המזג האויר קר והתחשק לי מרק טוב ומחמם, התקשרתי לאמא להתיעץ והיא כמובן שאמרה מרק חומוס, מרק מעולה ומשביע שאחרי שאוכלים אותו רוצים רק לישון.
סיר של 4 ליטר התחסל ביומיים.....היורשים שתו ב"קש" ובקשו עוד.....
מצרכים
1/2 ק"ג בשר (אני שמתי שריר)
400 גרם חומוס סנפרוסט קפוא או יבש מושרה לילה.....נדרש לקלף ולא להתעצל
1/2 ק"ג דלעת
2 ענפים סלרי
לעסק.....מבשלים את הבשר כשעה וחצי, במידה ואתם משתמשים בחומוס יבש אז בשלו את הבשר והחומוס מההתחלה יחד.
לאחר בישול הבשר מוסיפים את החומוס הדלעת והסלרי לעוד בישול של שעה, כל 1/4 שעה נדרש ערבוב וזאת למניעת הידבקות של החומוס.
לאחר הבישול בודקים שהחומוס ממש רך ומוכן ואז מתקדמים לשלב הבא, מוציאים את הבשר וכמה כפות של חומוס(לא הכל 2-3 כפות). וטוחנים עם "סטיק" את המרק שיצא חלק......מחזירים את החומוס והבשר ממליחים ע"פ טעמכם ומגישים.....ניתן לקשט (גם טעים) בעלי כוסברה.
עצה שלי....המרק למחרת הרבה יותר טעים......מים לא להגזים שלא יגלוש.
בתאבון
לקלף את החומוס ולא להתעצל |
אלף טעמים בצלחת המרק שלך ....
השבמחקיאמייייייי ...... יאמייייייי ......
מכינה מרק חומוס צמחוני { בגלל הבת , ובגלל שטעים ...}
מכיל גזר מגורר גס ואטריות חצי רחבות , טעים טעים !
הכנתי סלט חציל " בלאדי " חמצמץ , טעים ברמות !
לא אוהבת כוסברה , ולטעמי הוספתי בצל ירוק שהשתלב נפלא , ומעט גרד לימון טרי . והשאר כמו במתכון . יצא טעים טעים . { והכיריים מבריקות חחחחח ....}
תודה ,
שרית-ב
♥
אמנון, אין עליך ועל המתכונים שלך. אתה אלוף.
השבמחק