יום שני, 1 באוגוסט 2011

נקניקית כבד - געגועי לשלמה

שלמה הקצב סגר......אדם למעלה מ-70,  שכל ימיו היו בטיפול בבשר......מתכונים לבשרים מיוחדים מתפוצת מרוקו ועוד, אצלנו בבית לא היה מצב שהמנגל ידלק ולא יהיה איזה דליקטס של שלמה שוואי (או בעברית שלמה המנגליסט כך הוא היה נקרא).....

קטונתי מלשחזר את סודותיו אבל ננסה וכשיצא טוב נעדכן אתכם.....הפעם נקניקית כבד שיצאה מעולה עם כרוב, פטריות ויין לבן......אני יודע שמחר לא כולם ילכו לקנות מכשירים להכנת נקניקיות ומעיים למילוי....אבל אם יפול לכם קצב טוב שמכין אתם חייבים לטעום.....

מצרכים לנקניקייה

מעיים כבש למילוי
1/4 ק"ג כבד בקר צלוי במנגל (כשרות אבל גם טעם) ושומן ביחס של בין 20% ועד 45% ממשקל הכבד...אני הולך על הפחות
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום
תבלינים - כף פפריקה מתוקה,  כפית פפריקה חריפה, קמצוץ משיה, קמצוץ פלפל לבן,כמון כפית גדושה ומלח ע"פ טעמכם.

לעסק......טוחנים את הכבד הצלוי עם השום......מוסיפים את הפטרוזילה והתבלינים ו1/3 כוס מים (שלא יתפוצץ)......וממלאים בעזרת מכשיר מעיים כבש......למנגל מהר שלא יגמר

מצרכים לכרוב

1/4 כרוב לבן קצוץ
3-4 פורטובלו קצוצות גס
חופן פטרוזילה קצוצה
1/4 כוס יין לבן
צילי אדום אחד
תבלינים.....פלפל שחור גרוס, כף סויה ,טימין , ומלח במידה וצריך

לעסק......מקפיצים הכל עם 2 כפות שמן זית ולקראת הסוף מוסיפים את היין.....עד שמצטמצם היין זה מוכן.....כל התהליך 4-5 דקות....

בתאבון תודה רבה אין משיחים בשעת הסעודה (בניגון ילדותי כמובן)....


5 תגובות:

  1. תבורכי, הארוחה הבאה שלי הולכת להכיל את הרעיון הנהדר שלך.

    השבמחק
  2. אנונימי30/7/12

    אתה מקרית מלאכי????????????????

    השבמחק
    תשובות
    1. שלמה מקריית מלאכי...........אני מאשקלון :-)

      מחק
  3. אנונימי31/7/12

    בגלל שאני גדלתי על שלמה ומסודי אשתו שאלתי...

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אנחנו גדלנו על שלמה..........והתחלנו להכין לבד כי שלמה סגר

      מחק