אז הראשונה שהרימה את הכפפה לפרסם את המתכון שלה זוהי דליה.....רב תודות.......וכולכם מוזמנים לכתוב ולצלם ולשתף את כולם.....אנחנו קבוצה גדולה מאד בלי לשים לב
המתכון שדליה העבירה הוא מתכון פרסי שאכלתי לא פעם במושב......אנחנו בין המרוקאים היחידים....כל השאר מהעדה המקסימה מאירן.....
טוב אז לעסק......:-)
בנפרד לטגן בצל במחבת , כשהבצל הפך שקוף לתבל בכורכום ולהכניס את הפרגיות כשהם חתוכים לקוביות (לא קטנות מידיי וגם לא גדולות מידיי ..בינוני כזה ........את הפרגיות לטגן קלות עם הבצל ולסגור אותם משני הצדדים ...ולתבל במעט מלח . (את הפרגיות לא לבשל הרבה , מאחר והם ימשיכו בישול באדים בסיר האורז )
לנקות 1/2 חב' שמיר ולהשרות בקערה עם חומץ ומלח ... לאחר כמה דקות להוציא למסננת ולקצוץ .
אז מה יש נו ... 1. אורז חצי מבושל
2. פרגיות מטוגנות קלות עם בצל מטוגן מתובל בכורכום
3. שמיר נקי וקצוץ
והאיחוד ...לקחת סיר נקי ....לשים בתחתית שמן בנדיבות ...וכורכום , כשהשמן חם לשים שכבה של אורז ולהדק (זו תצא בסוף השכבה השרופה שכולם אוהבים ...בפרסית זה נקרא בון ) ומהשלב הזה לשים מכל דבר לסרוגין ...נתחיל כמובן עם אורז ...מעל זה שכבה של בצל ופרגיות ..ומעל זה שמיר ...וחוזר חלילה ...אורז ..פרגיות ושמיר ...השכבה האחרונה צריכה להיות אורז ...אם נשאר לך במחבת מעט שמן עם כורכום , אפשר לשים מעל השכבה האחרונה של האורז ...לכסות במגבת לשים מכסה ולבשל על להבה נמוכה שעה .
אחרי שעה מכבים את הגז ...לא פותחים את הסיר ...אלא רק 1/4 שעה לאחר מכן ...ואז עם מזלג מערבבים בעדינות....יאמי ...האורז הכי טעים בעולם .
דליה מוסיפה לנו עוד רעיון.............. אפשר להוסיף אפונה ...אני לא מוסיפה כי הבן שלי לא אוהב..
זה אורז שתמיד נגמר ...ולעולם לא נשאר גרגר
שאלתי את דליה לגבי נוזלים.......לא צריך להוסיף כלום.....תהנו מאורז בניחוח פרסי משגע
שוב תודה לך דליה.......ולכם מי שרוצה לשתף מכיר את הכתובת :-)
דליה שלום,
השבמחקהמתכון הזה נהדר אך עד כמה שידוע לי התחתית של האורז
נקרא בפרסית "טאה דיג" שפרושו תחתית הסיר ולא כמו שכתבת "בון"
כל טוב ,הילה
היי הילה ,
השבמחקאני לא פרסיה, בעלי פרסי , את התבשיל והכינוי למדתי מהגיסות, כנראה שבכל משפחה קוראים לתחתית הטעימה הזו בשם אחר, שמעתי גם את השם שכתבת , ועוד שמות נוספים
העיקר שזה טעים ואף פעם לא נשאר.