למי שרוצה להכין חמוצים מהירים זה המתכון המנצח.....כמה דקות ולמקרר ולמחרת מוכן.
אז מה עושים אני הכנתי עם הירקות הבאים.....ניתן להוסיף או להוריד ירקות לפי בחירתכם.
1/2 כרובית מופרדת לפלחים
3 גזרים לרבעים
לב סלרי חתוך ל - 4
2 קולורובי חתוך לפלחים
1/4 כרוב חתוך גס
לעסק.....לאחר שהכנו את כל הירקות בקערה שוטפים במים לניקיון ראשון, מפזרים כף וחצי מלח גס ומערבבים כך שהמלח יגיע לכל הירקות וומתינים 1/4 שעה ולאחר מכן שוטפים את המלח.
יוצקים על כל הירקות מים רותחים וממתינים 1/4 שעה.
לאחר מכן שופכים את המים ומתבלים ב - 1/2 כוס חומץ, מיץ מלימון שלם, קמצוץ פלפל שחור גרוס, 2 עלי דפנה וחצי כפית פלפל אנגלי (שלם).......וממליחים ע"פ טעמכם (בזהירות כי הירקות כבר הושרו במלח) ומעט שמן.
אני הוספתי גם 2 פלחי לימון וכוכב אניס.
מערבבים ומכניסים לכלי ולמקרר.....בעיקרון זה כבר מוכן אבל למחרת זה הרבה יותר טעים....מומלץ לערבב גם למחרת.
טוב אפילו לשבוע אך מניסיון יגמר הרבה לפני.
קרדיט לאמא ולאחותי.
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
אז מה עושים אני הכנתי עם הירקות הבאים.....ניתן להוסיף או להוריד ירקות לפי בחירתכם.
1/2 כרובית מופרדת לפלחים
3 גזרים לרבעים
לב סלרי חתוך ל - 4
2 קולורובי חתוך לפלחים
1/4 כרוב חתוך גס
לעסק.....לאחר שהכנו את כל הירקות בקערה שוטפים במים לניקיון ראשון, מפזרים כף וחצי מלח גס ומערבבים כך שהמלח יגיע לכל הירקות וומתינים 1/4 שעה ולאחר מכן שוטפים את המלח.
יוצקים על כל הירקות מים רותחים וממתינים 1/4 שעה.
לאחר מכן שופכים את המים ומתבלים ב - 1/2 כוס חומץ, מיץ מלימון שלם, קמצוץ פלפל שחור גרוס, 2 עלי דפנה וחצי כפית פלפל אנגלי (שלם).......וממליחים ע"פ טעמכם (בזהירות כי הירקות כבר הושרו במלח) ומעט שמן.
אני הוספתי גם 2 פלחי לימון וכוכב אניס.
מערבבים ומכניסים לכלי ולמקרר.....בעיקרון זה כבר מוכן אבל למחרת זה הרבה יותר טעים....מומלץ לערבב גם למחרת.
טוב אפילו לשבוע אך מניסיון יגמר הרבה לפני.
קרדיט לאמא ולאחותי.
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
בלוג מקסים!!
השבמחקהכנתי את הסלט בלי שמן- אטעם מחר.
השבמחקתודה ושבת שלום.
ליוצאי כורדיסטן יש חמוצים כאלה בדיוק מוסיפים כפית של אבקת עמבה טעים ביותר
השבמחקנו רננה לצלם ולהוסיף לנו עוד מתכון לבלוג :-)
מחקאהבתי את הפשטות בהכנת המתכונים. נפלא!
מחקאני מכינה כרגע
השבמחקהכנתי והשארתי בחוץ נראה לי שהתחיל להתקלקל מה עושים כדי להציל?? תודה מראש
השבמחקזורקים.....בפעם הבאה למקרר :-)
מחקיש לי שאלה? בדר"כ רוב המתכונים של החמוצים המים או חומץ מכסה את הירקות, האם צריך להוסיף עוד נוזל לירקות לפני הכנסה למקרר כי הפחד שלי שהם יתקלקלו ? אני רוצה להכין הים בשביל יום שישי
השבמחקהחמוצים האלה הם לצריכה של עד שבוע.....החומץ והלימון הם הנוזלים היחידים ובנוסף הירקות מגיעים לחים
מחקממליץ לערבב לפני ההגשה
בהצלחה
תודה על התשובה המהירה. הכנתי אתמול והחמוצים יצאו נהדר וגם לא מלוחים מדי.
מחקשוב תודה לך
תמי
בכיף :-)
מחקבראש וראשונה תודה על מתכון החמוצים. הוספתי מעט גרגרי כוסברה וטעמם היה כטעמו של שור הבר והלויתן המשומר בגן העדן
השבמחקאיזי גור
איזה גודל צריך להיות הכלי/צנצנת? והאם הנוזלים לא אמורים לכסות את הירקות??
השבמחקהכלי לפי כמות הירקות שאתם כובשים......לא חייב לכסות את כל הירקות בנוזל ....אבל כיסוי יכול להשאיר את הירקות גם שבועיים
מחקלמרות שיתחסל קודם
מעולה תודה.יצא 10.
השבמחקהמים הרותחים לא עושים לירקות מעין חליטה? ואז הם לא יוצאים רכים מדי?
השבמחקאני אוהבת שהם קשים וקריספי
אכן כן....סוג של חליטה.....מידת הרכות של הירקות נקבעת לפי הזמן שהם שוהים במים החמים....3-4 דקות והם עדיין קריספים וטעימים
מחקיופי של דבר
השבמחקהחמוצים יוצאים יותר בטעם החמוץ או המלוח? (אצלנו תמיד מעדיפים מלוח על חמוץ...)
השבמחקיוצא טעים......מליחות או חמיצות תחליטו אתם לפי מה שתוסיפו.....אני מעדיף את טעם החומץ ויוצא מעולה
מחקאני לא סובלת את החומץ,יש אלטרנטיבה? אולי מלח או לימון
השבמחקזה נשמע נהדר. כבר היום אנסה את זה. קודם צריך לקנות חלק מהירקות שאין לי במקרר... :-)בעילי יהיה מבסוט מהחיים. הוא מאוד אוהב חמוצים -
השבמחקנראה טוב,אני בדיוק מכינה... לימון כבוש-מתאים להכניס כאן ?
השבמחקדנה
כבוש פחות מתאים אבל אפשר חצי לימון פרוס גם להכניס
מחקהיי אמנון
השבמחקיצא מעולה , לקחתי לעבודה והחברים לא הפסיקו לאכול את זה .
כבר קניתי עוד ירקות כדי להכין פעם נוספת .
היי
השבמחקהאם אפשר להוסיף כרוב?
יש כרוב במתכון :-)
מחק