כמו שהבנתם אפיה זה לא התחום שלי.....על הפוסט הזה חתומה זוגתי.....תהנו
טוב, זה כבר ידוע שאני מאוהבת בדודו אוטמזגין - קונדיטור מספר 1 לטעמי. כל מתכון שלו - בול! הבצקים שלו מדהימים, ובכלל, אין על המאפים שלו. אז שוב, הכנתי את עוגיות השושנים המדהימות שלו. הבצק קטיפתי ונח לעבודה. יצא מעולה! פשוט מעולה! התמונות לפניכם... את הטעם... נסו בעצמכם, מבטיחה הנאה צרופה.
טיפ קטן - את הבצק חילקתי ל-4, כלומר חזרתי על פעולת חיתוך העוגיות 4 פעמים (4 נקניקים, דודו עושה בפעמיים).
אחותי מאד אוהבת את העוגיות האלו וכבר ביקשה שאשמור לה קופסא מהן. אז שמרתי... לפני שייגמר....
אז הנה המתכון.............
החומרים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
למילוי
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1. לבצק: מערבבים את החמאה ומרככים אותה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את השמנת חמוצה, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלמונים.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים באיטיות 30-40 שניות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות למשך 4 שעות (עדיף לילה שלם).
4. הכנת המילוי: מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים למשך חצי דקה.
5. מוציאים את הבצק המצונן ומרדדים אותו על משטח מקומח לצורה מלבנית לעובי של 3 מ"מ.
6. מורחים מעליו את המילוי.
7. מגלגלים לנקניק וחותכים לעוגיות בעובי של 1 ס"מ.
8. מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה, כשהמילוי כלפי מעלה במרווחים שווים.
9. אופים בתנור שחומם מראש בחום 160 מעלות במשך 20 דקות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (ולא במקרר!)
מתכון מעולה!
השבמחקאפיתי בצהריים, נגמר בערב. :)
יאממי - מסוג העוגיות שתמיד תמיד יהיה להן פינה יקרה אצלי! נראה מדהים!!!
השבמחקאלו סוג העוגיות שתמיד יעלו חיוך...
השבמחק:-)
מחקמה אפשר להחליף עם השמנת שהעוגיות יהיו פרווה תודה
השבמחקאפשר עם שמנת צמחית.....לא ניסנו אז ההמלצה בערבון מוגבל :-)
מחקשבת שלום זה ניראה מדהים אבל האם אפשר מתכון לא חלבי?
השבמחקשבוע טוב
מחקמאמין שאפשר עם שמנת צמחית.....לא ניסנו
אני ממירה את השמנת במיץ תפוזים
מחקאני מתגוררת בחו"ל מה המשקל של 1 שמנת חמוצה? תודה.
השבמחק200 מ"ל.....שבוע טוב
מחקיאמי.חייבת להכין
השבמחקנראה מעולה, אם אין לי מעבד מזון, אפשר להשתמש במיקסר ידני / בידיים?
השבמחקהכי נוח עם מיקסר אבל אם אין את הבצק אפשר בידיים ואת הקצף במיקסר ידני
מחקהבצק צריך להיות דביק?
השבמחקלא צריך להיות דביק
מחקיוצא בצק כמו קטיפה
הסתדרתי עם הבצק אבל כשחתכתי אותו כל המילוי נשפך והבצק קצת נמעך. למרות שהוא היה 6 שעות במקרר. למה? השושנים בתנור מקווה שיצא טוב. מחכה לתגובה שלכם.תודה
השבמחקהבצק הינו בצק חמאה כך שצריך לעבוד איתו מהר שהחמאה לא תימס ואז הבצק נהיה רך
מחקלגבי המילוי צריך להיות סמיך קצת ע"מ שלא ישפך
איך יצא?
נחמד. חחחחח הבצק יצא קצת חונק והמילוי חסר. משהו לא עבד לי
מחקלמה המילוי לא יצא סמיך זה לא מובן. הכנתי בדיוק לפי הכתוב
מחקהבצק נהדר, לפני פתיחת הבצק יש לקמח אותו מכל הכיוונים ואז לפתוח אני עובדת על נייר פרגמנט כך שהעבודה קלה נקייה ופשוטה.
השבמחקכמה זה 350 גרם קמח בכוסות ו80 גרם אינסינט פודינג בכוסות
השבמחק350 גרם קמח כמה זה במדידה של כוס חד פעמי
השבמחקוואו איזה סיוט של בצק, יצאה משחה בצרקית, איפה זה ואיפה בצק חמאתי שאפשר לרדד
השבמחקמחריד!
בכלל לא הגענו לשלב הגלגול עם הקצף ביצים