מְחַמֲר
הפשטידה המרוקאית היא המְחַמֲר, ניתן להכין ולשמור אפילו יומיים שלוש במקרר, בדרך כלל מתחסל הרבה קודם.
מצויין לילדים ואפשר להכינה עם שינויים וירקות נוספים, אבל הפעם תקבלו את המתכון האורגינל מקזבלנקה וללא שינויים כלל.
מצרכים:
5 תפו"א גדולים
10-12 ביצים
גזר אחד מגורר
1/4 צרור כוסברה
2 כפות שמן קנולה
לעסק.....מקלפים את התפו"א ומרתיחים עד לריכוך מלא, מועכים לאחר סינון ומקררים, מוסיפים את הביצים הכוסברה והגזר ומערבבים עד לקבלת מסה ללא גושים.
מוסיפים את השמן ומתבלים במלח ופלפל לבן, ניתן אף להוסיף מעט אבקת מרק עוף.
מחממים סיר ומוסיפים שמן, כאשר השמן ממש רותח, שופכים את המסה ומנמיכים את האש לאחר כ-5 דקות מכניסים לתנור חם 180 מעלות לכ-20 דקות, בודקים בעזרת קיסם שהפשטידה מוכנה בפנים ומוציאים, לאחר ההוצאה הופכים על צלחת ומחכים לקירור, פורסים מזליפים כמה טיפות לימון ומגישים.
אני הכנתי הפעם ברינג של פנקיק וללא תנור (מתאים לחגים בהם לא מדליקים תנור) ויצא מעולה.
בתאבון וספרו איך יצא.
מְחַמֲר הכנה בסיר |
מְחַמֲר במנה אישית - הכנה ברינג |
אני כל כך אוהבת את הפשטידה הזו.
השבמחקפעם נשארתי עם בן זוג כמעט רק בגללה...
נשמע גוטה גוטה, מוכר מהעבר ומחזיר זכרונות של טעמים ענוגים
השבמחקגם לי....ממש עונג
מחקתודה נעמה , תודה ששת....שבת שלום
השבמחקחברים מעדן שאסור לפספס
השבמחקמי המטורף שייעז לשים 12 !!!!! ביצים באותו סיר
השבמחקאת/ה לא מבינים באוכל .. מרוקאי אמיתי ..
מחקאני.....זה למנה שיכולה להספיק להרבה אנשים....ניתן גם להכין 1/2 כמות....לנסות ולא להתאכזב :-)
השבמחקלאמנון שבת שלום !
השבמחקפעם הראשונה שהצליחה לי כל כך יפה !
הייתי מכינה על הגאז וזה לא היה זה ! רק מלמעלה אני חושבת שצריך יותר מ-20 דקות כדי שתקבל קצת צבע!פעם הבאה אני אשאיר אותה יותר בתנור !
תודה לך ושוב שבת שלום ומבורך shila
יש לך אתר מקסים ומתכונים שממש נראים סוף... ואני באמת אכין אותם למשפחתי !
זו שוב אני :
השבמחקאיך ניתן להדפיס את המתכונים הנפלאים הללו? בתודה מראש shila
קליק ימני בעכבר וללחוץ "הדפס"
מחקתודה על הפרגון......צריך תמיד לבדוק זמנים אם צריך יותר אז לתת
השבמחקלגבי ההדפסה נראה לי שאפשר....אבל אבדוק
תודה ושבת שלום
12 ביייייצייייים מספיק4
השבמחק12 ביצים ל- 5 תפו"א גדולים זה מה שצריך על מנת שיצא אוורירי ולא דחוס.....4 ביצים יצא כמו פשטידת חנק :-)
השבמחקבכל מקרה המתכונים הם מה שאני מכין בבית אצלי, לכל מתכון יכול להיות אלף ואחד ורסיות :-)
בתאבון עם 12 ביצים :-)
אפשר הרבה פחות ביצים. הכי חשוב שתהיה בלילה רכה שתיזל לסיר. אני מוסיפה גזרים לבישול תפוחי האדמה וגם אפונה קפואה ופטרוזיליה
מחקאפשר גם כך........במתכונים המרוקאים של פעם הפשטידה הייתה יותר פשטידת ביצים ופחות תפו"א........אכלתי לפני כ- 30 שנה מחמאר אלוהי שהיה עם 30 ביצים ובושל בפרנה......חבל"ז......אז כמו שכתבתי אפשר לשנות ולהוסיף לפי מה שאוהבים......כל אחד והיד שלו
מחקאפשר בבקשה הסבר כיצד להכין ללא תנור, כלומר על הגז-לחג. רוצה להכין בחג בע"ה.
