יום שני, 31 בינואר 2011

מטבוחה

המטבוחה זהו הסלט המרוקאי הנפוץ ביותר וכולם מכירים אותו.....בעיקרון זהו סלט עגבניות מבושלות עם תוספת פלפלים ושום.......להרבה מעדות צפון אפריקה יש ורסיות כאלה ואחרות לסלט זה,   פרוש המילה מטבוחה זה "מבושל".....

אני בטיולי בשוק ראיתי עגבניות אדומות מאד (זה מה שצריך לסלט) וישר לקחתי 3 ק"ג.....למרות שבחורף העגבניות פחות מוצלחות לבישול......היום יש כל כך הרבי זני עגבניות , גדולות, קטנות, פחוסות ועגולות, עם ליקופן ועם חיי מדף ארוכים, בקיצור עשרות זנים שלנו נראים לעיתים דומים אך נבדלים אחד מהשני.....הזן שלפי דעתי הכי מתאים למטבוחה זה עגבניות תמר של הקיץ.

למרות זאת קניתי ויצא אחלה מטבוחה....

מצרכים

3 ק"ג עגבניות אדומות מקולפות קצוצות גס וסחוטות מגרעינים
10 פלפלים חריפים (קלויים על האש או מטוגנים ומקולפים) וקצוצים גס
3 גמבות ירוקות או אדומות קלויות או מטוגנות וקצוצות דק אך לא דק מידי
ראש שום קלוף , כל עין שום לחתוך ל4-5 פרוסות
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה ע"פ טעמכם

לעסק.......מכניסים את העגבניות הקצוצות ואת רוב השמן ומתחילים לבשל תוך כדי עירבוב מידי פעם.....לאחר כ -20 דקות מועכים בעדינות (אנחנו לא רוצים רסק) עם מועך את העגבניות בסיר......מוסיפים את הפלפלים, הגמבות.שום,פפריקה ושאר השמן ומערבבים.

המלחה צריכה להיות לקראת סוף הבישול......המלצה שלי טעמו והוסיפו כמה שצריך......המטבוחה מוכנה כשהמרקם שלה לטעמכם......אני אוהב לא נוזלית מידי.

טיפים שלי להצלחה......לבשל בסיר גבוהה ...למניעת ליכלוך הגז (המטבוחה אוהבת להשפריץ בסוף הבישול).......לא לשכוח לערבב הרבה, המטבוחה נוטה להישרף בקלות.......והטיפ החשוב ביותר  שיהיה לידכם לחם טרי או בגט ע"מ לנקות את הסיר בסוף הבישול ולטעימות שוטפות......

המטבוחה יכולה להשמר במקפיא גם חודש וחודשיים.....אני מכין כמות גדולה ומקפיא .....וכשאני צריך פשוט מוריד למקרר ולמחרת אוכל...

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com



6 תגובות:

  1. קושקוש24/6/12

    אחח הכנתי ויצא מעולה (בכמויות אחרות:-) לא היתה לי כזו כמות של עגבניות)

    השבמחק
    תשובות
    1. אחלה קושקוש......כיף לשמוע

      אין כמו מטבוחה טרייה ולחם טרי

      מחק
    2. אנונימי8/11/12

      מטבוחה, קציצות ולחם בית . ענוג אמיתי

      מחק
  2. אנונימי21/11/12

    מתכון מעולה! תוספות טעימות שלי:מומלץ להשתמש בגמבות אדומות וירוקות יחד... ולא להתעצל לקלות את הפלפלים ולא לטגן בריא יותר והרבה יותר טעים. אצלנו המרוקאים מבשלים עגבניות ושום על אש קטנה רבע שעה, מוסיפים את הפלפלים שקלינו, מבשלים על הגז עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי שישארו כ- 3 בועות מים בסיר(לי לוקח כשעתיים וחצי) ואז שמים כף ןחצי פפריקה בחצי כוס שמן מערבבים ומוסיפים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כחצי שעה לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה

    השבמחק
  3. זה נראה טעים ברמות!!
    אני מניחה שזה יוצא חריף.... אבל אפשר להוריד את כמות הפלפלים החריפים נכון?

    השבמחק
  4. החריפות לפי כמות הפלפלים החריפים......אכן כן ניתן להוריד

    השבמחק