את הטחול יש יתעלפו שיאכלו ויש כאלה שלא יגעו בזה בשום מקרה.....מכיר כמה שלא הסכימו לגעת אבל שטעמו לא ויתרו בפעם הבאה............אחת מהם זו זוגתי
היחסים עם טחול ממולא לוקחים אותי למחוזות ילדותי שסבא ז"ל היה שוחט בחגים פר בן בקר והיה טחול אחד למלא וסבא היה ממלא אותו בכל טוב.......חלקי פנים ועשבי תיבול טריים.....ריח הכמון שנישא במטבח........אחחחח היו ימים.
כשסבא הפסיק לשחוט עברנו לשלמה הקצב שהיה מכין טחול פשוט אבל הכי טעים שהכרתי......גם שלמה התבגר וסגר ואין ברירה צריך להכין לבד......למי ששרד את הפתיח ייאלה נתקדם ונכין.
מצרכים
טחול בקר אחד.......לחפש קצב שינקה אותו ויחתוך אותו בדיוק במרכז......תבקשו בינוני ולא ענק כי זה לא יכנס בתנור רגיל
750 גרם טחול עוף
100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות של 1.5*1.5 ס"מ
400 גרם שומן לב.....חשוב שזה יהיה השומן הזה שלא יתפרק
צרור וחצי פטרוזיליה קצוצה
חלקי פנים ע"פ מה שבא לכם......כבד.....שקדי עגל......בקיצור למרות שאני אוהב את זה רק טחול עוף נהגו להכניס את כל חלקי הפנים....מי שמקפיד על כשרות זה הזמן לצלות את הכבדים
תבלינים.......כף כמון..........כף פפריקה מתוקה.........כפית פלפל לבן......1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף ..........ומלח
חוט ומחט
לעסק...........מערבבים בקערה את כל המילוי.....חלקי הפנים, השומן, הפטרוזיליה והתבלינים................לערבב היטב שיהיו תבלינים מחולקים שווה
פורסים את הטחול ומתחילים להעמיס את המילוי פנימה......הרעיון זה שכל המילוי יכנס פנימה ואנו נתפור אותו בחוט ומחט.....לאחר שכל המילוי בפנים והוא תפור מעצבים את הצורה שיהיה שווה בעובי לכל אורכו.
הטחול נכנס לאפיה בתנור של שעה וחצי בחום של 180.....שימו 1/2 כוס מים בתבנית שלא ישרף או ידבק
מוציאים ומקררים טוב.....עוטפים בנייר כסף ומכניסים להקפאה...........אחרי כמה שעות מוציאים ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ ועוטפים כל פרוסה בנייר כסף ולמקפיא
הולך מצוין על המנגל.....צולים עם הנייר כסף.....חשוב להדגיש שזה כבר אפוי לא צריך לשרוף
עדכון 1/1/21 למי שזה קשה לו להכין אפשר להשיג אצלי מוכן 052-9249769
אחרי חצי הקפאה ...בתהליך הפריסה |
חצי כבר תפור.....מתחילים לתפור את החצי השני |
פשוט אלוף אתה אין דברים כאלהההה.....
השבמחקביגגג ליייקקקק!!!!!
תודה סוזי.....שבוע טוב :-)
מחקוואי מה עשית לי עם הטחול הזה... :)
השבמחקאבי ז"ל היה מכין את זה וזה היה ממש מעדן!
יש לי שאלה, האם יש דרך נוספת להכין את הטחול הממולא או שעדיף רק על האש...?
היי אורטל
מחקעדיף על האש.......אבל כשבא לי אני מוציא פרוסה עטופה בנייר כסף ומכניס 15 דקות לתנור על 250 מעלות ועדיין מעדן
וואי מה עשית לי עם הטחול הזה... :)
מחקאבי ז"ל היה מכין את זה וזה היה ממש מעדן
פשוט אלוף אתה אין דברים כאלהההה
תודה רבה יפה.....אפשר להכין כמו במתכון
מחקאו שניתן להשיג אצלנו