יום רביעי, 31 באוגוסט 2011

קסביה בזעפרן

מאות מתכונים נוספו בשנים האחרונות לירק המקסים הזה שנקרא גם "ארטישוק ירושלמי".....והוא בכלל לא ארטישוק אלא שורש של צמח הנראה כמו חמניה......ניתן לבשלו עם בשר עוף קציצות....או מרקים....לדעתי הכי טוב הולך עם עוף....

הפעם נבשל אותו בצורה הכי בסיסית וכתוספת.....בד"כ מבשלים אותו עם כורכום .....התבלין הוא עם טעם משתלט ולכן החלפתי אותו בזעפרן.....מעולה

מצרכים

1/2 ק"ג קסביה מקולפת
10 שערות זעפרן מושרים בכוס מים חמימים
כוס ציר עוף או כפית אבקת מרק
2 כפות שמן קנולה
תבלינים.....מלח ופלפל לבן ע"פ טעמכם

לעסק....הכי פשוט הכל לסיר להוסיף מים עד כסנטימטר מעל הקסביה (כמובן גם את מי הזעפרן)....להרתיח ולהוריד לאש בינונית.....לבשל כ-1/2 שעה......להשתדל לא לפתוח את הסיר ב-20 דקות הראשונות.....הסבתות טוענות שאם פותחים הקסביות יוצאות קשות......לצמצם את הרוטב שיצא סמיך ולהגיש....

אני הגשתי כתוספת בצלחת מרכזית אבל בקלות יכול להיות כירק במנה עיקרית

קסביה...בשווא נח ולא בקמץ.....בעיני ירק אולטימטיבי להמון מתכונים.....מה המתכון הכי שווה בעינכם?.....צלמו ושלחו אלי ואני אפרסם בבלוג.....

בתאבון


‏תגובה 1:

  1. אנונימי31/8/11

    יש לזה טעם מדהים ומיוחד וזה הולך או עוף או קציצות עוף..........מתגעגע לטעם הזה

    השבמחק