פול ירוק מגיע לחודש חודשיים ושוב נעלם עד לשנה הבאה.....אני אישית מת על הירק הזה ועושר המתכונים שניתן להכין איתו הוא אין סופי.
הפעם קבלתי מאחותי 5 ק"ג טריים מהשדה.....את הפולים הקטנים השארתי בקליפתם ואת השאר ניקיתי ולמקפיא.
מצרכים
חופן פול ירוק קטן בקליפתו......לקטום את הקצוות ולבחור את הקטנים באמת...הגדולים סיביים ולא מתאימים לבישול
2-3 חופנים של פול ירוק
תבלינים......1/2 כפית פפריקה......1/2 כפית כמון..........כפית אבקת מרק ......2 כפות שמן.....קמצוץ פלפל לבן.....ומלח....
לעסק...........מכניסים הכל לסיר עם מים מעל הפול.....מערבבים ומבשלים כ - 3/4 שעה.....מצמצמים את הנוזלים שלא יהיה מימי מידי..............5 דקות לפני הסוף סוחטים 1/4 לימון.......מכבים ונותנים לזה 10 דקות לנוח.
יכול להיות ליד אורז או קציצות......יכול להיות גם סלט קר......או בכלל נשנוש ליד בירה קרה
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה