יום שבת, 30 ביוני 2012

פיתות מרוקאיות לסיר גריל



תודה לסוזי הרוש אלוני המלכה ששיתפה אותנו במתכון פשוט להכנה......אבל הפיתות שיוצאות הם שוות ביותר ומתאימות לשבת...לדגים מרוקאים ולכל המאכלים עם הרוטב (תקליה) המתאים

רב תודות סוזי.......גם אתם מוזמנים להעלות מתכונים ונשמח לשתף אותם בבלוג שכולם יהנו

תוספת מ9/6/2014 - סוזי נלקחה מאיתנו צעירה והמתכון הזה נשאר לנו למזכרת ת . נ . צ . ב . ה

מצרכים.......קילו קמח כף וחצי שמרים יבשים לערבב ואז כף סוכר וכף מלח, 2 וחצי כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן ללוש היטב לבצק רך ונעים .
לתת התפחה עד שהבצק מכפיל את עצמו ורואים שהוא אוורירי עם בועות.
לקמח קלות משטח עבודה ולקרוץ כדורים לכסות עם ניילון למנוחה כעשר דקות
להכין סיר גריל לחימום ומגבת על שולחן על מנת להניח את הפיתות המוכנות ולכסותן

לפתוח כל כדור לצורת פיתה להניח בסיר ולכסות.............. הפיתה מתנפחת ומקבלת צבע זהוב יפה להפוך לסגור סיר וממש מהר להוציא למגבת ולכסות וכך שאר הכדורים


יש להיצמד לסיר פשוט הפיתות מוכנות מהר מאוד


בתאבון


36 תגובות:

  1. סוזי אלוני30/6/12

    כבוד גדול הוא לי ....
    תודה על הפירגון.
    בכיף אשמח לשתף מתכונים....;-);-)

    השבמחק
  2. אורני30/6/12

    נראה נהדר. כמה זמן הפיתות צריכות להיות בסיר גריל? האם נכנסת יותר מפיתה אחת בכל פעם? והאם זה הסיר העגול הזה שיש לו גופי חימום גם למעלה וגם למטה? תודה רבה

    השבמחק
  3. סוזי אלוני30/6/12

    תודה.
    1-הפיתה אמורה להתנפח ולהזהיב בערך כ50 שניות ,עקבי אחר אפיית הפיתה.מהר להפוך אותה הצד השני 15 שניות בערך.הכל תלוי בגוף החימום של הסיר.לאחר פיתה-שניים זה נעשה יותר מהר כי הסיר חם מאוד.
    2-פיתה אחת בלבד בכל פעם,באמצע הסיר.
    3-גוף חימום למעלה בלבד.
    בהצלחה ובתאבון:-)

    השבמחק
  4. שרון לוי1/7/12

    האם אפשר גם בגריל של התנור למי שאין סיר גריל?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יצליח בתנור.....הסיר גריל נותן מכת חום שתנור ביתי לא יכול לתת

      מחק
  5. אנונימי1/7/12

    האם אתה מפעיל את הסיר על גז עם להבה? או שרק משתמש בגוף החימום העליון?

    השבמחק
    תשובות
    1. סוזי אלוני3/7/12

      רק בגוף חימום העליונה ללא גז עם להבה!!
      את הסיר ניתן לרכוש גם בשוק עירוני ,בבאר שבע יש בשוק עירוני , ימי שני שוק רמלה לוד וחמישי בשוק הבדואי....

      מחק
  6. אנונימי1/7/12

    מה זה סיר גריל והיכן קונים
    ואני חשבתי שאני מבינה במטבח

    השבמחק
    תשובות
    1. ללא אש......סיר גריל זהו סיר חשמלי עם מכסה עליון

      בד"כ מוכרים בשווקים או בחנויות כלי בית של פעם

      מחק
    2. אנונימי1/7/12

      תודה
      אם במקרה יש לך המלצה על חנות כלי בית של פעם אשמח לקבל.
      מחפשת כזו כבר לא מעט זמן. תודה

      מחק
    3. זה מאד תלוי היכן את גרה........אצלנו באשקלון יש כמעט בכל חנות :-)

      מחק
    4. אנונימי18/10/16

      היי
      היום קניתי כזה סיר + כבל בשוק בעיר העתיקה בעכו ב 60 שח יש יותר גדולים ב70 ו 80 שח

      מחק
  7. אנונימי2/7/12

    האם יוצא כיס אויר באמצע?
    את סיר הפיתות אמורים להניח על הגז.

