יום רביעי, 2 בפברואר 2011

ארטישוק ממולא

מי שקרא את המתכונים האחרונים כבר יודע שבצעירותי במושב ארטישוק היה בשפע   ושם גם התחבב עלי הירק המקסים הזה.....כתוספת כסלט או כמנה עיקרית.

סבי וגם אבי ז"ל גידלו ארטישוק ואמא תבדל לחיים ארוכים היתה יושבת לקלף כמויות לא הגיוניות .....סולקת ומכניסה להקפאה כך שכמעט תמיד היה בשלוף.

אני מקווה להכין לכם בתקופה הקרובה כמה מתכונים מוצלחים המבוססים על ארטישוק......היום נכין מתכון בסיסי של ארטישוק ממולא בשר......את נושא הקילוף נשאיר לפוסט קרוב ואצא מנקודת הנחה שאתם יודעים לקלף....:)

מצרכים

10 ארטישוקים בינונים.....אני מעדיף לבישול את הזן הצרפתי (ירוק וצורתו עגולה יותר)
1/2 ק"ג בשר טחון....הוספתי מעט בשר טלה לטחינה
1 תפו"א קטן...מגורר הכי דק
1 בצל בינוני...מגורר הכי דק
1/4 צרור כוסברה קצוצה דק....ניתן להחליף בפטרוזיליה למי שמעדיף
1/2 ק"ג אפונה קפואה.....התשמשתי בפרי גליל האפונה מתוקה ומשתלבת טוב עם ארטישוק


לעסק......לאחר שקילפנו את הארטישוק והכננו את הראשים למילוי השרנו אותם במים ולימון לכשעתיים מוציאים ומייבשים .....

מכינים את הבשר למילוי.....בקערה שמים את הבשר....תפו"א ובצל מגוררים והכוסברה....מתבלים ב- 1/2 כף פפריקה,  מעט אגוז מוסקט, פלפל לבן ומשיה.....ממליחים את התערובת ולשים את הבשר תוך כדי הוספת כ - 2 כפות שמן.

בסיר מסדרים את האפונה וממלאים מים כ 2-3 ס"מ מעל לאפונה מתבלים בפפריקה מתוקה ומלח ......ומרתיחים.

לוקחים ראש ארטישוק למילוי, ובידים משומנות מכניסים את הבשר ומסדרים בצורה עגולה....ולסיר....במידה ונשאר בשר מכינים קציצות ומוסיפים...

מבשלים כחצי שעה עם מכסה סגור ואז פותחים את המכסה לאידוי...כאשר הרוטב מצטמצם מכבים את האש,  ממתינים כמה דקות וניתן להגיש....אפשר בתוספת אורז או איטריות ....או בעצם מה שבא לכם...

טיפ קטן....מומלץ לשים לב לרוטב שמצד אחד לא יהיה מימי אך גם לשים לב שלא ישרף

בתאבון וספרו איך יצא

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com




ראשים מלאים לפני ההכנסה לסיר

בסיר - תחילת הבישול
עם אורז


13 תגובות:

  1. אנונימי6/5/11

    נראה מעולה..אתה לא מטגן לפני?

    השבמחק
  2. תודה רבה.....לא מטגן כלל

    השבמחק
  3. המון תודה יצא ממש ממש טעים, כולם נהנו!!

    עשיתי שינוי רק בזמן הבישול, בישלתי כ-20 דקות עם מכסה סגור, העברתי הכל לתבנית זכוכית וכך יכולתי לשלוט על כמות הרוטב. כיסיתי בנייר כסף, ושעה לפני הארוחה, הכנסתי לתנור על חום בינוני (93 מעלות).

    השבמחק
  4. איזה כיף לשמוע.....גם כך זה רעיון מצויין
    חג שמח ושנה טובה

    השבמחק
  5. אנונימי25/2/12

    ניתן להשתמש בארטישוק קפוא.?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להשתמש עם קפוא ויוצא גם כן מעולה.....אבל עם טרי זה ליגה אחרת

      מחק
  6. אנונימי24/10/12

    אית הבשר לא נופל מהרטישוק בזמן הבישול

    השבמחק
  7. אנונימי24/10/12

    *איך

    השבמחק
  8. כאשר הארטישוק טרי.....גם הצורה של הראש וגם הטריות וזה לא מתפרק....
    שבת שלום

    השבמחק
  9. דליה5/9/13

    היות שמעולם לא השתמשתי בתבלין משיה, תוכל לפרט בבקשה מהי הכמות הדרושה? האם אפשר למצוא את התבלין הזה בכל חנות תבלינים?
    תודה~

    השבמחק
    תשובות
    1. משיה זו הקליפה של אגוז המוסקט.....ניתן למצוא בחנויות תבלינים אבל לא בכולם
      להשתמש בעדינות שלא ישתלט.....ממש טיפונת.....אחד התבלינים המיוחדים לבשר בכלל

      מחק
  10. אנונימי27/11/14

    אפשר להכין ללא אפונה? רק את הקציצות

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח אפשר בדיוק אותו דבר רק ללא אפונה

      מחק