יום שני, 21 בפברואר 2011

קורקבנים חומוס וארומת כמון

חלקי פנים לא כולם אוהבים אך מי שאוהב, זוכר את המנות כטובות......קורקבנים בשר טעים עם טעמים חזקים.....היורש הקטן אהב מאד,  והרווחתי עוד מנת בשר שהוא אוכל.

התבשיל הינו קל ולא מסובך,  אך דורש בישול ארוך יחסית....

מצרכים

ק"ג קורקבנים, בעדיפות לטריים
כוס חומוס סנפרוסט או מושרה לילה


לעסק......מנקים את הקורקבנים אחד אחד תחת המים....(עורות מיותרים ולכלוכים).....ומכניסים לסיר לרתיחה,   ומבשלים כרבע שעה.

לאחר מכן מקררים ושופכים את המים,  חותכים את הקורקבנים לחתיכות על פי  הגודל שתרצו לאכול.

מכניסים לסיר את הקורקבנים והחומוס,  מתבלים בכמון ופפריקה (שיהיה חריף עדין) ומלח......ממלאים מים עד גובה הקורקבנים.....מוסיפים 2-3 כפות שמן ומביאים לרתיחה.........

מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור כשעה....את המשך הבישול קובעים לפי כמות הרוטב ורכות הקורקבנים.....

כשמוכן מכבים,    ממתינים,    ומגישים....הולך מעולה עם אורז

בתאבון

  מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


אין תגובות:

פרסום תגובה