יום שישי, 5 בנובמבר 2010

סחקא / אריסה - רסק פלפלים מרוקאי

האריסה המרוקאית הינה בסיס לחלק ניכר מהסלטים ואף לחלק מהתבשילים.

אצל המרוקאים נקראת "סחקא" בארץ השתרש האריסה או הסחוג.

את האריסה מכינים מפלפלים יבשים החריפות נקבעת לפי כמות הפלפלים החריפים שנוסיף לתערובת הבסיס....(אני לא מוסיף בכלל חריף).

לפני כחודשיים החליט אחד מהיורשים שהוא רוצה לגדל פלפל, ואני כמובן שזרמתי איתו.....הילד שתל את השתילים ודאג להזכיר לי כל יום להשקות, וכאשר צמח לו הפרי הראשון כמובן שהתמוגג מנחת.

לאחר כחודשיים החלו הפלפלים להאדים והיורש הודיע בנחרצות שהוא זה שיקטוף את הפלפלים....ואני ....נו יש ברירה.....הפלפלים נקטפו ובימים אלו מתיבשים ואת התוצאות נראה בחודש הקרוב.

כמו שאמרתי אריסה היא בסיס לתבשילים או סלטים ולכן ניתן להכין ולשמור (עדיף בהקפאה) וכאשר רוצים להשתמש "פותחים" אותה עם תבלינים וכו'

איך מכינים

1 ק"ג פלפל יבש מתוק
ראש שום מקולף
3 כפות מלח דק
400 סמ"ק שמן סויה

לעסק...........מנקים את הפלפל מגרעינים ומשרים במי ברז כ - 12 שעות

מסננים וטוחנים את הפלפל והשום במטחנת בשר בחורים קטנים -----פעמיים---- על מנת שתצא משחה חלקה.....מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב............מחלקים לקופסאות אחת למקרר והשאר למקפיא

בשבוע הבא .....איך גורמים לאורחים ללקק את האצבעות עם סלטים על בסיס אריסה

בתאבון



פלפל שגדל אצלי במרפסת

הפלפל ביבוש











15 תגובות:

  1. אנונימי13/11/10

    טעים טעים...אין כמו סחקא

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי25/4/12

      שאלה...אפשר במקום שמן סויה להישתמש בשמן קנולה...תודה...

      מחק
  2. אנונימי4/1/11

    גיליתי את הבלוג שלך הבוקר, נקרא מדהים! אני בינתיים נהנת מהפוסטים הקודמים, מנסה לקרוא כמה שיותר.
    בהצלחה :]

    השבמחק
  3. רב תודות......ניתן להרשם ואז לקבל את כל המתכונים למיל....

    השבמחק
  4. אנונימי28/7/11

    לא מבשלים שום עם בצל, כל זה שעטנז. כמו שלא מערבבים כיתן עם פשתןולא אוכלים דג עם בשר באותה צלח, אלא במנות נפרדות.

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי26/4/13

      אנונימי, לידיעתך, אין כל איסור בבישול שום ובצל ביחד. הלכות שעטנז מתייחסות רק לאריגי בד.
      ובעניין הדג והבשר, גם כאן, יש תפיסה אחרת בניין...

      שבת שלום,
      שלמה בן לולו

      מחק
  5. סוג מסויים של פלפל ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הפלפלים היבשים הגדולים ומתוקים

      נמכרים בד"כ בחנויות תבלינים

      מחק
  6. אנונימי25/4/12

    האם חובה להישתמש בשמן סויה או אפשר שמן קנולה...ואם אפשר להיסתפק בפחות מ 400 גרם שמן ואם צריך פילפל יבש במישקל 1 קג' נטו ...תודה

    השבמחק
  7. משתמשים בפלפלים יבשים מתוקים

    לגבי השמן כתוב סויה ואפשר גם קנולה

    וכן ק"ג פלפלים יבש.....לאחר הניקוי של הגרעינים והמקלות יצא קצת פחות

    בהצלחה

    השבמחק
  8. אנונימי24/5/12

    ולמי שאין מכונת בשר?.....

    השבמחק
    תשובות
    1. חייב לטחון את זה למשחה חלקה......אין ברירה לקנות :-)

      מחק
  9. בת-אל16/10/13

    ואם אני רוצה לתת לאריסה חריפות? כמה פלפלים כדאי להוסיף?

    השבמחק
  10. אנונימי3/11/16

    הרגע הכנתי יצא טעים וטוב, נטחן מהר וחלק. תודה על אופן ההכנה המושלם

    השבמחק
  11. אנונימי27/2/24

    טחינה למשחה בפוד פרוססור תעבוד?

    השבמחק