אחד ממאכלי ילדותי הטעימים, והצלחתי להעביר את האהבה למאכל זה גם ליורשים.
יושב בבית ומחלים מהשתלת שינים השעמום והכאבים ומוציאים אותי מדעתי, מצד אחד רעב ומצד שני נורא קשה לאכול. בצהרים החלטתי תפו"א וטחולים יכול להיות מצויין.
הגדול הגיע על מדים וגמר צלחת ולקטנים הייתה אחלה ארוחת ערב, אחר הצהרים אני וזוגתי שתחיה שבענו גם מהתבשיל.
אז כך תבשיל מהיר טעים הילדים אוהבים לשחק עם הטחול ולספור כמה כבר הצליחו לדוג מתוך הצלחת, והריח בבית אויייי הריח.
איך מכינים….מצרכים
1/2 ק"ג טחול עוף ( שוטפים ומנקים )
1/2 ק"ג תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
בצל אחד בינוני
כוס ציר עוף (או לחילופין כפית מרק עוף)
כף פפריקה אדומה
כף כמון
מלח לפי הטעם (בזהירות עם המלח הטחול בתהליך ההכשרה סופג הרבה מלח)
2 כפות שמן סויה
תהליך ההכנה
מטגנים את הבצל (קצוץ דק או מגורר בפומפיה) ב-2 כפות השמן לאחר כ-2 דקות מכניסים את הטחולים לטיגון מהיר של כ-5 דקות על אש בינונית.
מכניסים את תפו"א החתוכים ואת שאר התבלינים ממלאים מים עד גובה התבשיל ומרתיחים, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור, במהלך הבישול מערבבים את התבשיל למנוע הידבקות…בזה הרגע הבית מתמלא בניחוחות מעולים.
ממליץ לבדוק במהלך הבישול שלא חסרים מים, לאחר הכיבוי ממתינים 10 דקות ומוזגים……בתאבון וספרו איך יצא
יושב בבית ומחלים מהשתלת שינים השעמום והכאבים ומוציאים אותי מדעתי, מצד אחד רעב ומצד שני נורא קשה לאכול. בצהרים החלטתי תפו"א וטחולים יכול להיות מצויין.
הגדול הגיע על מדים וגמר צלחת ולקטנים הייתה אחלה ארוחת ערב, אחר הצהרים אני וזוגתי שתחיה שבענו גם מהתבשיל.
אז כך תבשיל מהיר טעים הילדים אוהבים לשחק עם הטחול ולספור כמה כבר הצליחו לדוג מתוך הצלחת, והריח בבית אויייי הריח.
איך מכינים….מצרכים
1/2 ק"ג טחול עוף ( שוטפים ומנקים )
1/2 ק"ג תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
בצל אחד בינוני
כוס ציר עוף (או לחילופין כפית מרק עוף)
כף פפריקה אדומה
כף כמון
מלח לפי הטעם (בזהירות עם המלח הטחול בתהליך ההכשרה סופג הרבה מלח)
2 כפות שמן סויה
תהליך ההכנה
מטגנים את הבצל (קצוץ דק או מגורר בפומפיה) ב-2 כפות השמן לאחר כ-2 דקות מכניסים את הטחולים לטיגון מהיר של כ-5 דקות על אש בינונית.
מכניסים את תפו"א החתוכים ואת שאר התבלינים ממלאים מים עד גובה התבשיל ומרתיחים, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור, במהלך הבישול מערבבים את התבשיל למנוע הידבקות…בזה הרגע הבית מתמלא בניחוחות מעולים.
ממליץ לבדוק במהלך הבישול שלא חסרים מים, לאחר הכיבוי ממתינים 10 דקות ומוזגים……בתאבון וספרו איך יצא
טעים מאוד היום אני מכינה את זה פעם שניה
השבמחקאצלי הילדים מתים על זה
השבמחקאיזה כיף לשמוע :-)
לאמנון שלום, אתה חושב שילד בן 3 ירצה לאכול את זה ? אני רוצה להכין את זה ליום שישי שבת מה דעתך?
השבמחקהיי
מחקהקטנים אצלי אוכלים כי הם רגילים......ומבקשים עוד מנה
מקסימום תכיני כמות קטנה ותנסי
בתאבון
יש לך מתכון עם עדשים ירוקות ותפו״א?
מחקאנחנו פחות אוהבים עדשים :-)
מחקאבל נשמח אם תשתפי אותנו במתכון
סימן שיש לך סבלנות להתעסק עם טחול
השבמחקיש לי סבלנות לכל דבר טעים....חחחחח
מחקתודה ששת
אם לא אוהבים טחול אפשר לשים משהו אחר??
השבמחקהשילוב בין טחול עוף לתפו"א והתבלינים הוא מושלם
מחקלא ניסיתי עם משהו אחר :-)
אימי הייתה מכינה את זה עם נקניקיות
מחקהייתה מטגנת עם בצל מוסיפה עגבניה חתודה לקוביות. מכינה את תפוח" א מתבלת עם פפריקה מרק עוף מלח ופלפל הכל לפי הטעם. מוסיפה מים עד קו התפנו" א ונותנת להם להתרכך. מוסיפה את האנונימיות חותכות לקוביות ומכניסה לקראת הסוף עד להבשלה. ילדים מתים על זה. אני עד היום אוהבת את זה. בעלי קצת נגד נקניקיות לא מטוגנות אז אני פשוט מוגנת את נקניקיות לפני שאני מוסיפה אותם
חייב לבדוק את זה.......תודה שרון
מחקחייבת להגיד שהכנתי עכשיו פעם ראשונה והילדים...שאצלי בדרך כלל לא מוכניפ לטעום אכלו וביקשו עוד!!!
השבמחקגם אצלי הילדים מתים על זה................מגניב
מחקפשוט מ-ע-ו-ל-ה!!!
השבמחקתודה רבה רבה רבה
מחקהכנתי... מעולה!!! המון תודה :)
השבמחקבכיף......תודה רבה
מחקיש צורך לנקות את הטחולים או משהו בסגנון פשוט פעם ראשונה שאני מכין טחול אז אם אפשר הסבר מעבר לזה שקניתי אותו בסופר אין לי מושג מה ואיך
השבמחקטעים מאוד
השבמחקלנקות טחולים צריך- להוציא את החוטים. זה ציק צק
השבמחקטעיים אשש
השבמחקהכנתי עכשיו מאוד פשוט להכנה ומאוד מאוד טעים
השבמחקתודה
הכנתי פעם ראשונה,פשוט מעולה! .בדרך כלל מכין אותו תבשיל רק עם קורקבנים...אהבתי את מהירות ההכנה.תודה!!
השבמחקאפשר הסבר על ניקוי הטחולים מה זה שוטפים ומנקים? מרתיחים לפני?
השבמחק