יום שלישי, 5 ביוני 2012

לא החלטתי איך לקרוא לזה לחמג'ון...בבאגנוש...או סתם פיצה בשרית

כמו שהבנתם אני מנסה לדחוף לקטנים בשר בקר פעם בשבוע וגם בשבת.......היום אמרתי לעצמי שאני צריך יותר לחשוף לטעמים שהם לא רגילים.....יצא טעים מאד והקטנים חיסלו את הרוב,   כמובן שאפשר לשנות ולעשות המון וורסיות וגיוונים למנה הזאת......הבצק טעים ומצויין...ציפוי עליון שווה ואתם על הסוס

לבצק

1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 חבילת שמרית 
1/2 כפית סוכר
1/3 כוס שמן זית
בערך 2 כוסות מים חמימים.......תוסיפו לאט לאט
מלח ע"פ טעמכם

לשים את כל המרכיבים יחד וממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות אחרי שהבצק אחיד .......ומתפיחים שעה עד שעה וחצי

למילוי

400 גרם בשר טחון (בקשתי מהקצב 1/2 בקר 1/2 כבש)
4 עגבנים שרופות .....מקלפים סוחטים גרעינים ומגרדים בפומפיה גסה או קוצצים גס
1 חציל קלוי
תבלינים ......כף פפריקה מתוקה.........1/4 כפית פלפל לבן או שחור......כף שמן זית ומלח

לעסק........לוקחים את הבצק ולשים אותו עם קמח על המשטח כחצי דקה......מחלקים ע"פ הגודל שתרצו אני חילקתי ל - 4 גדולים אבל אפשר גם קטנים או גדולים יותר

מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית עם נייר אפיה....מכסים ל - 10 דקות להתפחה------------להדליק את התנור על 220 מעלות----------------יוצקים טיפונת שמן זית על כל כיכר ומסדרים את התערובת מעל הבצק בנדיבות

אופים עד שמוכן (15-20 דקות)....מחכים טיפונת שלא יהיה רותח ומגישים

בתאבון



לפני הכניסה לתנור

2 comments:

  1. אנונימי25/3/13

    ניראה מעולה.
    אני חייב לציין שכשהייתי בניו יורק במסעדה מזרחית
    הם קראו לסלט חצילים באבא גנוש.
    אז עכשיו אני בכלל מבולבל :)

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחחח.............לא מומחה לאוכל טורקי (הבאבא גנוש משם) אבל יצא טעייייים

      מחק