כְווירֵי בְז׳לבַנָה
בבישול הביתי היום יומי הניחוחות של אימא לא תמיד צריכים להזכיר מנה מפוצצת המצריכה מרכיבים רבים ועבודה קשה.
כשתחשבו על מנה אחת טעימה ממטבחה של אמא רובכם יגיע למסקנה שהמנות היומיומיות הם הטעימות והנאכלות.
כאשר חשבתי מה לבשל (המחשבות הם מול המקרר) קציצות בקר/ עוף ואפונה הם אופציה נהדרת.....כולם אוהבים ומכינים בציק.
מצרכים
1/4 ק"ג בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון (אפשר רק עם בקר טחון)
בצל קטן
תפו"א קטן
פטרוזילה או כוסברה 1/3 צרור
1/2 שקית אפונה קפואה
כוס ציר עוף או לחילופין כף אבקת מרק שטוחה
כף פפריקה מתוקה
קמצוץ ראס חנות וקמצוץ מוסקט מגורר או משיה
מלח ע"פ הטעם
לעסק...................שופכים לסיר את האפונה, מוסיפים את הציר (או אבקת המרק) ועוד כ - 3/4 ליטר מים, מוסיפים מעט מלח וחצי כף פפריקה מתוקה, כף שמן ולהרתחה.
לתערובת הקציצות, מגרדים בפומפיה הכי דקה את הבצל והתפו"א, קוצצים את הירק ומוסיפים לבשר עם כף שמן.
מתבלים....מלח ע"פ הטעם 1/2 כף פפריקה, קמצוץ ראס חנות וקמצוץ מוסקט מגורר או משיה.
לשים את הבשר עם כל המרכיבים וביידים משומנות יוצרים קציצות שאותם מניחים בסיר שרותח על אש קטנה, לאחר סיום הכנת הקציצות מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה 10 דקות (לא להגזים...תלוי בגז שלכם), לאחר מכן עוד כ - 20 דקות על אש קטנה ולכבות......לתת לנוח 1/4 שעה ולהגיש עם כל תוספת שבני הבית אוהבים.
הוספתי כמה רבעי ארטישוק משדרג מאד
המלצות אישיות....לילדים לא לתבל באגרסיביות והם יטרפו, לשים לכמות המים שלא יהיה יותר מידי או חסר
בתאבון וספרו איך יצא
בישול בדיוק כמו שאני אוהבת.
השבמחקאמנון, תענוג לעקוב אחריך.
תודה רבה :-) כיף לשמוע
השבמחקאהבתי
השבמחקיצא מעולה הגשתי את זה בתוספת אורז עם איטריות דקיקות מטוגנות בפנים
השבמחקתודה חיה......כיף לשמוע
השבמחקבשביל תגובות כאלה נוצר הבלוג :-)
היי הכרתי אתכם היום דרך הפייסבוק... ממש מקסים לדעת שיש מקום חמים שכזה באשקלון- בהצלחה! ולגבי המתכון רוצה להכין מחר בשישי, להרתיח את האפונה ולאחר מכן לשים את הקציצות באותו הסיר או יחד האפונה עם הקציצות?
השבמחקתודה לורן
תודה רבה לורן
מחקכן יחד אבל רק לאחר ההרתחה והתיבול של האפונה
שבת שלום
הי, הכנתי את הקציצות.
השבמחקהטעם והתיבול נהדר אבל הקציצות התפרקו לי בבישול..
יש פיתרון? אולי לטגן אותן קודם?
תודה, הילה
היי הילה
מחקאיך עשית בקר ועוף או רק בקר?
את התפו"א והבצל האם ריסקת בפומפיה?
אני מנסה להבין מה לא עשית נכון.......את הקציצות האלה עשיתי מאות פעמים ואף פעם לא התפרק......טיגון לא במתכון הזה...הקציצות מקבלות טעם אחר
תודה אמנון,
השבמחקבקר בלבד.
רסקתי במעבד מזון את שניהם יחד.
ושוב- הטעם נהדר, רק הקציצות התפרקו..
כנראה יותר מידי בצל ותפו"א......הריסוק במעבד מזון מוציא מהם את כל הנוזלים והעיסה נהיית מימית
מחקתנסי עם פחות או לסנן את הנוזלים של התפו"א והבצל ולא להכניס אותם לעיסה
תודה על המתכונים הטעימים!! שבת שלום ומבורך
השבמחק