שבת המלכה בפתח........ישנתי עד מאוחר ועדיין לא יודע מה להכין..........אצא לקניות ואז נחליט..........בדיוק פורקים פטריות טריות למדפים והתבשיל מתבשל בראש..........הילדים איתי וההחלטה הסופית אצלם...............מה תרצו עוף, קציצות, בשר ?..........והתשובה שחשבתי נאמרת בקולי קולות ........בשר ...........קילו וחצי צלי טרי ו-5 עצמות מח טריות לעגלה ואני מסודר.........יאלה חממו סירים
מצרכים
קילו וחצי צלי כתף
4-5 עצמות מח שוות
בצל גדול חתוך ל 6-8
גזר גדול חתוך גס
פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
כמה ענפים של טימין
סלסלת פורטבלה וסלסלת שמפניון (מרינה מוכרים אותם כצמד)......את הקטנות להשאיר שלמות ואת הגדולות לחצאים או רבעים
לעסק......בסיר גדול עם 2-3 כפות שמן נכניס את הבצל והגזר........אחרי כדקה נכניס את העצמות והבשר לסגירה של כ - 5 דקות........תערבבו ותהפכו מדי פעם ואפשר כמובן לזרוק גם כמה מהפטריות
נמלא מים ונביא לרתיחה......לאחר שרתח נבשל על אש קטנה כשעה .......במחבת עם מעט שמן זית נקפיץ טוב את כל הפטריות ולקראת הסוף נוסיף את הטימין ומעט מלח גס
לאחר כשעה נוציא את נתח הצלי.....נקרר אותו מעט ואז נחתוך לקוביות......נחזיר לסיר עם הפטריות והפלפל האדום....ונבשל בערך עוד שעה......נדע שמוכן כשהבשר יהיה רך......לא לפחד גם משלוש שעות בישול
מערבבים מידי פעם שלא ידבק ומגישים עם אורז ולחם טרי...........תבשיל אחד הטובים....ליקקנו את הסיר
בתאבון
יאמי. נשמע ונראה פשוט נפלא. כרגיל אצלך.
השבמחקתודה אורנה
מחקשבוע טוב ומבורך
מה אתה עושה לי באמצע הלילה , איך אוכל להירדם עכשיו .......???
השבמחקנראה נראה טעים ומזמין ביותר , בא לי טעימה ע - כ - ש - י - ו !!!
שבוע טוב ומלא במטעמים ,
שרית-ב
♥
תודה למפרגנת מספר 1 של הבלוג
מחקאתה לא בסדר!!!!
השבמחקהתמונות הן תועבה ממש לתאבון של כולנו פה.....
עידית.....ממש מומלץ לשבת
מחקאורז לבן וכוס יין :-)
סופ"ש מופלא
אני מכינה עכשיו לשבת שבת שלום לכולם
השבמחקספרי לנו איך יצא :-)
מחקאיזה תבליני שמים בתבשיל?
השבמחקמלח בלבד לפי הצורך......יש כל כך הרבה טעמים שלא צריך שום תוספת
מחקמעדן אמיתי
שלום אמנון
השבמחקיש מצב שיש לך או לחברך מויאל מתכון של זנב
אימי ז"ל הייתה מכינה לנו זנב ועד היום לא מצאתי שום מתכון
אם כן אשמח אם תעלה אותו
יישר כוח על המתכונים האותנטיים שמזכירים נישכחות...
תודה רבה רבה
מחקאת הזנב מבשלים כמו ריאות בדיוק.....יש מתכון בבלוג
ספר/י איך יצא
תודה רבה על התשובה המהירה
מחקבוודאי שאכין ואספר איך יצא
תודה רבה אין עליך אתה ענק
הכנתי לערב חג הוספתי בסוף הבישול ערמונים יצא פשוט מושלם מדהים יש לכם מתכונים מיוחדים שמלמדים הרבה על בישול ומתכונים של מי שמכיר את הבישולים של הסבתות יודע מה הטעם המחמאות בשולחן לא הפסיקו תודה רבה וחג שמח
השבמחקתודה רבה גליה.......מסוג התגובות שנתנות אנרגיה לכתוב ולכתוב עוד
מחקחג שמח
אמנון יקר שאלה לי, הבנתי נכון? מבשלים את הבשר כגוש אחד? ורק לאחר צינון פורסים<?
השבמחקהבנת נכון :-).......הבישול הראשוני ממצק את הגוש וכאשר חותכים אז החיתוך לא משתנה......מומלץ לעשות זאת בעיקר בפרוסות שאז אנחנו מקבלים פרוסות יפות ואסטתיות
מחקנשמע בהחלט מעדן מלכים ....
השבמחקשלום הפטריות מכניסים לטיגון ובישול מהתחלה?
השבמחקהם לא נהרסים אחרי בישול ארוך?
תודה
לא נהרסים......מעדן
מחקאפשר לעשות את זה עם בשר אחר?אסאדו או אוסובוקו?
השבמחק