יום חמישי, 4 בנובמבר 2010

תפו"א וטחול עוף – מהיר וטעים

אחד ממאכלי ילדותי הטעימים, והצלחתי להעביר את האהבה למאכל זה גם ליורשים.

יושב בבית ומחלים מהשתלת שינים השעמום והכאבים ומוציאים אותי מדעתי, מצד אחד רעב ומצד שני נורא קשה לאכול. בצהרים החלטתי תפו"א וטחולים יכול להיות מצויין.

הגדול הגיע על מדים וגמר צלחת ולקטנים הייתה אחלה ארוחת ערב, אחר הצהרים אני וזוגתי שתחיה שבענו גם מהתבשיל.
אז כך תבשיל מהיר טעים הילדים אוהבים לשחק עם הטחול ולספור כמה כבר הצליחו לדוג מתוך הצלחת, והריח בבית אויייי הריח.

איך מכינים….מצרכים

1/2 ק"ג טחול עוף ( שוטפים ומנקים )
1/2 ק"ג תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
בצל אחד בינוני
כוס ציר עוף (או לחילופין כפית מרק עוף)
כף פפריקה אדומה
כף כמון
מלח לפי הטעם (בזהירות עם המלח הטחול בתהליך ההכשרה סופג הרבה מלח)
2 כפות שמן סויה

תהליך ההכנה

מטגנים את הבצל (קצוץ דק או מגורר בפומפיה) ב-2 כפות השמן לאחר כ-2 דקות מכניסים את הטחולים לטיגון מהיר של כ-5 דקות על אש בינונית.

מכניסים את תפו"א החתוכים ואת שאר התבלינים ממלאים מים עד גובה התבשיל ומרתיחים, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור,  במהלך הבישול מערבבים את התבשיל למנוע הידבקות…בזה הרגע הבית מתמלא בניחוחות מעולים.

ממליץ לבדוק במהלך הבישול שלא חסרים מים,  לאחר הכיבוי ממתינים 10 דקות ומוזגים……בתאבון וספרו איך יצא

25 תגובות:

  1. אנונימי1/12/11

    טעים מאוד היום אני מכינה את זה פעם שניה

    השבמחק
  2. אצלי הילדים מתים על זה

    איזה כיף לשמוע :-)

    השבמחק
  3. אנונימי19/4/12

    לאמנון שלום, אתה חושב שילד בן 3 ירצה לאכול את זה ? אני רוצה להכין את זה ליום שישי שבת מה דעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי

      הקטנים אצלי אוכלים כי הם רגילים......ומבקשים עוד מנה

      מקסימום תכיני כמות קטנה ותנסי

      בתאבון

      מחק
    2. אנונימי21/4/12

      יש לך מתכון עם עדשים ירוקות ותפו״א?

      מחק
    3. אנחנו פחות אוהבים עדשים :-)

      אבל נשמח אם תשתפי אותנו במתכון

      מחק
  4. סימן שיש לך סבלנות להתעסק עם טחול

    השבמחק
    תשובות
    1. יש לי סבלנות לכל דבר טעים....חחחחח

      תודה ששת

      מחק
  5. אנונימי2/8/12

    אם לא אוהבים טחול אפשר לשים משהו אחר?? 

    השבמחק
    תשובות
    1. השילוב בין טחול עוף לתפו"א והתבלינים הוא מושלם

      לא ניסיתי עם משהו אחר :-)

      מחק
    2. אימי הייתה מכינה את זה עם נקניקיות
      הייתה מטגנת עם בצל מוסיפה עגבניה חתודה לקוביות. מכינה את תפוח" א מתבלת עם פפריקה מרק עוף מלח ופלפל הכל לפי הטעם. מוסיפה מים עד קו התפנו" א ונותנת להם להתרכך. מוסיפה את האנונימיות חותכות לקוביות ומכניסה לקראת הסוף עד להבשלה. ילדים מתים על זה. אני עד היום אוהבת את זה. בעלי קצת נגד נקניקיות לא מטוגנות אז אני פשוט מוגנת את נקניקיות לפני שאני מוסיפה אותם

      מחק
    3. חייב לבדוק את זה.......תודה שרון

      מחק
  6. אנונימי14/12/12

    חייבת להגיד שהכנתי עכשיו פעם ראשונה והילדים...שאצלי בדרך כלל לא מוכניפ לטעום אכלו וביקשו עוד!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אצלי הילדים מתים על זה................מגניב

      מחק
  7. אנונימי10/6/13

    פשוט מ-ע-ו-ל-ה!!!

    השבמחק
  8. pimpf5/8/13

    הכנתי... מעולה!!! המון תודה :)

    השבמחק
  9. יש צורך לנקות את הטחולים או משהו בסגנון פשוט פעם ראשונה שאני מכין טחול אז אם אפשר הסבר מעבר לזה שקניתי אותו בסופר אין לי מושג מה ואיך

    השבמחק
  10. טעים מאוד

    השבמחק
  11. לנקות טחולים צריך- להוציא את החוטים. זה ציק צק

    השבמחק
  12. אנונימי4/6/18

    טעיים אשש

    השבמחק
  13. הכנתי עכשיו מאוד פשוט להכנה ומאוד מאוד טעים
    תודה

    השבמחק
  14. הכנתי פעם ראשונה,פשוט מעולה! .בדרך כלל מכין אותו תבשיל רק עם קורקבנים...אהבתי את מהירות ההכנה.תודה!!

    השבמחק
  15. אנונימי6/7/22

    אפשר הסבר על ניקוי הטחולים מה זה שוטפים ומנקים? מרתיחים לפני?

    השבמחק