אז כך על המתכון הבסיסי גדלנו...בשר רך חריפות עדינה ניחוחות של כמון ורוטב סמיך......שף צחי מויאל לקח את המתכון צעד קדימה לתחרות שהשתתפנו ברומניה והמנה לקחה מדליית זהב......כמו שהשף אומר "דע מאין באת"
אז לשבת הכנתי וליקקו את הצלחות......בכלל אני מאמין שאת המתכונים העתיקים של האמהות והסבתות צריך להכין שהדור הצעיר יכיר ולא יגדל על שניצל וציפס.......גם אם לא יתלהבו יתרגלו וכשיגדלו ילקלקו...באו נתקדם למתכון
מצרכים
קילו בשר ראש
ערמונים שקית אחת
4 שיני שום
פלפלים אדומים יבשים חריפים ומתוקים.....את החריפות של המתכון תקבעו ע"פ כמות הפלפל החריף...אני מוסיף 2 שאטה
כוסברה קצוצה
תבלינים 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית כמון, כף שמן זית, פלפל שחור ומעט פלפל סודני כתוש.....ומלח כמובן (בעדינות)
לעסק.....להרתיח את הבשר ולהרחיק קצף ושומנים..............לאחר בישול של שעה נצנן את הבשר ונחתוך לקוביות (לשמור את הנוזל המים שהבשר התבשל בו)
בסיר נפרד עם מעט שמן זית לקלות את התבלינים על מנת "שיפתחו"........לסנן ולהוסיף את הנוזל לשים את הערמונים להוסיף את הבשר לבשל כשעה על אש נמוכה.
לקראת ההגשה לפזר כוסברה .......מתאים לצד תבשיל של אורז קוסקוס או כמנה לכל דבר כמובן להשלמת המנה נגיש לחם פרנה חם.
תודה לשף צחי מויאל על המתכון ועל ההשראה.
בתאבון
את מתכון הזה אני מכירה ואוהבת (מאוד מאוד אוהבת).
השבמחקבמפגש "שבקייה" הראשון עמדתי יחד עם ניסים וקנין, הבעל של גיברת בומבה, ופרמנו ככה בשקט בשקט, בלי שאף אחד יקראה (לפחות, כך קיווינו...) את הסיר המהים הזה.
שף צחי מויאל הוא מאלו שיכולים להכין מתכון וותיק ועתיק, אבל כבדרך קסם הוא תמיד ייטעם אחרת.
שף צחי מויאל הוא אח מהשפים הכי מוכרים שאני מכירה ואין לי ספק בכלל שהמנה הזו זכתה במדליה. אי אפשר שלא.
בכל מקה אחי - כל הכבוד על העלאת המתכון. שיחקת אותה !!
חיבוק גדול גדול. אי מאוד מתגעגעת. חסרת לכולנו מאוד במימונה.
חיבוק גדול והמון אהבה.
אריאלה
הי אמנון
השבמחקכרגיל נראה מתכון סוף
כמה שאלות:
הפלפלים היבשים צריך גם לבשל אותם ביחד עם הבשר והתבלינים ואם כן אז באיזה שלב להוסיף אותם?
וכשאתה אומר לסנן את התבלינים ולהוסיף את הנוזלים אתה מתכון לנוזלים של הבשר? והאם צריך שהנוזלים יכסו את הבשר?
תודה, ויום מקסים
אורית
תודה אורית :-)
מחקאת ההפלפלים מבשלים יחד עם הבשר והתבלינים.....נוזלים מעל הבשר ובסוף לצמצם שיצא מספיק רוטב אבל סמיך
שיהיה במה לטבול את הלחם :-)
בתאבון
שלום כמה שאלות ברשתוך לגבי הבשר המדהים הזה:
השבמחק1. האם ניתן למצוא אותו בקלות אצל קצבים בשוק? אני מירושלים אז שוק מחנה יהודה אם זה משנה.
2. קפוא או טרי? משנה? ומה בערך טווח המחירים?
3. האם צריך לנקות אותו ואם כן איך?
המון תודה!
הדר
הדר שלום
השבמחקהעדיפות כמובן לטרי אך ילך גם טוב מאד עם קפוא
אצל קצב טוב שמתעסק עם בשר טרי בטוח שאפשר להשיג ובמחנה יהודה על אחת כמה וכמה.....תאמת לא זוכר מה טווח המחירים אבל הוא מהרמה הבינונית של המחירים לבשר
ולגבי ניקוי אין צורך, אלא אם כן קיבלת אותו עם עור או משהו כזה שאני לא נתקלתי בו
בהצלחה ויום טוב
הערמונים צריכים להיות מקולפים באריזות המוכנות?
השבמחקכן....מהאריזות המוכנות
מחקבתאבון
איך בא לי לנסות ולראות אם טעים ואז להכין לפסח.
השבמחקנו......בשר רך וטעים....אפשר להחליף את הערמונים בכוס חומוס מושרה בתחילת הבישול....יוצא אליפות
מחקשלום,
השבמחקאפשר להלחליף את הבשר ראש בבשר אחר?
אפשר להחליף בכל בשר שיתאים לבישול ארוך.....צלי כתך לדוגמא או זנב שור
מחקבהצלחה
יופי של מתכון
השבמחק