אם אתם רוצים להכין מנה לערב שבת ולהשוויץ הגעתם למנה הנכונה
מצרכים
1 ק"ג צלי כתף חתוך לנתחים של 1.5*1.5 ס"מ
2 בצלים אדומים גדולים חתוכים לעיגולים
קופסה של שמפיניון חתוך או 2 סלסלאות פטריות טריות
כוס קמח
תיבול....1/2 כפית כורכום.....קמצוץ פלפל לבן ומלח ע"פ טעמכם
לעסק..........מכניסים לשקית סופר את הקמח ואת קוביות הבשר ומערבבים כשכל הנתחים מקומחים........מטגנים את הקוביות 3-4 דקות ומוציאים.......בשמן הטיגון מקפיצים גם את הבצל והפטריות כ - 4 דקות....ומכניסים לסיר עם נתחי הבשר......ממלאים מים עד גובה המצרכים ומביאים להרתחה (מתבלים כמובן).......מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים.
חשוב מידי פעם לערבב....לקראת הסוף כשמתחיל להסמיך אני מערבב עם תרווד כי הקמח נוטה להידבק לתחתית ובערבוב עם התרווד אני מגרד גם את התחתית שלא יישרף......התבשיל מוכן כשהבשר רך...פשוט תבדקו אחרי שעתיים.
בתאבון
נראה מעלף. כל כך אוהבת בשר. איזה מספר של בשר???זהה
השבמחקתודה מישמיש.....
השבמחקצלי כתף מספר 5
נראה מעולה אני מוסיפה סלרי קצוץ ... מה עומד מאחורי הקמח?
השבמחקהסלרי מעולה במתכון הזה......אבל העזר שכנגדי לא מתה על זה.
השבמחקהקמח גם נותן ציפוי עדין לבשר וגם מסמיך את הרוטב
הצבעתי
השבמחקמזכיר לי נשכחות אמא שלי הייתה עושה אותו הדבר רק בשני שינויים קלים שמשפרים מאוד 1. במקום מים רגילים שמים את המים של הפיטריות המשומרות ובמחבת לאחר שהוצאנו את הבצל ופטריות שמים יין לבן ומבעבעים אותו ועם טרבד גורפים את הקמח וגם את זה שמים לבישול יוצא יאמי כדאי לך לנסות
השבמחקשאלה: האם ניתן להכין פרוסות בשר במקום קוביות?
השבמחקתודה שרי
בטח שאפשר פרוסות....יש מתכון מעולה בבלוג לפרוסות בשר
מחקבתאבון
אמנון היקר, שוב שאלה: האם אתה מתכוון למתכון: צלי בשר (ראס אל חנות)? תודה שרי
מחקצלי כתף זהו נתח עם המון וורסיות
מחקהמתכון הזה הוא ללא ראס אל-חנות....(יש גם כזה בבלוג)
המתכונים כתובים בדיוק בצורה אותם אני מכין בבית
בהצלחה שרי ושבת שלום
כן
השבמחקאני מעדיפה את המתכון עם טופו. זה יוצא מעולה וטעים. הרי זה כל הקטע במשחקי בישול - לשחק עם המתכון.
השבמחקנשמח לקבל מתכון ותמונה ולפרסם אותו
מחקלפי מה אני מבינה לא צריך להרתיח את הבשר לפני?
השבמחקבמתכון הזה אין צורך להרתיח
מחקבהצלחה
תודה רבה,יום טוב
מחקשבת שלום
השבמחקהאם אפשר להכין מתכון זה גם מבשר אחר כמו למשל בשר עגל?
בשר עגל כן......אבל מה הנתח לא הבנתי
מחקאני מעדיף צלי כתף למתכון הזה