הכנתי לאשתי לעבודה ואהבנו נורא.....משלב קציצות ותפו"א אפויים אבל לא שוחים ברוטב.....טעים מאד
מצרכים
3 תפו"א גדולים.....מקלפים ופורסים כאשר כל 2 פרוסות משאירים מחוברות בקצה
4-6 תפו"א קטנים...מקלפים וחותכים לרבעים
2 עגבניות גדולות מגוררות
3 עגבניות אדומות בינוניות...ללא גרעינים וחתוכות בגסות
1/2 ק"ג בשר
בצל בינוני מגורר בפומפייה עדינה
חופן כוסברה קצוצה
לעסק......בשלב הראשון נכין את תערובת הבשר......נוסיף לבשר את הבצל המגורר והכוסברה.....נתבל בחצי כף פפריקה מתוקה.....נגרר בפומפייה 1/4 אגוז מוסקט........כפית אבקת מרק עוף....2 כפות שמן...ומלח....נערבב היטב את הבשר וניתן לו לנוח בינתיים.
נמלא את פרוסות התפו"א בבשר בנדיבות......ונניח בתבנית עמוקה, אני השתמשתי בפירקס אובלית......את הבשר שנשאר השארתי בסוף ועשיתי ממנו קציצות קטנות שנאפו והיו מעולות......
בקערה מערבבים את העגבניות החתוכות המגוררות ואת התפו"א....נפזר מעליהם פפריקה ומלח...נוסיף מעט שמן....ו -3 כוסות מים.....נערבב היטב ונשפוך מעל לתפו"א הממולאים....בשלב זה הוספתי את הקציצות הקטנות מהבשר שנשאר.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה בחום של 200 מעלות.......לאחר שעה בודקים שהתפו"א רך.............לא לגמור את הכל :-).....ואז אופים עוד 10 דקות ללא כיסוי....גם לאידוי הנוזלים וגם לצריבה יפה....
בתאבון
יאמי ...אוהבת , פשוט וקל . ולמה כאילו מפרום , לדעתי זה מפרום .
השבמחקואגב , יש מצב שאתה מארגן סדנת בישול לגברים ?
תחשוב על זה ברצינות .
זה כאילו.....כי אני לא גדלתי על מפרום ולקחתי את זה בתיבול לטובת טעמים שאני אוהב גדלתי עליהם
מחקבקייץ יהיו כמה סדנאות אוכל...גברים נשים ולמי שבא :-)
הי אמנון
השבמחקשאלתי לא צריך להוסיף לתערובת הבשר תפוח אדמה?
תודה, ושבת שלום
אורית
היי אורית
מחקאפשר להוסיף תפו"א אבל באפייה לא חובה
לגבי העגבניות המגוררות שמתי אותם בתחתית התבנית ועליהם בניתי את המנה
סופ"ש נפלא
שוב שלום אמנון
השבמחקמה עושים עם העגבניות המגוררות?
תודה אורית