    השבמחק
    תשובות
    1. יוצא כיס אבל לא כמו פיתה רגילה

      ולא לא על הגז......הופכים את הפיתה

      בהצלחה :-)

      מחק
    2. אנונימי2/7/12

      לכל הירושלמים שמעונינים ניתן לרכוש בימי שני בשוק רמלה לוד,או בעיר העתיקה

      מחק
    3. תודה רבה

      מחק
  8. אנונימי2/7/12

    מדובר בפיתות העבות של המרוקאים ?...

    השבמחק
    תשובות
    1. דומה.....הלחם המרוקאי נקרא לחם פרינה

      זה דומה אבל זה לא זה

      ובכל זאת מאד טעים

      מחק
  9. אנונימי3/7/12

    שלום רב
    איזה נפח של כוס אתה משתמש.
    תודה

    השבמחק
  10. אנונימי28/8/12

    גם אני מכינה פיתות כאלה בסיר גריל. אין צורך להפוך.למה?תודה

    השבמחק
  11. אנונימי4/1/13

    תודה רבה מתכון פשוט ונפלא ומה שחשוב יוצא נהדר

    השבמחק
  12. אנונימי18/1/13

    שלום חברים לגבי הסיר ואיפה ניתן לרכוש אותו, ניתן להשיג אצל חאלד במחיר של 100 שח פלאפון 0526536577

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי22/9/14

      יש בשוק רמלה

      מחק
  13. נראה מעולה. איפה אני קונה את הסיר הזה? גם אני גר באשקלון.

    השבמחק
    תשובות
    1. יש בשוק ויש בשוק הישן בכל חנויות הכלים

      מחק
  14. סוזי את פשוט אלופה יצא מדהים.

    השבמחק
  15. תודה תודה תודה.
    אימי נפטרה השנה. היא היתה מכינה את הפיתות האלה. בעיקר בחגים. גם אני למדתי להכין את הפיתות המדהימות האלה. ואף קיבלתי ממנה את הסיר המיוחד הזה. היום שרציתי להכין שוב לא כל כך זכרתי את המרכיבים.וחשבתי שכתבתי במחברת המיוחדת שלי אך לא. חיפשתי בגוגל מכון זהה עד ש"נפלתי" על המתכון שלך וזה בדיוק זה ממש התרגשתי תודה רבה. נזכרתי ואפילו בכיתי איך אבא שלי ז"ל היה שומר על הפיתות שלא ישרפו כי אכן הם נאפות ממש מהר. חג שמח ושנה טובה. עכשיו העתקתי את המתכון כי לפעמים אין הזדמנות שניה..

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ענת.....ריגשת אותי

      בשביל תגובות כאלה נוצר הבלוג

      שנה טובה ומאושרת עד בלי די

      מחק
  16. אנונימי19/9/13

    כמה פיתות יוצאות?

    השבמחק
  17. אנונימי19/9/13

    היי סוזי ניסיתי להכין פעם אחת לא יצא הכי טוב הם נישרפו מיבחוץ, ומיפנים נישאר בצקי, הכנתי בסיר גריל עם להבה נמוכה על הגז, האם יש לך שיטה מסוימת כדי שיתבשלו טוב גם מיביפנים? תודה

    השבמחק
  18. אנונימי2/10/13

    היכן מניחים את הבצק?
    למטה בסיר על האלומינים? האם צריך לשמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן למטה בסיר
      אפשר לשמן טיפונת .....אני מפזר טיפונת קמח

      מחק
  19. פיתות להכנה קלה בסיר גריל על גז

    השבמחק
  20. את הפיתות האלה אפשר גם להכין עם סיר חשמלי

    השבמחק
  21. כמה געגועים אלייך ולאוכל שלך אחותי😢

    השבמחק
  22. כמה געגועים אלייך ולאוכל שלך אחותי😢

    השבמחק