יום חמישי, 4 בנובמבר 2010

דג מרוקאי

מאז ומעולם אהבתי דגים מבושלים וכך גם היורשים כך שאני מסודר.

בבית מרוקאי הדג הוא המרכיב החשוב בארוחת שישי,   תמיד שעברתי דירה הדבר שהכי הטריד אותי האם יש חנות דגים וקצביה טובה באזור,היום אני באשקלון ומצאתי חנות מופלאה עם דגי ים טריים סרדינים וברבוניות לרוב.

משום מה היורשים הקטנים החליטו שהם מעדיפים דגים מטוגנים, וכך התבשלתי במשך שבועיים עם תאבון לדג טעים…..
החלטתי השבוע  שאם הם רוצים אז אטגן להם אבל אני לא מוותר ולכן קניתי דניס ומעט סלמון.  את הגזר שתכננתי להוסיף כנראה זרקתי בטעות, בחרתי בתוספת תפו"א מה שהתברר כבחירה מצוינת….

לפני שאתן את המתכון כמה נקודות ע"מ שיצליח…..דבר ראשון דג מרוקאי זה לא חריימה…בדג מרוקאי אין עגבניות ולא רסק עגבניות,   פפריקה לתיבול - חשוב לקנות ממקום שמוכר פפריקה אמיתית ולא פלפלים טחונים עם קש וכל מיני תוספות….לדג מוצלח ניתן להוסיף מעט ירקות כגון גזר, פול ירוק,תפו"א, חרשוף,חומוס, או כל ירק שאתם אוהבים.   אבל על דבר אחד אל תתפשרו דג טרי עדיף דג ים אך לא חובה כיום גם דגי הבריכות בישראל הם מצויינים.

מצרכים: 6 מנות

6 חתיכות דג נקיות
גמבה אדומה
פלפלים יבשים (חריף או מתוק לפי טעמכם)
חצי צרור כוסברה
ירק חתוך (גזר, פול ירוק,תפו"א, חרשוף) - לא חובה אבל מוסיף
ראש שום קלוף
60 מ"ל שמן קנולה / סויה
כף וחצי פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט חריפות ע"י הוספת פפריקה חריפה)
מלח לפי הטעם

אז איך נכין…נבחר סיר רחב אך נמוך,  נסדר את הירקות והפלפלים והגמבה הקצוצה בתחתית הסיר,    נסדר מעלהם את חתיכות הדג   ונפזר את השום.     ניקח את הפפריקה ונערבב עם השמן עד שלא יהיו גושים וניצוק על חתיכות הדג…..נוסיף את המלח ואז נמלא מים עד גובה הדגים,  נפזר את הכוסברה הקצוצה ולאש.
הבישול אורך כ 20 דקות כאשר ההתחלה על אש חזקה והסוף על אש נמוכה,  חשוב לקחת מהרוטב וליצוק על הדגים פעם או פעמיים בזמן הבישול.

בתאבון


סיר לוקוס - אפשר בקלות לסיים חצי חלה טריה

22 תגובות:

  1. ליאת אוחיון28/12/10

    יאמי יאמי... ניראה טעים. גם אני מכינה בדיוק דגים כאלה.. אבל מושט..

    השבמחק
  2. אנונימי7/5/11

    מאחר שאני מבשלת לכל המשפחה, האם ניתן לעשות את זה בתנור במקום על האש ?
    לאחרונה ראיתי בסופר ריבועים של דגי בקלה. האם ניתן לעשות גם איתם אותו הדבר, אבל בתנור לכמות גדולה ?

    השבמחק
  3. ניתן גם בתנור.....אבל...חשוב לשים לב שלא יתייבש ואת הכוסברה לפזר לקראת הסוף.....לא יוצא בדיוק אותו הדבר.....אבל טעים

    ספרי איך יצא

    השבמחק
  4. אנונימי13/10/11

    אפשר להשתמש בדג טונה ? והאם אין צורך במיים?

