יום שלישי, 10 בינואר 2012

קציצות ותפו"א בניחוח שום ורוזמרין

לחוות התבלינים יש תערובות מגוונות שאני ממש מתחבר אליהם ...הפעם לקחתי תערובת שמיועדת לתנור ובישלתי אתה קציצות ותפו"א...השום והרוזמרין שבתערובת השתלבו מצוין והקפיצו את המנה.....השבת אני מכין שוב.

מצרכים

1/2 ק"ג בשר טחון
3/4 ק"ג תפו"א בינוניים / קטנים מקולפים (את הגדולים יותר חתכתי על - 2)
חופן פטרוזיליה קצוצה
תפו"א בינוני מגורר
כף גדושה של תערובת תבלינים "תפו"א ובטטה לתנור" מושרה 10 דקות במים פושרים

לעסק.....התפו"א מוכנסים לסיר ומתובלים בפפריקה מתוקה ...תערובת התבלינים.....אבקת מרק עוף ומלח ע"פ טעמכם (לא להגזים מקסימום נתקן בסוף).....ומביאים לרתיחה...עם מים מעל לתפו"א.

תערובת הבשר......מערבבים את התפו"א המגורר הפטרוזיליה..........מתבלים בפפריקה......קמצוץ אגוז מוסקט מגורר טרי ומלח......מערבבים טוב את העיסה ובידיים משומנות מכינים קציצות ומסדרים אותם יפה מעל התפו"א.....מבשלים כ - 45 דקות על אש בינונית....לא שוכחים לערבב כל כמה דקות ודואגים שיהיה מעט רוטב וסמיך.....אבל בזהירות שלא יישרף.

בתאבון 


13 תגובות:

  1. אמנון, האוכל שלך פשוט "מעצבן" אותי :) הוא כל כך טעים לי שהייתי בולעת הכל.
    אתה מאוד מוכשר, יישר כוח בן אדם!!!
    רוזה.

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח.....תודה רוזה ...גם מתכונייך נקראים בשקיקה

      מחק
  2. אנונימי11/1/12

    נראה טעים ...אכין לשבת ב"ה .

    לאחר שהכנתי בשבוע שעבר את צלי הבשר עם הפטירות והבצל ...בעלי והילדים ליקקו את האצבעותתתת ...יאמי ...שבת שלום !

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רחלי....הצלי באמת שווה

      מחק
  3. אנונימי11/1/12

    רחלי..

    השבמחק
  4. אנונימי11/1/12

    הי אמנון
    המתכון הזה לא ממש מובן לי
    האם את הקציצות מכניסים לסיר עם התפוחי אדמה?
    אשמח אם תסביר יותר ברור
    בתודה

    השבמחק
  5. כן לאחר הרתיחה מכניסים את הקציצות לסיר עם תפו"א

    השבמחק
  6. אנונימי12/1/12

    הי אמנון
    לא הצלחתי להבין איזה תבלינים צריך לשים ?
    תודה אטרית

    השבמחק
  7. איזה תבלינים לתפו"א או לקציצות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי12/1/12

      הי אמנון
      גם לי לא ברור מה זה כף גדושה של תערובת תבלינים ? איזה תבלינים ואיפה לשים את השום עם הרוזמרין??
      רוצה להכין לשבת ,אודה לתשובה רחלי.

      מחק
    2. התערובת היא תערובת של חוות התבלינים ונקראת "תפו"א ובטטות לתנור" אם אין בנמצא אז ניתן להחליף במעט שום יבש ומעט רוזמרין....הם שולטים בתערובת....

      מחק
  8. תקראו את המתכון שוב, מההתחלה. כתוב בדיוק איזה תערובות של תבלינים... ממש פשוט. אמנון - נראה יופי של מתכון, עם טעם של חורף!! אחלה.

    השבמחק