יום שלישי, 9 בנובמבר 2010

כשרוצים מהר אבל טעים - עוף וקישואים

אחותי שלחה קישואים שגיסי מגדל,  טריים ומגרים והחלטתי להמשיך בשיטת ה"טעים ומהר".    מנה זאת הינה אחת ממנות הילדות שעלהם גדלנו....תודה למאמא.
אז איך מכינים.

1 ק"ג קישואים (עדיף קטנים ) מקולפים וחתוכים
עגבניה אחת מקולפת וקצוצה, ללא גרעינים
4 פילפלים יבשים (חריפים או מתוקים לפי בחירתכם)
5 עיני שום
2/3 כרעיים שלמים או מפורקים

תהליך ההכנה
מניחים בסיר את הקישואים העגבניה שום והפילפל היבש.

מתבלים בכפית גדושה פפריקה ומלח לפי הטעם, מוסיפים את העוף 2 כפות שמן  וכליטר מים ומרתיחים.





בתאבון


לאחר רתיחה של כ-5 דקות מנמיכים לבישול של כשעה,  לאחר כשעה פותחים את המכסה ומאדים עד שנשאר רוטב סמיך, מכבים ומכסים את הסיר,  ממתינים 15 דקות ומגישים.
טיפים שלי להצלחה...לא להגזים עם המים אך גם לא לחסוך, להפוך תוך כדי בישול את העוף על מנת לשחרר טעמים לרוטב.....מי שלא מפחד מאבקת מרק...כפית יכולה לשדרג.


אין תגובות:

פרסום תגובה