    השבמחק
  5. בטח שאפשר עם דג טונה
    בטונה אני מוסיף גם 2-3 פרוסות לימון

    מים מופיע שצריך להוסיף
    חג שמח

    השבמחק
  6. אנונימי27/1/12

    שלום רב, ראשית,יש לציין כי כל המתכונים כאן נראים טעימים.
    איפה אתה קונה את הדגים באשקלון?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :-)

      אני קונה אצל סעדה......אף פעם לא נפלתי

      מחק
    2. אנונימי30/3/12

      שלום לך אמנון יקר..ראשית חייבת לומר אתר ניפלא יש לך.. מאחלת המון הצלחה...שאלה בקשר לדג טונה רוצה לדעת איך מכשיר הדג טונה ליפני הבישול..?..

      מחק
    3. תודה רבה על הפרגון.....

      טונה משרים במלח ולימון 15 דקות...שוטפים ולסיר

      שבת שלום

      מחק
  7. אנונימי2/7/12

    אמנון בוקר טוב,
    האם לפני הבישול עלי להשרות את הדג במלח ולימון?
    שאלה נוספת: מדוע יוצא לי הרוטב מיימי ולא סמיך?
    תודה שרי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרי
      דג טרי אין צורך להשרות בכלום.....ההשריה היא בד"כ לדגים לא טריים או קפואים......וזאת על מנת להוציא את הריח--------מה שלא קיים בדגים טריים

      לגבי הרוטב.........תנסי בדיוק כמו שכתבתי אמור לצאת רוטב סמיך וטוב.....כמו כן כאשר הרוטב מימי תאדי את הנוזלים עוד קצת עם מכסה פתוח

      בהצלחה ובתאבון

      מחק
  8. אנונימי19/7/12

    אמנון היקר,
    בשישי שבת שעבר, התארח אצלינו אורח יקר והכנתי: מעט סלטים, דג מרוקאי, פרוסות בשר בניחוח ראס אל חנות, קוביות צלי, ארטישוק ממולא (וכמובן אורז), קיבלתי מחמאות אדירות והכל בזכותך.
    תודה, שרי

    השבמחק
    תשובות
    1. שרי......עונג צרוף לקרוא כאלה תגובות

      לעונג הוא לנו לשתף את מתכוני משפחתנו

      תודה לך

      מחק
  9. אנונימי21/11/12

    מתכון מעולה! תוספות שלי: מומלץ לפזר מעט כורכום על הדגים לניחוח מרוקאי מושלם, לפזר במקום פלפל יבש פלפל טרי אדום, לאחרונה אני גם מוסיפה תבלין פלפל צ'ומה שקניתי ב"פרג" למי שאוהב חריף או פיקנטי יוצא מושלם. תוסיפו תפו"א ותצטיידו בחלה של בית פינוק אמיתי

    השבמחק
  10. אנונימי19/7/13

    נשמע טעים.
    את הסיר של הדגים מבשלים בלי מכסה או עם?

    השבמחק
    תשובות
    1. חצי שעה עם מכסה ואש בינונית....ואז ללא מכסה לאידוי....מכבים שהרוטב סמיך וטוב

      מחק
  11. שלמה14/11/13

    אמנון יקירי
    האם הפלפלים היבשים והגמבה מתרככים לגמרי בבישול של 30 דקות ?
    האם 60 מ"ל שמן זה בקריצה ל-200 מ"ל ?
    בתור מרוקאי שמכין דגים נראה לי שהשתכנזת בכמות השמן ...
    בכל מקרה אחלה מתכונים !!!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלמה ידידי

      מתרכים ועוד אין....גם כשאנחנו מכבים ממשיך תהליך של בישול עדין

      אני יודע שצריך יותר שמן.......אבל צריך גם טעים וגם בריא ....אכן נרשמה השתכנזות......חחחחח

      תודה רבה ידידי

      מחק
  12. אנונימי22/11/13

    מתכון מעולה.... ובכל זאת, על אלו דגים אתה ממליץ למתכון זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מגוון.....לוקוס מלך הדגים ואחריו לברק דניס ובורי
      בקיצור לא קפוא ועדיף גם לא פילה

      בתאבון ושבת שלום

      מחק
  13. אנונימי24/11/13

    מצוין :-) תודה רבה...

    השבמחק
  14. אנונימי29/5/15

    כשעושים דג טונה ומוסיפים לימון בלי כליפה או עם?

    השבמחק