השבמחקדינה
על הגז....מרתיחים את הסיר טוב טוב......ואז מנמיכים את הגז ומכסים.....צריך לשים לב שלא שורפים את הפשטידה....צריך לאחר כ - 20 דקות להפוך בעדינות..........בקיצור בעדינות ולאט ולאט
השבמחקאתה לא חושב שזה מעט שמן שתי כפות עוד בטיגון..... יחסית לכמות שאתה מכין .. 12-10 ביצים זה המון ..
מחקבמסה עצמה יש שמן......השמן בסיר זה בעיקר שלא ידבק.....הטיגון של הדפנות הוא קצר ושאר הזמן זה בתנור באפיה.....תני עוד כף לבטיחות :-)
מחקאמנון אחרי כל כך הרבה מתכונים , המתכון שלך שהיה קצר וקולע שכנע אותי.. במיוחד התמונה שעושה חשק.. רציתי לדעת במידה ואין לי מחבת או סיר מתאים להכניס לתנור יש אפשרות לעשות אותה על הגז בלבד? תודה רבה.
השבמחקאנונימי שלום :-)
השבמחקתסתכל/י תגובה אחת מעל איך מכינים רק בגז....
ממליץ בגז ואז לתנור יוצא מושלם
יום נפלא
שלום אמנון ,שאלתי האם לא צריך להקציף את החלבונים ואחר -כך להוסיף לעיסה.
השבמחקאו להכניס את הביצים אחת אחרי השניה .
תודה וחג שמח.
ללא הקצפה......את הביצים אחת אחרי השניה
השבמחקבכיף...חג שמח
זה יקלקל את הפואנטה אם אני אוסיף גם בצל מטוגן...?
השבמחקבצל לא יקלקל......יצא שונה...נראה לי שווה לנסות
מחקאיך מדפיסים את המתכונים?????????????????!!!!!!!!!!!!!
השבמחקהוספתי כפתור הדפסה......הוא עדיין לא מושלם אבל זה מה שהצלחתי בנתיים
מחקהיי אמנון ,
השבמחקאיך באת לי בדיוק בזמן , ברשימת ההכנות לחג השבוע רשמתי מחמר ,והנה הגעת עם התמונה המרהיבה והמרעיבה .........................
אחליף את הכוסברה בפטרוזיליה , אוסיף גם מעט אפונה סנפרוסט ואאפה בסיר של ג'חנון ............... בטוחה שיהיה טעיםםםםםםםםםםםםםם
תודה ומועדים לשמחה ,
שרית-ב
♥
מדהים!!!
השבמחקבאיזה סיר שמים את הפשטידה?
השבמחקחשוב שזה יהיה סיר מתכת ללא ידיות פלסטיק או שהידיות יוכלו להיות עמידות לתנור
מחקאני משתמש בסיר 4 ליטר אפשר גם עם 3.5 ליטר
בהצלחה
מה, בלי כורכום?
השבמחקאני לא חבר של כורכום..........יוצא מעולה גם בלי :-)
מחקכורכום מצויין עם זה. בכלל רצוי לעשות לפי מה שאוהבים
מחקיפה כתבת.......אפשר עם ואפשר בלי.....לפי מה שאוהבים.....כל אחד והיד שלו
מחקאמנון היקר, איזה יופי, מזכיר את הבית של אמא, רצה להכין ומחכה לעוד מתכונים מעולים כמו שרק אתה יודע.
השבמחקאמנון איש יקר.ישר כח!כל מתכון מדויק.בטעם של פעם. מזכיר את בית אבי... תודה רבה (אשמח לראות מתכוני עוגיות מרוקאיות. תודה רבה)
השבמחקיבורכו הידיים
השבמחקששת
הסיר עם מכסה סגור כל הזמן?
השבמחקללא מכסה בכלל לכל אורך התהליך
מחקמדהימה במראה .בטוחה אני גם בטעמה... מזכיר את בית אמא... אשמח לדעת את משקל התפו"חא וגודל הביצים כדי שהמתכון יהיה מדויק למקור. ישר כח . נ.ב. מחכה למתכונים לחג פסח תודה רבה ושבוע טוב.
השבמחקתודה יקירה
מחקאני מבשל ללא משקל כך שלא שקלתי את תפו"א
לגבי הביצים בגודל לארג' אני משתמש
שבוע טוב וחודש טוב
אמנון
וואי מהמם
השבמחקבדיוק חיפשתי מתכון לפשטידה בסיר
כי לא הכשרתי את התנור לפסח
בשלתי כרובית וברוקולי
הכנתי פירה וגזר מבושל
אני יערבב הכול עם ביצים
וינסה להכין פשדיה בסיר
תודה על הטיפים
חג שמח וכשר