עם גמבה ופלפלים כמו שהמרוקאים או התוניסאים מכינים אודה לך

    השבמחק
  11. אנונימי31/8/12

    וואו, שנים ניסיתי לשחזר את הטעם של הסלט הזה שסבתי ז״ל היתה מכינה ולא הצלחתי. עד השבוע שעבר שניתקלתי במתכון. היום אני הולכת לשחזר את זה בערב לארוחה שכל המשפחה תגיע. הולך להיות מעלף.

    השבמחק
  12. אנונימי21/12/12

    מה עושים עם הלימון משתמשים במיץ

    השבמחק
    תשובות
    1. כן סוחטים ומשתמשים......סלט ממכר

      מחק
  13. אנונימי1/10/13

    נראה מדהים ! האם אפשרי רק לקלות את כל הפלפלים בתנור ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר וגם יוצא מעולה...............אבל מאבדים את הטעם המעושן היחודי

      מחק
  14. אנונימי25/9/14

    איזה סלט טעים, חמותי עושה אותו ואני מתענגת אבל מה זה הפלפלים הירוקים הם לא מרים? יש פלפל ירוק בהיר שנראה כמו גמבה אדומה לזה התכוונת?

    השבמחק
    תשובות
    1. הולך עם כל הצבעים.....לא מר בכלל...יוצא מעולה

      מחק