יום ראשון, 7 בספטמבר 2014

ירקות לברכות ראש השנה - בסגנון מרוקאי

מתכון שלקח שנה להעלות אותו שנה.....לצלם בערב החג בלי שאמא תשים לב...ואז כשעוברת שנה לתפוס אותה שתיתן לך את המתכון....כי אין טעם לתת את המתכון אחרי החג.
 
אז את כמות הירקות אתם תתכננו לפי כמות האורחים שיש לכם התמונה היא חצי מהכמות שאנחנו מכינים (צלחת לכל ערב חג) ...המתכון הוא מה שאני זוכר מאז ומתמיד לפי מסורת יהודי מרוקו.....בטוח שיש עוד מתכונים אבל זה מניסיון אחד המשובחים
 
הירקות שיכנסו לבישול
 
כרישה (למרוקאים פוֹרוֹ) -  יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶיכִָּרְתוּ אוֹיבֵנוּ וכְָל מבָקְשֵי רָעָתֵנוּ
סלק עלים - יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שְיסְִתַּלְקוּ עֲווֹנוֹתֵינוּ
רוביה - הלוביה הארוכה - יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶירִבּוּ זכִָיוֹתֵנוּ
דלעת - דווקא זו שלא אוכלים בשוטף (במרוקאית גרּעָה שְלַאוּייֲה) תבקשו מהירקן את הדלעת לברכות- יהְִי רָצוֹן מִלְפָניֶךָ ה' אֱלֹהֵינוּ ואְלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שְתִּקְרַע רֹע גְזרַ דִיננֵוּ
 
כל שאר הירקות הנוספים הם מנהג וללא ברכות וגם שיצא לנו טעים.......בנוסף נשים חבוש אחד (נחלק לפלחים ונסיר את הליבה).....2-3 בצלי שאלוט.......גזר אחד......ו2-3 חתיכות דלעת רגילה
 
לעסק........שמים את הכל בסיר עם מעט מים סוכר וקינמון וטיפונת כורכום.....מבשלים שעה על אש קטנה ומכבים......מעבירים לתבנית עם מעט נוזלים ומכסים בניר כסף......שמים את התבנית על הפלטה כשעה לפני הארוחה.....יוצא מתוק וטעים ומתאים בול לברכות
 
שנהיה לראש ולא לזנב - מתכון לראש כבש בנוסח מרוקאי
 
חג שמח
 
 

7 תגובות:

  1. הי אמנון,
    אין על המתכונים שלך כל פעם מחדש אני נדהמת מהמתכונים שלך איזה טעמים...
    רציתי לדעת אם יש לך מתכון לשוק כבש
    אשמח מאוד אם יש ותרשום לפני החג
    חג שמח ותודה אורית

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה

      את השוק מצפים בתערובת תבלינים ע"פ מה שאתם אוהבים......אני הייתי הולך על מלח וטימין בלבד אבל אפשר להתפרע......למשוח את השוק בתבלינים ושמן זית....לכסות את התבנית בנייר כסף להכניס לתנור לשעתיים או עד שהבשר רך על 170 מעלות
      תבדקי מידי פעם אם הבשר מתחל להתרכך ומתפרק להוריד את הכיסוי ולתת צריבה של 5 -10 דקות בחום של 220
      אפשר להוסיף ירקות שורש מסביב

      אולי תצלמי ותכתבי לנו את המתכון לבלוג :-)

      בתאבון ושנה טובה
      כשהבשר רך

      מחק
    2. Shimon Perets12/8/24

      בתור אדם מבוגר בא בימים , אני מאוד מודה לך וזה הזכיר לי את הבישולים של הבית , אני אנסה לבשל כפי שהסברת מקווה שהבישול יצא טעים כמו הבישול שלך " חג ראש השנה שמח " מי יתן ויהיה אחדות בעמנו"




      [

      מחק
  2. תודה רבה... אנסה ואעדכן.
    חג שמח!!

    השבמחק
  3. אנונימי11/9/15

    תודה רבה רבה ,שתיהיה לך שנה טובה ומתוקה :)

    השבמחק
  4. אנונימי28/9/16

    כל הכבוד לך !!! חג שמח ושנה טובה ומתוקה כדבש, סוף
    ...סוף...מתכון של אימי היקרה ז"ל

    השבמחק
  5. שלום לך אפשר להוסיף תפוח עץ ולא חבוש.

    השבמחק