החורף עדיין לא הגיע אבל צינת הערבים דורשת מרקים
התחלתי את עונת המרקים עם מרק אפונה יבשה.....מרק פשוט וטעים נורא
מצרכים
1/2 ק"ג בשר בקר (אני השתמשתי באסדו ושריר)
400 גרם אפונה יבשה
בצל בינוני
גזר
3 ענפי סלרי
3-4 גבעולי כוסברה
לעסק..................מרתיחים את הבשר במים עד לריכוך (שעה עד שעה וחצי) מוסיפים את האפונה, בצל קצוץ,סלרי, את הגזר ניתן לקצוץ או לגרר בפומפיה לתוך המרק.
מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם (ע"מ שהאפונה לא תדבק לתחתית הסיר) כ-20 ועד שעה...תלוי מאד בסוג האפונה דקות ובודקים שהאפונה נמסה כולה.
טועמים וממליחים לפי הטעם.
מכבים את האש מפזרים כוסברה קצוצה מערבבים ונותנים 10 דקות מנוחה לסיר.
בתאבון וספרו איך יצא לכם.
הלו? לא משרים את האפונה?
השבמחקששת
לא משרים...שוטפים ובודקים שאין ליכלוך ולסיר
השבמחקהיי
השבמחקעשיתי את המרק הזה שבוע שעבר, ואכן השרתי את האפונה למשך הלילה, והיא לא נמסה לי בכלל.
עכשיו אני מבינה שזה כנראה קשור להשריה.
מתה על המרק הזה.
אבל במקום הראשון נמצא החרירה...שהכי כיף לאכול ביום קר וגשום.
עשיתי את המרק .האפונה בושלה שעה ולא נמסה בכלל .בסוף השתמשתי בבלנדר ידני .!!
השבמחקאם היא בושלה שעה ולא נמסה.....או שזה אפונה ישנה או לפעמים יש אפונות שפשוט לא מתאימות.
השבמחקאצלי 20-30 דקות הכל נמס
בלנדר ידי פתרון טוב המקרה הזה