יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

עוגיות שושנים

כמו שהבנתם אפיה זה לא התחום שלי.....על הפוסט הזה חתומה זוגתי.....תהנו

טוב, זה כבר ידוע שאני מאוהבת בדודו אוטמזגין - קונדיטור מספר 1 לטעמי. כל מתכון שלו - בול! הבצקים שלו מדהימים, ובכלל, אין על המאפים שלו. אז שוב, הכנתי את עוגיות השושנים המדהימות שלו. הבצק קטיפתי ונח לעבודה. יצא מעולה! פשוט מעולה! התמונות לפניכם... את הטעם... נסו בעצמכם, מבטיחה הנאה צרופה.
טיפ קטן - את הבצק חילקתי ל-4, כלומר חזרתי על פעולת חיתוך העוגיות 4 פעמים (4 נקניקים, דודו עושה בפעמיים).

אחותי מאד אוהבת את העוגיות האלו וכבר ביקשה שאשמור לה קופסא מהן. אז שמרתי... לפני שייגמר....

אז הנה המתכון.............

החומרים

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם קמח
כפית אבקת אפיה



למילוי
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1. לבצק: מערבבים את החמאה ומרככים אותה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השמנת חמוצה, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלמונים.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים באיטיות 30-40 שניות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות למשך 4 שעות (עדיף לילה שלם).
4. הכנת המילוי: מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים למשך חצי דקה.
5. מוציאים את הבצק המצונן ומרדדים אותו על משטח מקומח לצורה מלבנית לעובי של 3 מ"מ.
6. מורחים מעליו את המילוי. 
7. מגלגלים לנקניק וחותכים לעוגיות בעובי של 1 ס"מ.
8. מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה, כשהמילוי כלפי מעלה במרווחים שווים.
9. אופים בתנור שחומם מראש בחום 160 מעלות במשך 20 דקות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (ולא במקרר!)










24 תגובות:

  1. אורנה אילן1/9/12

    מתכון מעולה!
    אפיתי בצהריים, נגמר בערב. :)

    השבמחק
  2. יאממי - מסוג העוגיות שתמיד תמיד יהיה להן פינה יקרה אצלי! נראה מדהים!!!

    השבמחק
  3. אנונימי19/10/13

    אלו סוג העוגיות שתמיד יעלו חיוך...

    השבמחק
  4. אנונימי19/10/13

    מה אפשר להחליף עם השמנת שהעוגיות יהיו פרווה תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר עם שמנת צמחית.....לא ניסנו אז ההמלצה בערבון מוגבל :-)

      מחק
  5. שבת שלום זה ניראה מדהים אבל האם אפשר מתכון לא חלבי?

    השבמחק
    תשובות
    1. שבוע טוב

      מאמין שאפשר עם שמנת צמחית.....לא ניסנו

      מחק
    2. אנונימי17/12/13

      אני ממירה את השמנת במיץ תפוזים

      מחק
  6. אני מתגוררת בחו"ל מה המשקל של 1 שמנת חמוצה? תודה.

    השבמחק
  7. אנונימי20/10/13

    יאמי.חייבת להכין

    השבמחק
  8. נראה מעולה, אם אין לי מעבד מזון, אפשר להשתמש במיקסר ידני / בידיים?

    השבמחק
    תשובות
    1. הכי נוח עם מיקסר אבל אם אין את הבצק אפשר בידיים ואת הקצף במיקסר ידני

      מחק
  9. אנונימי23/10/13

    הבצק צריך להיות דביק?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא צריך להיות דביק

      יוצא בצק כמו קטיפה

      מחק
  10. אנונימי23/10/13

    הסתדרתי עם הבצק אבל כשחתכתי אותו כל המילוי נשפך והבצק קצת נמעך. למרות שהוא היה 6 שעות במקרר. למה? השושנים בתנור מקווה שיצא טוב. מחכה לתגובה שלכם.תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הבצק הינו בצק חמאה כך שצריך לעבוד איתו מהר שהחמאה לא תימס ואז הבצק נהיה רך

      לגבי המילוי צריך להיות סמיך קצת ע"מ שלא ישפך

      איך יצא?

      מחק
    2. אנונימי23/10/13

      נחמד. חחחחח הבצק יצא קצת חונק והמילוי חסר. משהו לא עבד לי

      מחק
    3. אנונימי23/10/13

      למה המילוי לא יצא סמיך זה לא מובן. הכנתי בדיוק לפי הכתוב

      מחק
  11. הבצק נהדר, לפני פתיחת הבצק יש לקמח אותו מכל הכיוונים ואז לפתוח אני עובדת על נייר פרגמנט כך שהעבודה קלה נקייה ופשוטה.

    השבמחק
  12. כמה זה 350 גרם קמח בכוסות ו80 גרם אינסינט פודינג בכוסות

    השבמחק
  13. 350 גרם קמח כמה זה במדידה של כוס חד פעמי

    השבמחק
  14. אנונימי22/12/22

    וואו איזה סיוט של בצק, יצאה משחה בצרקית, איפה זה ואיפה בצק חמאתי שאפשר לרדד
    מחריד!
    בכלל לא הגענו לשלב הגלגול עם הקצף ביצים

    השבמחק