אומנם הנזיד מתאים יותר לימי החורף אבל כאשר אתה ספון בבית עם הילדים והגראדים שורקים .....גם מזגן ונזיד טוב הולכים.....
בילדותי היה לנו לול של תרנגולי הודו וסבא שוחט.....מה שהוביל למתכוני הודו מכל הצורות והגוונים .....תמיד אני אומר שאמא שלי היא האלופה בלעשות מתכונים מבשר הודו (שאני לא מת עליו)......כל זה עם ירקות טרים שגדלו בשדות יצאו מאכלי מלכים מבשר שצריך לדעת לעבוד איתו....
את מתכון הגרונות אני עושה מעט חריף אבל ממש מעט כך שגם הילדים יאכלו....ויהנו למצוץ את העצמות....
מצרכים לסיר בינוני
גרון הודו חתוך
250 גרם שעועית לבנה מושרית לכל הלילה
כף רסק
6 שיני שום
תבלינים ....כף פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 3-4 פילפלים סודנים יבשים סגורים, 3 פלפלים מתוקים יבשים כפית מרק עוף או ציר.....ומלח ע"פ הטעם
לעסק.....מכניסים הכל לסיר וממלאים מים כמעט עד סוף הגרונות...מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי עד שעתיים.....יודעים שזה מוכן כשהגרונות רכים.....תוך כדי הבישול מערבבים את הסיר בעדינות ....הנזיד צריך להיות סמיך אך להיזהר שלא ישרף בסוף....
בתאבון
הבלוג הכי טעים ברשת :]
השבמחקתודה רבה אנונימי.....:-)
השבמחק