יום שישי, 31 באוקטובר 2014

עוגת שמרים שווה במיוחד


אני אישית לא אוהב עוגות....אבל את עוגת השמרים הזאת אני יכול לחסל ברגע......ממליץ בחום


החומרים לבצק:
250 גרם קמח
100 גרם חמאה
38 גרם סוכר
1 ביצה
15 מ"ל מים
50 מ"ל חלב
13 גרם שמרים יבשים
קורט מלח

החומרים למלית קקאו:
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
מעט חמאה מומסת

החומרים למלית נוטלה, חלבה ושקדים:
חופן שקדים קלויים
ממרח נוטלה
חלבה מפוררת


אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת בצק אחיד 3-4 דקות, לא יותר מזה.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים קלות.
3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות. עדיף לילה שלם.
4. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
5. מרדדים על משטח מקומח כל חלק בנפרד ומורחים במלית הרצויה.
    א. מלית קקאו - מושחים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים את תערובת הקקאו והסוכר.
    ב. מלית נוטלה, חלבה ושקדים - מורחים את הנוטלה על הבצק, מפזרים מעל את החלבה ועליהם את השקדים.
6. מגלגלים את הבצק ומניחים את העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
7. מתפיחים כשעה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (כל מה שרוצים).
8. מכניסים לתנור ואופים ב- 180 מעלות עד הזהבה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן

זה שלי - אף אחד לא לגעת



עם הנוטלה חלבה ושקדים
 

25 תגובות:

  1. אנונימי23/9/13

    נראה אליפות!
    תודה וחג שמח
    חני

    השבמחק
  2. אנונימי23/9/13

    אפשרי להחליף את מוצרי החלב בפרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר בטוח אבל אנחנו לא ניסנו וקשה להמליץ

      חג שמח

      מחק
  3. אנונימי24/9/13

    15 מ"ל מים מה זה

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי24/9/13

      250 גר קמח זה לא מעט?

      מחק
    2. המתכון מדוייק וכל המידות עם משקל......יוצא מעולה

      מחק
    3. לא מבין את השאלה לגבי המים....נבדק ונשקל......בערך 3 כפות......ממליץ באפיה בכלל לעבוד עם משקל

      מחק
  4. אנונימי25/9/13

    המתכון לשתי עוגות ?
    תודה

    השבמחק
  5. אנונימי25/9/13

    שאלה לגבי המלית עם הקקאו
    רציתי לדעת אם הבנתי נכון - קודם לרדד אות הבצק ולאחר מכן למרוח את החמאה ומעל לפזר את ההתערובת של הקקאו והסוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן, כן.... בתיאבון וחג שמח

      מחק
  6. אם אני ישים את המלית של הקקאו ביחד עם החלבה?
    אין לי נוטלה :/

    השבמחק
    תשובות
    1. גם שווה......בפעם הבאה עם נוטלה......שילוב קטלני

      מחק
    2. יצא מעולה...:)
      תודה

      מחק
  7. אנונימי3/10/13

    כמה כפיות זה 13 גר שמרים
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי

      אנחנו אופים עם משקל.....כך ההוראות ברורות והמתכון יוצא מדוייק

      מחק
  8. אנונימי4/10/13

    הבצק נשאר כל הלילה ולא תפח.כך צריך להיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הבצק הוא בצק שמרים קר......התפיחה אמורה לקראת בזמן שכבר העוגה מוכנה ותופחת לפני הכניסה לתנור

      כן כך צריך להיות

      מחק
  9. אנונימי4/10/13

    האם אפשר להקפיא את הבצק הזה?פשוט לא יצא לי היום לאפות

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מומלץ....... אבל אם כן אז לעטוף בניילון נצמד ואז להכניס לקופסא
      בהפשרה להפשיר בצורה איטית במקרר

      מחק
  10. אנונימי4/10/13

    תודה אתה נחמד מאוד שבת שלום

    השבמחק
  11. אנונימי26/11/13

    איך ממירים את הכמוית?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממליץ לקנות משקל......במתכונים מדוייקים אנחנו שוקלים ולא מחליפים בכוסות שאחת גדולה ואחת קטנה

      מתכון שווה במיוחד :-)

      מחק