יום רביעי, 4 בינואר 2012

קוביות צלי - פשוט להכנה וטעים טעים

אם אתם רוצים להכין מנה לערב שבת ולהשוויץ הגעתם למנה הנכונה

מצרכים

1 ק"ג צלי כתף חתוך לנתחים של 1.5*1.5 ס"מ
2 בצלים אדומים גדולים חתוכים לעיגולים
קופסה של שמפיניון חתוך או 2 סלסלאות פטריות טריות
כוס קמח
תיבול....1/2 כפית כורכום.....קמצוץ פלפל לבן ומלח ע"פ טעמכם

לעסק..........מכניסים לשקית סופר את הקמח ואת קוביות הבשר ומערבבים כשכל הנתחים מקומחים........מטגנים את הקוביות 3-4 דקות ומוציאים.......בשמן הטיגון מקפיצים גם את הבצל והפטריות כ - 4 דקות....ומכניסים לסיר עם נתחי הבשר......ממלאים מים עד גובה המצרכים ומביאים להרתחה (מתבלים כמובן).......מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים.

חשוב מידי פעם לערבב....לקראת הסוף כשמתחיל להסמיך אני מערבב עם תרווד כי הקמח נוטה להידבק לתחתית ובערבוב עם התרווד אני מגרד גם את התחתית שלא יישרף......התבשיל מוכן כשהבשר רך...פשוט תבדקו אחרי שעתיים.

בתאבון



18 תגובות:

  1. נראה מעלף. כל כך אוהבת בשר. איזה מספר של בשר???זהה

    השבמחק
  2. תודה מישמיש.....

    צלי כתף מספר 5

    השבמחק
  3. אנונימי13/3/12

    נראה מעולה אני מוסיפה סלרי קצוץ ... מה עומד מאחורי הקמח?

    השבמחק
  4. הסלרי מעולה במתכון הזה......אבל העזר שכנגדי לא מתה על זה.

    הקמח גם נותן ציפוי עדין לבשר וגם מסמיך את הרוטב

    השבמחק
  5. עידית14/3/12

    הצבעתי

    השבמחק
  6. איילת14/3/12

    מזכיר לי נשכחות אמא שלי הייתה עושה אותו הדבר רק בשני שינויים קלים שמשפרים מאוד 1. במקום מים רגילים שמים את המים של הפיטריות המשומרות ובמחבת לאחר שהוצאנו את הבצל ופטריות שמים יין לבן ומבעבעים אותו ועם טרבד גורפים את הקמח וגם את זה שמים לבישול יוצא יאמי כדאי לך לנסות

    השבמחק
  7. אנונימי31/5/12

    שאלה: האם ניתן להכין פרוסות בשר במקום קוביות?
    תודה שרי

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שאפשר פרוסות....יש מתכון מעולה בבלוג לפרוסות בשר

      בתאבון

      מחק
    2. אנונימי5/7/12

      אמנון היקר, שוב שאלה: האם אתה מתכוון למתכון: צלי בשר (ראס אל חנות)? תודה שרי

      מחק
    3. צלי כתף זהו נתח עם המון וורסיות

      המתכון הזה הוא ללא ראס אל-חנות....(יש גם כזה בבלוג)

      המתכונים כתובים בדיוק בצורה אותם אני מכין בבית

      בהצלחה שרי ושבת שלום

      מחק
  8. אנונימי8/11/12

    כן

    השבמחק
  9. אני מעדיפה את המתכון עם טופו. זה יוצא מעולה וטעים. הרי זה כל הקטע במשחקי בישול - לשחק עם המתכון.

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמח לקבל מתכון ותמונה ולפרסם אותו

      מחק
  10. לפי מה אני מבינה לא צריך להרתיח את הבשר לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. במתכון הזה אין צורך להרתיח

      בהצלחה

      מחק
    2. תודה רבה,יום טוב

      מחק
  11. אנונימי16/2/13

    שבת שלום
    האם אפשר להכין מתכון זה גם מבשר אחר כמו למשל בשר עגל?

    השבמחק
    תשובות
    1. בשר עגל כן......אבל מה הנתח לא הבנתי

      אני מעדיף צלי כתף למתכון הזה

      מחק