את הקציצות האלה היורש הגדול אוהב....כשהוא מגיע אני משתדל להכין אותם....הולך טוב עם כל תוספת וקלות להכנה.....
מצרכים
1/4 ק"ג בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
בצל קטן טחון או מגורר דק
תפו"א קטן טחון או מגורר דק
3-4 ענפי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
תבלינים ....1/2 כפית ראס אל-חנות.....כפית אבקת מרק.....קמצוץ פלפל לבן .......כפית פפריקה מתוקה ומלח
לעסק...........מערבבים הכל ביחד ומוסיפים כף שמן.....כאשר העיסה מוכנה נותנים לה לנוח 10 דקות ובינתיים מרתיחים סיר מים.
כאשר המים רותחים יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים כל קציצה ל - 4 דקות למים ומוציאים לצלחת.....כאשר כל הקציצות מוכנות ניגשים להכנת הרוטב.
מסננים את המים שהקציצות התבשלו בהם לסיר ומוסיפים עוד מי ברז.....מתבלים את המים במעט אבקת מרק...פלפל לבן....ופפריקה מתוקה.....ומלח כמובן.
מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים מים כמעט עד גובה הקציצות ומבשלים חצי שעה על אש קטנה......לאחר מכן מגביהים את האש לעוד 10 דקות ע"מ לצמצם את הרוטב......מוכן
אנחנו אוהבים את הקציצות האלה ליד אורז אבל יכול לרוץ עם כל תוספת ליד
בתאבון
מצרכים
1/4 ק"ג בקר טחון
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
בצל קטן טחון או מגורר דק
תפו"א קטן טחון או מגורר דק
3-4 ענפי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
תבלינים ....1/2 כפית ראס אל-חנות.....כפית אבקת מרק.....קמצוץ פלפל לבן .......כפית פפריקה מתוקה ומלח
לעסק...........מערבבים הכל ביחד ומוסיפים כף שמן.....כאשר העיסה מוכנה נותנים לה לנוח 10 דקות ובינתיים מרתיחים סיר מים.
כאשר המים רותחים יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים כל קציצה ל - 4 דקות למים ומוציאים לצלחת.....כאשר כל הקציצות מוכנות ניגשים להכנת הרוטב.
מסננים את המים שהקציצות התבשלו בהם לסיר ומוסיפים עוד מי ברז.....מתבלים את המים במעט אבקת מרק...פלפל לבן....ופפריקה מתוקה.....ומלח כמובן.
מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים מים כמעט עד גובה הקציצות ומבשלים חצי שעה על אש קטנה......לאחר מכן מגביהים את האש לעוד 10 דקות ע"מ לצמצם את הרוטב......מוכן
אנחנו אוהבים את הקציצות האלה ליד אורז אבל יכול לרוץ עם כל תוספת ליד
בתאבון
אתה מצליח להעביר את הטעמים והניחוחות של המטבח של אמא
השבמחקישר כח
נויה
כמה מים יש סך הכל במתכון הזה ?
השבמחקלא ציינת כמויות
תודה
כמות המים תלויה בסיר
מחקכשמחזירים את הקציצות לבישול הסופי ממלאים מים 2-3 ס"מ פחות מגובה הקציצות
בהצלחה
את הרוטב לטעמי אפשר לטגן מעט בצל אח"כ שום לגרד עגבניה תבלינים
השבמחקרסק מלח פלפל ופפריקה לאוהבי החריף מעט פלפל חריף קצוף
בתאבון
אפשר גם אפשר.....אבל זה יהיה משהו אחר
מחקקציצות ברוטב עגבניות :-)
שווה לנסות וקל לעבודה.....וטעים
מדוע הבישול המקדים במים?
השבמחקמה הסיבה לא להכניס ישירות לרוטב?
ההכנסה למים "תופסת" את הקציצה שלא תתפרק
מחקכאשר עושים כמות קשה מאד שישמרו על צורתם
חלק מטגנים ואז מעביר לבישול ואני "סולק"
בתאבון
נראה אחלה!!
השבמחקתודה דניאל
השבמחקנראה טעים. אני הולכת להכין
השבמחק