יום שלישי, 18 בינואר 2011

ברְיר או בגְרְיר - הפנקיק המרוקאי

את הפנקיק המרוקאי אכלתי לפני המון שנים והכינה אותו אמא ואחות של סבתא תיבדל לחיים ארוכים.

בחיפושים אחרי התכון תרגמתי הרבה מתכונים דומים בערבית עד שהגעתי למתכון מוצלח (אמא נתנה את הכיוון כמובן).

היהודים קוראים לו ברְיר והמוסלמים בגְרְיר מתכון פשוט מאד ויכול להיות מצויין לארוחת ערב.

את המתכון הכנתי בעזרת היורש (שיושב איתי חולה בבית)....

מצרכים

3/4 כוס סולת
3/4 כוס קמח
2 כפיות שמרית
1/3 כפית אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 ביצה
1 ו - 1/2 כוסות נוזלים אפשר מים או חלב (אני שמתי כוס מים וחצי כוס חלב)

לעסק......מערבבים בעזרת מטרפה את כל הבלילה לתערובת חלקה ואחידה, ומניחים לתפיחה של כ - 45 דקות.

במחבת על אש בינונית עם ליטוף של חמאה יוצקים כמות של מצקת אחת, לא הופכים את ברְיר והוא מוכן תוך   2-3 דקות.

מצפים בדבש וחמאה ואוכלים......אני הוספתי גם תערובת של פירות יבשים לכבוד טו' בשבט הקרב ובא...

בתאבון.

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com





היורש על השיש עוזר בעירבוב


במחבת - ראיתם את הבועות אתם בכיוון

5 תגובות:

  1. שרית-ב18/1/11

    המתכון הכי הכי שווה הוא לממתק שעוזר לך בעירבוב .........

    שרית-ב

    השבמחק
  2. תודה רבה שרית.....כפרה עליו

    השבמחק
  3. שושי19/1/11

    לפני כמה ימים הגעתי לבלוג שלך, מהשם הבנתי שהגעתי הביתה. כל מתכון מעורר געגועים ומעלה דמעות... תמשיך לגרום לנו לרוץ למטבח ולשחזר טעמים.

    השבמחק
  4. תודה שושי..... תגובות כאלה נותנים את המרץ לבשל לכתוב ולצלם....

    השבמחק
  5. מלך כמה חיפשתי מתכון על אמת שכזה אלוף אתה אמנון

    השבמחק