יום רביעי, 12 בינואר 2011

פלמידה של רפי

נסענו לארוחת שישי אצל חמתי שהאוכל אצלה מעולה ולטעמי אף השתבח מאז שנכנסתי למשפחה...

חמי (רפי) סיפר שקנה פלמידה של 4 ק"ג ושאני חייב לקחת קצת כי אין מקום במקפיא וגם כי הוא יצטרך כל הזמן לאכול פלמידה......אני שלא מטורף על הדג הנ"ל כבר חשבתי מה לעשות איתו.......

הפלמידה דומה מאד במרקם לטונה ומה יכול להיות רע אם ננסה לכבוש  דג טרי.....טלפון לאמא על מנת לרענן את הזיכרון.........בילדותי אמא היתה כובשת טונה שהיו מביאים דייגים מאל-עריש למושב.....והזיכרון....אוי הזיכרון יאמי.

אז כך........מפלטים ומנקים מעצמות לחלוטין כק"ג פלמידה, למים מוסיפים מלח וכף מיץ לימון..... מתפטרים מהקצף שנוצר בעזרת כף, בישול של כ - 20 דקות.

ניתן אף להחליף את המים עם כל הקצף למים נקיים....ולהרתיח שוב.

שוטפים במים טריים ומיבשים בעזרת מגבת או נייר סופג......מכניסים את נתחי הדג לכלי, ומוזגים שמן זית עד מעל הדג, והנה לכם פלמידה שמאד דומה לטונה משומרת.

ניתן להוסיף לשמן תוספות על מנת להשביח את טעמה......אני הוספתי גרידת תפוז ופלפל חריף יבש...

להגיש ולאכול כמו טונה מקופסה ולהרגיש שהגשתם מנת גורמה.....בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה   amnon120@gmail.com



2 comments:

  1. שרית-ב12/1/11

    אוהבת את תצומי האוכל שלך - יופי !

    לטעם לא יכולה להגיב - לא אוכלת דגים ....

    אשמח למתכונים שיבואו ......

    תודה ,
    שרית-ב

    השבמחק
  2. מישאל פומפיאנסקי12/1/11

    יאם יאם יאמי

    השבמחק