האריסה המרוקאית הינה בסיס לחלק ניכר מהסלטים ואף לחלק מהתבשילים.
אצל המרוקאים נקראת "סחקא" בארץ השתרש האריסה או הסחוג.
את האריסה מכינים מפלפלים יבשים החריפות נקבעת לפי כמות הפלפלים החריפים שנוסיף לתערובת הבסיס....(אני לא מוסיף בכלל חריף).
לפני כחודשיים החליט אחד מהיורשים שהוא רוצה לגדל פלפל, ואני כמובן שזרמתי איתו.....הילד שתל את השתילים ודאג להזכיר לי כל יום להשקות, וכאשר צמח לו הפרי הראשון כמובן שהתמוגג מנחת.
לאחר כחודשיים החלו הפלפלים להאדים והיורש הודיע בנחרצות שהוא זה שיקטוף את הפלפלים....ואני ....נו יש ברירה.....הפלפלים נקטפו ובימים אלו מתיבשים ואת התוצאות נראה בחודש הקרוב.
כמו שאמרתי אריסה היא בסיס לתבשילים או סלטים ולכן ניתן להכין ולשמור (עדיף בהקפאה) וכאשר רוצים להשתמש "פותחים" אותה עם תבלינים וכו'
איך מכינים
1 ק"ג פלפל יבש מתוק
ראש שום מקולף
3 כפות מלח דק
400 סמ"ק שמן סויה
לעסק...........מנקים את הפלפל מגרעינים ומשרים במי ברז כ - 12 שעות
מסננים וטוחנים את הפלפל והשום במטחנת בשר בחורים קטנים -----פעמיים---- על מנת שתצא משחה חלקה.....מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב............מחלקים לקופסאות אחת למקרר והשאר למקפיא
בשבוע הבא .....איך גורמים לאורחים ללקק את האצבעות עם סלטים על בסיס אריסה
הפלפל ביבוש |
טעים טעים...אין כמו סחקא
השבמחקשאלה...אפשר במקום שמן סויה להישתמש בשמן קנולה...תודה...
מחקגיליתי את הבלוג שלך הבוקר, נקרא מדהים! אני בינתיים נהנת מהפוסטים הקודמים, מנסה לקרוא כמה שיותר.
השבמחקבהצלחה :]
רב תודות......ניתן להרשם ואז לקבל את כל המתכונים למיל....
השבמחקלא מבשלים שום עם בצל, כל זה שעטנז. כמו שלא מערבבים כיתן עם פשתןולא אוכלים דג עם בשר באותה צלח, אלא במנות נפרדות.
השבמחקאנונימי, לידיעתך, אין כל איסור בבישול שום ובצל ביחד. הלכות שעטנז מתייחסות רק לאריגי בד.
מחקובעניין הדג והבשר, גם כאן, יש תפיסה אחרת בניין...
שבת שלום,
שלמה בן לולו
סוג מסויים של פלפל ?
השבמחקהפלפלים היבשים הגדולים ומתוקים
מחקנמכרים בד"כ בחנויות תבלינים
האם חובה להישתמש בשמן סויה או אפשר שמן קנולה...ואם אפשר להיסתפק בפחות מ 400 גרם שמן ואם צריך פילפל יבש במישקל 1 קג' נטו ...תודה
השבמחקמשתמשים בפלפלים יבשים מתוקים
השבמחקלגבי השמן כתוב סויה ואפשר גם קנולה
וכן ק"ג פלפלים יבש.....לאחר הניקוי של הגרעינים והמקלות יצא קצת פחות
בהצלחה
ולמי שאין מכונת בשר?.....
השבמחקחייב לטחון את זה למשחה חלקה......אין ברירה לקנות :-)
מחקואם אני רוצה לתת לאריסה חריפות? כמה פלפלים כדאי להוסיף?
השבמחקהרגע הכנתי יצא טעים וטוב, נטחן מהר וחלק. תודה על אופן ההכנה המושלם
השבמחקטחינה למשחה בפוד פרוססור תעבוד?
השבמחק