יום ראשון, 22 בינואר 2012

לפת של חורף בזעפרן ארגמני

לפת לפת....מה נספר על הירק הזה מר...מתקתק...מחמיצים אותו......מבשלים אותו....מזכיר את המטבחים העניים של פעם.

במושב ...שדות שלא היה מלעשות אתם בתקופה הזאת היו נזרעים בלפת או בצנון.....זריעת פרא ללא טיפול......רק זריעה וקטיף.

צריך לאהוב אותו ומי שאוהב,  אוהב............ אימא הייתה מכינה לנו תבשילי לפת עם נתחי הודו......הציפור שגדלנו עליה ואימא אלופה במתכוני הודו......שהיום אני פחות ופחות משתמש בה.

אני את הלפת בישלתי עם סלרי.....יצא מעולה

לעסק.......3 לפתות מקולפות חתוכות לקוביות.......ראש סלרי חתוך לחתיכות של 6-8 ס"מ.....עם מעט מהעלים.....ממלאים מים, מתבלים בכפית אבקת מרק....1/3 כפית כורכום.........1/4 כפית פלפל לבן.......קמצוץ זעפרן.....2-3 כפות שמן ומלח ע"פ הטעם...............מבשלים כ-40 דקות מקררים ומגישים....פיזרתי גם מעט שבבי צ'ילי לחריפות עדינה.

למחרת יותר טעים.......בתאבון


4 תגובות:

  1. אנונימי23/1/12

    כל כך אוהבת לפת בתבשילים,וגם על הודו....

    השבמחק
  2. אחלה תבשילים לחינה לפני חתונה בחורף, מצוין!

    השבמחק
  3. נראה נפלא, לא רק במזג אוויר חורפי.תודה!

    השבמחק