יום שבת, 4 באוגוסט 2012

צלי כתף (בשר מספר 5) עם עצמות מח..... והר פטריות

שבת המלכה בפתח........ישנתי עד מאוחר ועדיין לא יודע מה להכין..........אצא לקניות ואז נחליט..........בדיוק פורקים פטריות טריות למדפים והתבשיל מתבשל בראש..........הילדים איתי וההחלטה הסופית אצלם...............מה תרצו עוף, קציצות, בשר ?..........והתשובה שחשבתי נאמרת בקולי קולות ........בשר ...........קילו וחצי צלי טרי ו-5 עצמות מח טריות לעגלה ואני מסודר.........יאלה חממו סירים

מצרכים

קילו וחצי צלי כתף
4-5 עצמות מח שוות
בצל גדול חתוך ל 6-8
גזר גדול חתוך גס
פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
כמה ענפים של טימין
סלסלת פורטבלה וסלסלת שמפניון (מרינה מוכרים אותם כצמד)......את הקטנות להשאיר שלמות ואת הגדולות לחצאים או רבעים



לעסק......בסיר גדול עם 2-3 כפות שמן נכניס את הבצל והגזר........אחרי כדקה נכניס את העצמות והבשר לסגירה של כ - 5 דקות........תערבבו ותהפכו מדי פעם ואפשר כמובן לזרוק גם כמה מהפטריות




נמלא מים ונביא לרתיחה......לאחר שרתח נבשל על אש קטנה כשעה .......במחבת עם מעט שמן זית נקפיץ טוב את כל הפטריות ולקראת הסוף נוסיף את הטימין ומעט מלח גס



לאחר כשעה נוציא את נתח הצלי.....נקרר אותו מעט ואז נחתוך לקוביות......נחזיר לסיר עם הפטריות והפלפל האדום....ונבשל בערך עוד שעה......נדע שמוכן כשהבשר יהיה רך......לא לפחד גם משלוש שעות בישול

מערבבים מידי פעם שלא ידבק ומגישים עם אורז ולחם טרי...........תבשיל אחד הטובים....ליקקנו את הסיר

בתאבון

21 תגובות:

  1. אורני4/8/12

    יאמי. נשמע ונראה פשוט נפלא. כרגיל אצלך.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אורנה

      שבוע טוב ומבורך

      מחק
  2. שרית-ב5/8/12

    מה אתה עושה לי באמצע הלילה , איך אוכל להירדם עכשיו .......???

    נראה נראה טעים ומזמין ביותר , בא לי טעימה ע - כ - ש - י - ו !!!

    שבוע טוב ומלא במטעמים ,

    שרית-ב

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה למפרגנת מספר 1 של הבלוג

      מחק
  3. עידית5/8/12

    אתה לא בסדר!!!!
    התמונות הן תועבה ממש לתאבון של כולנו פה.....

    השבמחק
    תשובות
    1. עידית.....ממש מומלץ לשבת

      אורז לבן וכוס יין :-)

      סופ"ש מופלא

      מחק
  4. אנונימי9/8/12

    אני מכינה עכשיו לשבת שבת שלום לכולם

    השבמחק
    תשובות
    1. ספרי לנו איך יצא :-)

      מחק
  5. אנונימי28/11/12

    איזה תבליני שמים בתבשיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. מלח בלבד לפי הצורך......יש כל כך הרבה טעמים שלא צריך שום תוספת

      מעדן אמיתי

      מחק
  6. אנונימי23/1/13

    שלום אמנון

    יש מצב שיש לך או לחברך מויאל מתכון של זנב

    אימי ז"ל הייתה מכינה לנו זנב ועד היום לא מצאתי שום מתכון

    אם כן אשמח אם תעלה אותו

    יישר כוח על המתכונים האותנטיים שמזכירים נישכחות...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה

      את הזנב מבשלים כמו ריאות בדיוק.....יש מתכון בבלוג

      ספר/י איך יצא

      מחק
    2. אנונימי24/1/13

      תודה רבה על התשובה המהירה

      בוודאי שאכין ואספר איך יצא

      תודה רבה אין עליך אתה ענק

      מחק
  7. גליה26/3/13

    הכנתי לערב חג הוספתי בסוף הבישול ערמונים יצא פשוט מושלם מדהים יש לכם מתכונים מיוחדים שמלמדים הרבה על בישול ומתכונים של מי שמכיר את הבישולים של הסבתות יודע מה הטעם המחמאות בשולחן לא הפסיקו תודה רבה וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה גליה.......מסוג התגובות שנתנות אנרגיה לכתוב ולכתוב עוד
      חג שמח

      מחק
  8. אמנון יקר שאלה לי, הבנתי נכון? מבשלים את הבשר כגוש אחד? ורק לאחר צינון פורסים<?

    השבמחק
    תשובות
    1. הבנת נכון :-).......הבישול הראשוני ממצק את הגוש וכאשר חותכים אז החיתוך לא משתנה......מומלץ לעשות זאת בעיקר בפרוסות שאז אנחנו מקבלים פרוסות יפות ואסטתיות

      מחק
  9. נשמע בהחלט מעדן מלכים ....

    השבמחק
  10. אנונימי12/11/14

    שלום הפטריות מכניסים לטיגון ובישול מהתחלה?
    הם לא נהרסים אחרי בישול ארוך?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נהרסים......מעדן

      מחק
  11. אנונימי3/10/17

    אפשר לעשות את זה עם בשר אחר?אסאדו או אוסובוקו?

    השבמחק