את המנה המעולה הזאת הינו מכינים בעיקר בתקופת פסח כאשר סבא ז"ל היה מגדל אצלו בחצר את הפול והיה דואג לקרוא לנו לקטוף.
אני בפרץ נוסטלגיה הכנתי לשבת אומנם עם דג לא הכי מתאים אך סביר (בקלה קפואה) ועם פול סנפרוסט קפוא אבל יצא מעולה.
יתאים בעיקר למי שחייב דג בערב שבת אך רוצה לגוון ולא חריימה או דג מרוקאי.
מצרכים
1ק"ג דג חתוך ונקי
1/2 ק"ג פול ירוק קפוא או טרי
בצל בינוני קצוץ
1/2 צרור כוסברה
2-3 פלפלים אדומים יבשים
10-15 שערות זעפרן....להניח בכוס עם מים פושרים
לעסק....מטגנים את הבצל הקצוץ עם 3-2 כפות שמן עד להזהבה מוסיפים את הפול וכ-3/4 ליטר מים, בנוסף את כוס המים עם שערות הזעפרן והפלפלים היבשים ומביאים לרתיחה.
מסדרים את נתחי הדג מתבלים עם כפית כמון כפית פפריקה מתוקה ומלח ע"פ טעמכם, מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כחצי שעה.
לקראת סוף הבישול נותנים לאדים לצאת ע"מ שלא יהיה רוטב דליל מידי.
נותנים לסיר לנוח ומגישים......בתאבון
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com
תמונה הורסת לאוהבי הדגים .......
השבמחקשבוע טוב ופורה מלא בטעמים של עוד.......
שרית-ב
♥
כרגיל מדהים
השבמחקנראה טוב עם איזה דג כדאי להכין את זה?
השבמחקבורי יהיה מצויין....מושט גם...לוקוס או מוסר מעולה
השבמחק