הזעלוק זהו סלט חצילים מרוקאי שיש לו המון וורסיות......הבסיס הוא חציל סלוק או קלוי שמתווספים אליו פלפלים שום ותבלינים.....הפעם עשיתי אותו בסגנון הקלוי ועם טאצ' של אריסה ביתית .....יצא מעולה ומומלץ בחום
מצרכים
1 חציל בלאדי
3 עגבניות אדומות בינוניות
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל חריף אדום או ירוק.....למי שלא אוהב חריף ניתן לוותר
2 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
לעסק.......על מחבת פסים (שוב הרעיון של שרית שאימצתי שלא יתלכלך הגז)....קולים את החציל העגבניות והפלפלים......את הפלפלים לאחר הקליה מכניסים לשקית שיזיעו קצת.......מוציאים את תוך החציל ומרסקים אותו.....את העגבניות מקלפים וסוחטים מגרעינים וקוצצים דק......הפלפלים לאחר כרבע שעה בשקית יוצאים גם לקיצוץ......מערבבים את הכל ומוסיפים את השום הכתוש, שמן הזית והאריסה......ניתן להוסיף כמה עלים של כוסברה או פטרוזילה (אני חבר יותר של כוסברה) מעט שמן זית ותגישו.....הסלט הזה הרבה יותר טוב למחרת......מתבלים במלח כמון ולימון והללויה......אחד הטובים אם לא ה......
בתאבון
חג שמח אמנון,
השבמחקאני חדשה חדשה כאן, איך לא הכרנו קודם..?
שאלה לגבי האריסה, יש מתכון לאריסה ? או שהיא קנויה? ואם כן על מה אתה ממליץ? אישית העדיף מתכון (לא קונה אוכל מבחוץ ) :-)
תודה ושוב, חג שמח מ-איריס
ברוכה הבאה וחג שמח
מחקהאריסה היא תוצרת בית ובסיס להרבה סלטים
כך אני מכין אותה - http://zermela.blogspot.com/2010/11/blog-post_4573.html
גם המילה אריסה מרוקאית היא קישור למתכון
מחק