לחם זה נהגו יהודי מרוקו להכין בחגים (כאשר לא הדליקו תנור) או כשרצו להתפנק, הבצק די דומה ללחם פרנה חשוב שיהיה דליל.
כשפנתה אחת מהחברות וביקשה את המתכון ללחם מטוגן, החלטתי להכין ולהתפנק…..ותהיתי מה יגידו במשפחה…..זוגתי טענה שטעים (הישג לאוכל המכיל בצל) והיורש דרש עוד ועוד ואני סיימתי כיכר ותהיתי איך אוכל לאכול משהו בערב.
אז איך מכינים את הבצק
3 כוסות קמח
20 גרם שמרים
1/2 כפית סוכר
קמצוץ מלח
כף שמן זית
ללוש את הכל עם מים חמימים ולהתפיח בצק דליל אך לא דליל מידי, לאחר הכפלת נפח לשים ומכינים בצק בצורת פיתה כאשר הגודל הוא בגודל המחבת.
מכאן אם רוצים לחם ללא מילוי מכניסים את הבצק להתפחה במחבתות ולאחר התפחה שניה מבשלים על הגז על אש קטנה כאשר המחבת מכוסה, כאשר החלק התחתון שחום הופכים עד להשחמה רצויה.
למילוי
100 גרם שומן כבש קצוץ לקוביות קטנות
30-40 גרם בשר קצוץ בסכין דק דק
בצל קצוץ
2 פילפלים ירוקים או אדומים קצוצים לרצועות (תבחרו את החריפות לפי טעמכם)
מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצה (5-6 ענפים מכל אחד)
תבלינים….שימו מעט על מנת שהטעמים יהיו עדינים ולא יאפילו על הבשר והירק, אני מוסיף מוסקט,משיה,פפריקה,כמון,ומלח.
לעסק........מתחילים לטגן את המילוי (שומן בשר ובצל) את התבלינים והירק מוסיפים ב2-3 דקות האחרונות של הטיגון, מורידים את המחבת מהאש ומקררים.
המילוי בהכנה |
במחבת מניחים עיגול בצק מעליו מניחים את המילוי (להשאיר שוליים ללא מילוי) ומעל מניחים שוב עיגול בצק, נלחץ את הקצוות על מנת שלא יצא המילוי, מכסים ומתפיחים שוב.
לאחר התפחה מבשלים על אש קטנה עם מחבת מכוסה (להפוך רק אחרי שמתקשה מעט) , משחימים ואוכלים כשזה עדיין חמים.
בתאבון
בתאבון |
אהבתי
השבמחקאני אהבתי עוד יותר...
מחקנראה מעולה.
השבמחקמגי
היי נראה מעולה ויש לי שאלה .. אני יודעת שאת המתכון הזה אפשר להכין בלי לשים בצק מעל המילוי אלא לשים על עיגול בצק מילוי לגלגל לכדור ואז לפתוח במחבת.. השאלה שלי האם זה נכון ואם כן אז איך אפשר לפתוח את כדור הבצק בלי שהמילוי ייצא..
השבמחקאני אהבתי עוד יותר
מחקאצלי במשפחה עשו כך....יכול להיות שאפשר גם כדור ולפתוח, אבל נראה לי שהמילוי גם יצא וגם יהיה לא אחיד בתוך הלחם וחבל....
השבמחקהבנתי תודה
השבמחקכמה שמרים?
השבמחק25 גרם יספיקו בהחלט!!!
השבמחקכמה מים?
השבמחקלגבי המים.....תתחילו עם כוס ואז תמשיכו להוסיף כל פעם קצת....עד להגעה למרקם הרצוי.....בפעם הבאה שאעשה....אמדוד ואעדכן
השבמחקנהדר. המתכון הסיפור. ההישג עם הבצל...הכל.
השבמחקתודה מורתי :-)
מחקאך איזה מרוקאי אלוף אתה
השבמחקתודה רבה לאה יקירה
מחקאימי ז"ל הייתה מכינה ממש אליפות והייתה מוסיפה לתערובת כפית הריסה חריפה ביתית כמובן.בכל פעם שביקשתי קרסה אימי מיד שאלה אם אני בהריון ופעמיים היא לא טעתה אכן הייתי,ומאז זה הפך למנהג כל בת כלה גיסה שהיו בהריון הכנו להם קרסה.
השבמחקאיזה תגובה מקסימה :-)
מחקוואו תודה, הזכרת לי את ילדותי. אימי הייתה מכינה משהו דומה וגם אצלנו היא הייתה מוסיפה האריסה שהכינה לבד כמובן... חייבת לנסות
השבמחקנו וספרי לנו איך יצא :-)
מחקאמא שלי היתה מכינה עם בצל ירוק, קוראים לזה אצלנו כלנה
מחקביג ביג לייק
השבמחקאחלה מתכונים תודה רבה על האתר הנפלא הזה אמנון שנה טובה
השבמחקהאם צריך לשמן את המחבת לפני שמניחים עליו את הבצק? והאם מתפיחים את הבצק בתוך המחבת?
השבמחקנראה מזה שווה!
לצריך לשמן.....חיובי ההתפחה בתוך המחבת
מחקשווה שווה
איזה גודל של מחבת? כל העיסה במחבת אחד? או לחלק? תודה
השבמחקוואי בא לי בדיוק בזמן, ברור שאכין את זה בחג, נראה טעים שחבל על הזמן!!!
השבמחקמה הכוונה התפחה במחבט?
השבמחקבדיוק כמו שזה נשמע....ההתפחה היא במחבת ואחרי שתופח המחבט עולה על האש
מחקשלום...האם ניתן לוותר על השומן כבש? בעלי ממש לא אוהב ... האם ניתן להמיר את השומן במשהו אחר?
השבמחקאם אכין את הלחם בשכבה עבה, כלומר, סיר שלם של הבצק, האם זה גם יצא טוב?
השבמחקוכן, אילו שמרים להשתמש?
השבמחק