יום שישי, 22 באפריל 2011

לחמניות לפסח

בבית אבא לא אכלנו בפסח לחמניות או כל סוג שאינו מצה.....לא בגלל איסור כלשהו....פשוט לא הכינו כי לא התרגלו.....

כשהכרתי את זוגתי אצלם בבית המתכון שלט ודי מוצלח.....אם כן הפרגון  הוא לחמתי....הולך טוב מאד עם דגים מרוקאים......

מצרכים

2 כוסות מים
כפית מלח
50 גרם מחמאה או חמאה אם רוצים חלבי
1/4 כוס שמן
5 ביצים XL
2 כוסות קמח מצה....בחרו בסוג הטחון דק

לעסק.......מרתיחים את המים, השמן והמחמאה ומתבלים במלח.........מוסיפים את הקמח מצה תוך כדי ערבוב על אש קטנה.....כאשר מגיעים לעיסה הומוגנית,  מורידים מהגז וממשיכים לערבב.

אחרי שמתקרר מעט מוסיפים את הביצים אחד אחד תוך כדי ערבוב, עד לקבלת עיסה אחידה......

מזליפים בעזרת מזלף על תבנית עם נייר אפיה ......אופים כחצי שעה בחום של 180.......

מקררים ומכניסים לשקית שלא יתייבש.....

בתאבון וחג שמח

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com






לפני האפיה


13 תגובות:

  1. אנונימי1/4/12

    זה מתכון לעוס מאוד... וחסר השראה. ממך מצפים ליותר.
    ועניין לשוני קטן: אומרים אצלם ולא אצלהם

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודע למה מצפה האנונימי...זה בלוג של אוכל ביתי עם השראה ביתית ולא של מסעדת 3 כוכבי מישלן.....:-)

      העניין הלשוני תוקן

      מחק
    2. אנונימי2/4/12

      לא התכוונתי לפגוע...
      חג שמח!

      מחק
    3. אני יודע....לא נפגע.....חחחחח

      חג שמח בריאות ואושר

      מחק
  2. אנונימי2/4/12

    אנונימי בלי לפגוע תפרגן תפרגן תפרגן לא קורה כלום כשמפרגנים
    אמנון לא צריך 3 כוכבי מישלן יש לך בלוג ששווה יותר מזה
    חג כשר ושמח

    השבמחק
  3. יש לי אותו מתכון שנים על גבי שנים ..
    ממליצה בחום.

    השבמחק
  4. הילה6/4/12

    אין צורך להיות קטנוניים...כל הכבוד על הבלוג אמנון..המשך כך אין כמו הניסיון שרכשת אצל חמתך בשביל לדעת מה מהמתכונים (הלעוסים כלשונו של האנונימי) יוצא באמת טעים ומוצלח! ישר כח וחג שמח לכולם!

    השבמחק
  5. תודה הילה

    חג שמח וטעים.....והלחמניות באמת שוות :-)

    השבמחק
  6. אנונימי6/4/12

    אמנון
    עשיתי היום את הלחמניות מריח מעולה....
    כל הכבוד ישר כח על כל המתכונים הטעמים
    תמשיך להעשיר אותנו במטעמים טעימים....
    שהיה חג שמח וטעים....
    אורית

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אורית

      חג שמח בריאות ואושר לך ולמשפחתך

      מחק
  7. אנונימי23/3/13

    אנונימייי מטופש! ! חושב שלא פוגע? לא מתקנים!

    השבמחק
  8. נראה טוב, אני מוסיפה גם אגוס מוסקט טחון.
    חג שמח!

    השבמחק
  9. לאמא של אשתך קוראים החותנת שלי.
    לאמא של בעלי קוראים חמותי.

    מעבר לזה גם אצל סבתא שלי הפולניה (אך הנשואה לבולגרי) אכלו לחמיות דומות אך הן נעשו עם שמן ובכך נפתרה בעית הכשרות וסתימת העורקים (מרגרינה ושומני טראנס)

    חג שמח!

    השבמחק