מאז ומעולם אהבתי דגים מבושלים וכך גם היורשים כך שאני מסודר.
בבית מרוקאי הדג הוא המרכיב החשוב בארוחת שישי, תמיד שעברתי דירה הדבר שהכי הטריד אותי האם יש חנות דגים וקצביה טובה באזור,היום אני באשקלון ומצאתי חנות מופלאה עם דגי ים טריים סרדינים וברבוניות לרוב.
משום מה היורשים הקטנים החליטו שהם מעדיפים דגים מטוגנים, וכך התבשלתי במשך שבועיים עם תאבון לדג טעים…..
החלטתי השבוע שאם הם רוצים אז אטגן להם אבל אני לא מוותר ולכן קניתי דניס ומעט סלמון. את הגזר שתכננתי להוסיף כנראה זרקתי בטעות, בחרתי בתוספת תפו"א מה שהתברר כבחירה מצוינת….
לפני שאתן את המתכון כמה נקודות ע"מ שיצליח…..דבר ראשון דג מרוקאי זה לא חריימה…בדג מרוקאי אין עגבניות ולא רסק עגבניות, פפריקה לתיבול - חשוב לקנות ממקום שמוכר פפריקה אמיתית ולא פלפלים טחונים עם קש וכל מיני תוספות….לדג מוצלח ניתן להוסיף מעט ירקות כגון גזר, פול ירוק,תפו"א, חרשוף,חומוס, או כל ירק שאתם אוהבים. אבל על דבר אחד אל תתפשרו דג טרי עדיף דג ים אך לא חובה כיום גם דגי הבריכות בישראל הם מצויינים.
מצרכים: 6 מנות
6 חתיכות דג נקיות
גמבה אדומה
פלפלים יבשים (חריף או מתוק לפי טעמכם)
חצי צרור כוסברה
ירק חתוך (גזר, פול ירוק,תפו"א, חרשוף) - לא חובה אבל מוסיף
ראש שום קלוף
60 מ"ל שמן קנולה / סויה
כף וחצי פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט חריפות ע"י הוספת פפריקה חריפה)
מלח לפי הטעם
אז איך נכין…נבחר סיר רחב אך נמוך, נסדר את הירקות והפלפלים והגמבה הקצוצה בתחתית הסיר, נסדר מעלהם את חתיכות הדג ונפזר את השום. ניקח את הפפריקה ונערבב עם השמן עד שלא יהיו גושים וניצוק על חתיכות הדג…..נוסיף את המלח ואז נמלא מים עד גובה הדגים, נפזר את הכוסברה הקצוצה ולאש.
הבישול אורך כ 20 דקות כאשר ההתחלה על אש חזקה והסוף על אש נמוכה, חשוב לקחת מהרוטב וליצוק על הדגים פעם או פעמיים בזמן הבישול.
בתאבון
סיר לוקוס - אפשר בקלות לסיים חצי חלה טריה |
יאמי יאמי... ניראה טעים. גם אני מכינה בדיוק דגים כאלה.. אבל מושט..
השבמחקמאחר שאני מבשלת לכל המשפחה, האם ניתן לעשות את זה בתנור במקום על האש ?
השבמחקלאחרונה ראיתי בסופר ריבועים של דגי בקלה. האם ניתן לעשות גם איתם אותו הדבר, אבל בתנור לכמות גדולה ?
ניתן גם בתנור.....אבל...חשוב לשים לב שלא יתייבש ואת הכוסברה לפזר לקראת הסוף.....לא יוצא בדיוק אותו הדבר.....אבל טעים
השבמחקספרי איך יצא
אפשר להשתמש בדג טונה ? והאם אין צורך במיים?
השבמחקבטח שאפשר עם דג טונה
השבמחקבטונה אני מוסיף גם 2-3 פרוסות לימון
מים מופיע שצריך להוסיף
חג שמח
שלום רב, ראשית,יש לציין כי כל המתכונים כאן נראים טעימים.
השבמחקאיפה אתה קונה את הדגים באשקלון?
תודה רבה :-)
מחקאני קונה אצל סעדה......אף פעם לא נפלתי
שלום לך אמנון יקר..ראשית חייבת לומר אתר ניפלא יש לך.. מאחלת המון הצלחה...שאלה בקשר לדג טונה רוצה לדעת איך מכשיר הדג טונה ליפני הבישול..?..
מחקתודה רבה על הפרגון.....
מחקטונה משרים במלח ולימון 15 דקות...שוטפים ולסיר
שבת שלום
אמנון בוקר טוב,
השבמחקהאם לפני הבישול עלי להשרות את הדג במלח ולימון?
שאלה נוספת: מדוע יוצא לי הרוטב מיימי ולא סמיך?
תודה שרי
היי שרי
מחקדג טרי אין צורך להשרות בכלום.....ההשריה היא בד"כ לדגים לא טריים או קפואים......וזאת על מנת להוציא את הריח--------מה שלא קיים בדגים טריים
לגבי הרוטב.........תנסי בדיוק כמו שכתבתי אמור לצאת רוטב סמיך וטוב.....כמו כן כאשר הרוטב מימי תאדי את הנוזלים עוד קצת עם מכסה פתוח
בהצלחה ובתאבון
אמנון היקר,
השבמחקבשישי שבת שעבר, התארח אצלינו אורח יקר והכנתי: מעט סלטים, דג מרוקאי, פרוסות בשר בניחוח ראס אל חנות, קוביות צלי, ארטישוק ממולא (וכמובן אורז), קיבלתי מחמאות אדירות והכל בזכותך.
תודה, שרי
שרי......עונג צרוף לקרוא כאלה תגובות
מחקלעונג הוא לנו לשתף את מתכוני משפחתנו
תודה לך
מתכון מעולה! תוספות שלי: מומלץ לפזר מעט כורכום על הדגים לניחוח מרוקאי מושלם, לפזר במקום פלפל יבש פלפל טרי אדום, לאחרונה אני גם מוסיפה תבלין פלפל צ'ומה שקניתי ב"פרג" למי שאוהב חריף או פיקנטי יוצא מושלם. תוסיפו תפו"א ותצטיידו בחלה של בית פינוק אמיתי
השבמחקנשמע טעים.
השבמחקאת הסיר של הדגים מבשלים בלי מכסה או עם?
חצי שעה עם מכסה ואש בינונית....ואז ללא מכסה לאידוי....מכבים שהרוטב סמיך וטוב
מחקאמנון יקירי
השבמחקהאם הפלפלים היבשים והגמבה מתרככים לגמרי בבישול של 30 דקות ?
האם 60 מ"ל שמן זה בקריצה ל-200 מ"ל ?
בתור מרוקאי שמכין דגים נראה לי שהשתכנזת בכמות השמן ...
בכל מקרה אחלה מתכונים !!!
שלמה ידידי
מחקמתרכים ועוד אין....גם כשאנחנו מכבים ממשיך תהליך של בישול עדין
אני יודע שצריך יותר שמן.......אבל צריך גם טעים וגם בריא ....אכן נרשמה השתכנזות......חחחחח
תודה רבה ידידי
מתכון מעולה.... ובכל זאת, על אלו דגים אתה ממליץ למתכון זה?
השבמחקאני מגוון.....לוקוס מלך הדגים ואחריו לברק דניס ובורי
מחקבקיצור לא קפוא ועדיף גם לא פילה
בתאבון ושבת שלום
מצוין :-) תודה רבה...
השבמחקכשעושים דג טונה ומוסיפים לימון בלי כליפה או עם?
השבמחק