יום שבת, 22 בינואר 2011

ארטישוק סלוק - "גרעינים של מרוקאים"

בילדותי בכפר הייתה לנו חלקה של ארטישוק מהזן הירוק וארטישוק קוצים (בפוסט אחר אסביר )  אצל סבא,  כשבארץ כמעט ולא מכרו את הירק המדהים הזה אנחנו אכלנו אותו ובשפע על כל צורותיו.

מאוחר יותר אבא ז"ל שתל 1/2 דונם ליד הבית, ושנה מאוחר יותר עוד חלקה שלמה מזן ויולט הסגול. אני זוכר כנער ארטישוק של 2 ק"ג שאמא קילפה אותו והראש שלו היה בגודל צלחת.......אוח....... זיכרונות.

כמו שהבנתם בתקופה הזאת נבשל הרבה על בסיס ארטישוק טרי.....לשבת סלקתי אותם במים.....הכי פשוט וטעים המרוקאים מפרקים אותם אחרי הארוחה כאילו היו "גרעינים".

5 דקות והסיר על הגז....לחתוך את המקלות ולקלף אותם לשטוף את הארטישוק טוב ולהכניס לסיר עם מלח גס ופרוסות לימון, למלא מים עד מעל לארטישוק ולבשל 25 דקות על אש בינונית (לאחר הרתיחה)...מקררים ומגישים.....אצלי זה נכנס למקרר......

זה לא באמת מתכון.....אבל צריך  להתקדם צעד צעד עם הארטישוק......נדבר בהמשך על חרשוף ומתכונים נוספים עם ארטישוק

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com



תגובה 1:

  1. אנונימי22/1/11

    ממש מזכיר לי את נעורי,כאן בארץ...כך בדיוק נהגנו לטרוף את החלק הרך של העלים ולהתפנק על ה"לב"...יאמי!

    ו...כמובן שהצבעתי עבורך,הלוואי שתיסע ותחלוק איתנו,קוראיך,את רשמייך מהעיר הכי הכי מקסימה בעולם!
    טליה

    השבמחק