יום שלישי, 25 בינואר 2011

קציצות (כְּפְתָה) עוף - מהיר וטעים

תמיד יש לי את הדילמה האם הקטנים אכלו טוב את המנה הבשרית בגן.......אחד הפיתרונות זה להכין קציצות הילדים אוהבים וגם אנחנו.

קציצות עוף אכלנו בילדות לרוב......עד היום אחי זה מה שהוא אוכל......למרות שמזמן סיים את שרותו הצבאי.

הקציצות בצורה הזאת נקראות "כְּפְתָה" ומתאימה גם לבשר עוף וגם בקר....(עוד נעלה מתכון לבקר).

מתאים עם כל תוספת שבא לכם אני הוספתי לאורז......בסמטי כמובן.

מצרכים

1/2 ק"ג חזה עוף טחון
4-5 ענפי כוסברה או פטרוזילה (ע"פ טעמכם)קצוצים
1 בצל קטן מגורר בפומפיה (הכי דק)
1 תפו"א בינוני מגורר בפומפיה כמובן הכי דק


לעסק......מכינים את העיסה לקציצות.....מכניסים לקערה את העוף הטחון ה"עשבים" הקצוצים ואת הבצל והתפו"א......מתבלים בפלפל לבן ,משיה, ומעט אגוז מוסקט, חצי כפית פפריקה מתוקה ו2-3 כפות שמן.....מלח ע"פ טעמכם.

מערבבים את התערובת טוב ע"מ שהתיבול יגיע לכל חלק בבשר ויהיה אחיד.

מרתיחים סיר קטן ב-10 ס"מ,  משמנים את כפות הידיים ויוצרים כדור מהתערובת.....ואז משטחים ומכניסים למים לסליקה קצרה (3 דקות בערך לקציצה) ומוציאים לצלחת.

בסיר הבישול שמים מעט מים ואת מי הסליקה מסוננים......(קציצות העוף לא מוציאים קצף ועיקר הסליקה זה ע"מ שלא יתפרקו).........מוסיפים למים מעט פפריקה (חריפות לפי העדפתכם) פלפל לבן,מעט שמן ומלח ע"פ טעמכם.....ואז מכניסים את הקציצות לסיר.....המים אמורים להגיע עד 3/4 מגובה הקציצות......הבישול אמור לקחת כ-25 דקות.....כאשר אנחנו מתחילים בהרתחה ומנמיכים ואז לקראת הסוף מאדים את המים עד שכמעט לא נשאר רוטב....

מסדרים עם תוספת ע"פ העדפתכם....בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


6 תגובות:

  1. אנונימי31/1/11

    1. מה זה סליקה?
    2. מה נותן לרוטב את הצבע המשגע? חצי כפית פרריקה עושה את העבודה?

    השבמחק
  2. סליקה- הכוונה היא להכין את הקציצות ולהכניסם למים רותחים לכ - 3 דקות....זאת ע"מ לתפוס את הצורה של הקציצה

    כן הצבע זה מהפפריקה....אני מכין אותה לבד בבית...אבל חשוב כשקונים שזו פפריקה טובה ולא עם עשבים וצבעי מאכל

    בתאבון

    השבמחק
  3. אנונימי1/12/12

    אמנון אתה גדול!!!!!!!!!פשוט מלך!!!!!אין על המתכונים שלך הם פשוט אכילים ללא כול היומרנות של "גורמה". הכנתי הרבה מהמתכונים שלך ופשוט טרפו אותם למרות שאני פולניה אסלית!!! שאלה לי אלייך איך אתה מכין את הפפריקה לבד??? ואתר אס אל חנות??????

    השבמחק
  4. אנונימי1/12/12

    שאלה לי אלייך מדוע אתה לא מוסיף לחם או פירורי לחם ושום לקציצות???יש סיבה???

    השבמחק
    תשובות
    1. יוצא גם כך טעים.......אני אף פעם לא מוסיף לחם.....ושום אצלי מתאים למתכון אחר

      מומלץ לנסות יוצא מעולה

      מחק
  5. אנונימי10/6/15

    האם מוסיפים גם את הנוזלים של התפוח אדמה והבצל לאחר שמגרדים אותם?

    השבמחק