אני אישית לא אוהב עוגות....אבל את עוגת השמרים הזאת אני יכול לחסל ברגע......ממליץ בחום
החומרים לבצק:
250 גרם קמח
100 גרם חמאה
38 גרם סוכר
1 ביצה
15 מ"ל מים
50 מ"ל חלב
13 גרם שמרים יבשים
קורט מלח
החומרים למלית קקאו:
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
מעט חמאה מומסת
החומרים למלית נוטלה, חלבה ושקדים:
חופן שקדים קלויים
ממרח נוטלה
חלבה מפוררת
אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת בצק אחיד 3-4 דקות, לא יותר מזה.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים קלות.
3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. עדיף לילה שלם.
4. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
5. מרדדים על משטח מקומח כל חלק בנפרד ומורחים במלית הרצויה.
א. מלית קקאו - מושחים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים את תערובת הקקאו והסוכר.
ב. מלית נוטלה, חלבה ושקדים - מורחים את הנוטלה על הבצק, מפזרים מעל את החלבה ועליהם את השקדים.
6. מגלגלים את הבצק ומניחים את העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
7. מתפיחים כשעה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (כל מה שרוצים).
8. מכניסים לתנור ואופים ב- 180 מעלות עד הזהבה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן
זה שלי - אף אחד לא לגעת |
עם הנוטלה חלבה ושקדים |
נראה אליפות!
השבמחקתודה וחג שמח
חני
רב תודות חני
מחקחג שמח
אפשרי להחליף את מוצרי החלב בפרווה?
השבמחקאפשר בטוח אבל אנחנו לא ניסנו וקשה להמליץ
מחקחג שמח
15 מ"ל מים מה זה
השבמחק250 גר קמח זה לא מעט?
מחקהמתכון מדוייק וכל המידות עם משקל......יוצא מעולה
מחקלא מבין את השאלה לגבי המים....נבדק ונשקל......בערך 3 כפות......ממליץ באפיה בכלל לעבוד עם משקל
מחקהמתכון לשתי עוגות ?
השבמחקתודה
נכון.....בצק ל - 2 עוגות
מחקשאלה לגבי המלית עם הקקאו
השבמחקרציתי לדעת אם הבנתי נכון - קודם לרדד אות הבצק ולאחר מכן למרוח את החמאה ומעל לפזר את ההתערובת של הקקאו והסוכר?
אכן, כן.... בתיאבון וחג שמח
מחקאם אני ישים את המלית של הקקאו ביחד עם החלבה?
השבמחקאין לי נוטלה :/
גם שווה......בפעם הבאה עם נוטלה......שילוב קטלני
מחקיצא מעולה...:)
מחקתודה
כמה כפיות זה 13 גר שמרים
השבמחקתודה
היי
מחקאנחנו אופים עם משקל.....כך ההוראות ברורות והמתכון יוצא מדוייק
הבצק נשאר כל הלילה ולא תפח.כך צריך להיות?
השבמחקהבצק הוא בצק שמרים קר......התפיחה אמורה לקראת בזמן שכבר העוגה מוכנה ותופחת לפני הכניסה לתנור
מחקכן כך צריך להיות
האם אפשר להקפיא את הבצק הזה?פשוט לא יצא לי היום לאפות
השבמחקלא מומלץ....... אבל אם כן אז לעטוף בניילון נצמד ואז להכניס לקופסא
מחקבהפשרה להפשיר בצורה איטית במקרר
תודה אתה נחמד מאוד שבת שלום
השבמחקתודה רבה ושבת שלום
מחקאיך ממירים את הכמוית?
השבמחקממליץ לקנות משקל......במתכונים מדוייקים אנחנו שוקלים ולא מחליפים בכוסות שאחת גדולה ואחת קטנה
מחקמתכון שווה במיוחד :-)