יום רביעי, 24 באוגוסט 2011

שפונדרה על העצם

חבר גירה אותנו במתכוני שפונדרה הנתח הינו בעל טעמי בשר חזקים ומודגשים....מעולה לבישולים ארוכים...בחמין יהיה להיט....הפעם התבשל עם ירקות שורש 3 שעות יצא מעולה....

מצרכים

קילו וחצי שפונדרה עם עצמות....תבחרו נתחים עם יותר בשר ופחות שומן ולא ההפך
1/2 ק"ג ירקות שורש קלופים וחתוכים ....אני השתמשתי בגזר , שורש סלרי (גם ענף או שתיים לא יזיק), שורש פטרוזילה ובצל
תבלינים.....כפית גרגירי כוסברה, כפית חרדל גרגירים, כף פפריקה מתוקה ו-1/4 אגוז מוסקט מגורר....מלח ופלפל לבן ע"פ טעמכם

לעסק.....מקמחים קלות את הבשר ומטגנים (עם מעט שמן) את הבשר 2 דקות מכל כיוון.....באותה מחבת מקפיצים עוד 2 דקות את ירקות השורש.......מעבירים את הבשר הירקות והתבלינים לסיר וממלאים מים עד לאמצע הבשר.....מעבירים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית לשעתיים......בסוף השעתיים מעבירים לתבנית מכוסה בנייר כסף לעוד שעה בתנור ב-200 מעלות.....בסוף מסירים את נייר הכסף לכמה דקות לשיזוף...

חותכים למנות ומגישים בצלחת מרכזית....

הולך טוב עם אורז לבן.....והרוטב מעל האורז ....אגדה

בתאבון



בסיר טרם הכניסה לתנור

2 comments:

  1. אנונימי24/8/11

    מסובך מאוד למה טיגון ואחר כך בישול ועוד בתנור .יוצא מצויין אם ישר יכנס לתנור

    השבמחק
  2. כך מרוויחים את כל הטעמים....הטיגון והקימוח יוצרים רוטב מעולה....והתנור יוצר את השכבה העליונה שלא ניתן להשיג בצורה אחרת.....בכל מקרה המתכון הוא מה שהכנתי בבית למשפחתי....תמיד ניתן לשנות על פי העדפה אישית....בתאבון

    השבמחק