יום שבת, 29 בינואר 2011

חרשוף הירק המרוקאי

כמו שכבר סיפרתי לכם, במושב ילדותי במשק של סבא ז"ל היה מהירק הנפלא הזה לרוב.......החרשוף הינו הצמח של הארטישוק ומחולק ל-2 סוגים, הראשון והמוכר זה הארטישוקים הסגול (ויולט) או הזן הירוק (צרפתי), הסוג השני זה הארטישוק הקטן והקוצני שהפרי שלו אינו כל כך נפוץ,   אך עליו בעלי טעם טוב יותר ומודגש.....בגלל התפוצה המוגבלת כשאומרים היום חרשוף מתכוונים בעיקר לעלי הארטישוק הרגיל......

את החרשוף ניתן לבשל במספר שילובים מעניינים.....טעמו המריר מעט והמיוחד יתאימו לתבשילי עוף ודגים בעיקר.

על מנת לשלבו בבישול נדרש לנקות את הסיבים מהעלים ולסלוק אותו עם לימון וטיפונת כורכום ולשפוך את מי הסליקה המרים.

אני קניתי מהשוק הנפלא באשקלון כמה ראשי חרשוף, ניקיתי סלקתי ואז הקפאתי, בסופ"ש אכין אותו עם עוף....יאמי.

מי שאוהב חרשוף צריך לעבוד ולנקות את העלים.....אבל יהנה מירק מעולה....אני מת על זה.



חרשוף מהשוק לפני הניקוי


לאחר הניקוי הראשוני


לאחר סליקה ....חלק לבישול וחלק למקפיא

תגובה 1:

  1. כרגיל מענין, מרחיב את הדעת ובעיקר מגרה מאד.
    תודה, אמנון.

    השבמחק