יום שני, 16 באפריל 2012

קציצות בקר ועוף

את הקציצות האלה היורש הגדול אוהב....כשהוא מגיע אני משתדל להכין אותם....הולך טוב עם כל תוספת וקלות להכנה.....

מצרכים
1/4 ק"ג בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
בצל קטן טחון או מגורר דק
תפו"א קטן טחון או מגורר דק
3-4 ענפי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
תבלינים ....1/2 כפית ראס אל-חנות.....כפית אבקת מרק.....קמצוץ פלפל לבן .......כפית פפריקה מתוקה ומלח

לעסק...........מערבבים הכל ביחד ומוסיפים כף שמן.....כאשר העיסה מוכנה נותנים לה לנוח 10 דקות ובינתיים מרתיחים סיר מים.

כאשר המים רותחים יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים כל קציצה ל - 4 דקות למים ומוציאים לצלחת.....כאשר כל הקציצות מוכנות ניגשים להכנת הרוטב.

מסננים את המים שהקציצות התבשלו בהם לסיר ומוסיפים עוד מי ברז.....מתבלים את המים במעט אבקת מרק...פלפל לבן....ופפריקה מתוקה.....ומלח כמובן.

מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים מים כמעט עד גובה הקציצות ומבשלים חצי שעה על אש קטנה......לאחר מכן מגביהים את האש לעוד 10 דקות ע"מ לצמצם את הרוטב......מוכן

אנחנו אוהבים את הקציצות האלה ליד אורז אבל יכול לרוץ עם כל תוספת ליד

בתאבון


10 תגובות:

  1. אנונימי16/4/12

    אתה מצליח להעביר את הטעמים והניחוחות של המטבח של אמא
    ישר כח
    נויה

    השבמחק
  2. אנונימי16/4/12

    כמה מים יש סך הכל במתכון הזה ?
    לא ציינת כמויות
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. כמות המים תלויה בסיר

      כשמחזירים את הקציצות לבישול הסופי ממלאים מים 2-3 ס"מ פחות מגובה הקציצות

      בהצלחה

      מחק
  3. רננה17/4/12

    את הרוטב לטעמי אפשר לטגן מעט בצל אח"כ שום לגרד עגבניה תבלינים
    רסק מלח פלפל ופפריקה לאוהבי החריף מעט פלפל חריף קצוף
    בתאבון

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר גם אפשר.....אבל זה יהיה משהו אחר

      קציצות ברוטב עגבניות :-)

      שווה לנסות וקל לעבודה.....וטעים

      מחק
  4. עידית17/4/12

    מדוע הבישול המקדים במים?
    מה הסיבה לא להכניס ישירות לרוטב?

    השבמחק
    תשובות
    1. ההכנסה למים "תופסת" את הקציצה שלא תתפרק

      כאשר עושים כמות קשה מאד שישמרו על צורתם

      חלק מטגנים ואז מעביר לבישול ואני "סולק"

      בתאבון

      מחק
  5. אדוה אסדו20/4/12

    נראה טעים. אני הולכת להכין

    השבמחק