יום שישי, 12 בנובמבר 2010

קציצות דגי ים קטנים

כבכול סוף שבוע אני קופץ לקנות דגים,  ורק כאשר אני רואה את המבחר אני מחליט מה לבשל.

היום כבר לקחתי מושט גדול ואז בזוית העין קרצו לי ארגזי סרדינים פרידות ועוד כל מני דגי ים קטנים....הוספתי קילו וחצי במחשבה שאטגן אותם והמשכתי במסע הקניות.







הרבה זמן יש לי חשק לקציצות דגים וכל הזמן אני דוחה את הכנתם,  כשאני חושב למה?.......  ללא סיבה.

בהחלטה של רגע החלטתי לעשות קציצות מהדגים הקטנים שבדיעבד התברר כמנה מעולה אך עבודת פרך.

מצרכים

קילו וחצי דגי ים קטנים מפולטים וללא עצמות
1/3 צרור כוסברה
1/2 בצל בינוני
2 כפות שמן
4 עגבנות אדומות מגוררות ללא הגרעינים
כף רסק עגבניות
גמבה אדומה
ביצה אחת
2-4 פלפלים יבשים (מתוקים או חריפים לפי בחירתכם)
5-6 שיני שום


דגים מודאגים

לעסק.......טוחנים את הדגים יחד עם הבצל והכוסברה, מוסיפים את הביצה מתבלים במלח ע"פ הטעם, כפית כמון ו-1/4 אגוז מוסקט מגורר,כפית פפריקה וכף שמן ומערבבים.

את הרוטב נכין מהעגבניות המגוררות נוסיף רסק עגבניות כף שמן וכף פפריקה, גמבה חתוכה ,שום ופלפלים יבשים (נשטוף ונוציא גרעינים),נוסיף כחצי ליטר מים ונביא לרתיחה עדינה.

מתערובת הדגים נכין קציצות עם ידיים משומנות ונניח בעדינות בסיר עם מים רותחים לכ-5 דקות,   מוציאים את הקציצות לצלחת על מנת לשחרר נוזלים, ולאחר כ 5 דקות מעבירים לרוטב, ל 1/2 שעה בישול.

טיפים שלי להצלחה.....לערבב מידי פעם בבישול...מים יש לשים לב לא להגזים אך גם לא לחסוך,   אש נמוכה עדיפה על אש חזקה.

בתאבון וספרו איך יצא.


 



6 תגובות:

  1. תודה שבת שלום :-)

    השבמחק
  2. אנונימי13/11/10

    יש קציצות דגים מוכנים באריזה במגה טעימים להפליא רק להכין רוטב ולהכניס פנימה ולבשל נכון לא צריך את כל הלכלוך שך הדגים בכיור וגם מהר אני ממליצה

    השבמחק
    תשובות

    1. יה טומ.... אפשר לקנות הכל מוכן.
      אז איפה הכיף של להכין לבד. ואולי המתכון המוצע טועים יותר משל מגה.
      אתה סתם עצלן ואין להתפלא שאתה מסתתר מאחורי "אוננימי"
      איזה

      מחק
    2. כל דבר יש מוכן....אבל הבלוג הוא למתכונים לא לאוכל מוכן

      שנה טובה וחתימה טובה

      מחק
  3. אנונימי13/11/10

    אפשרות להכין קציצות דגים כמעט מכל דג..
    דגים בכלל..זה מעדן...

    השבמחק