יום שלישי, 12 ביוני 2012

פרגיות ברוטב סילאן ושום

פרגנתי לעצמי ארוחת ערב טעימה מאד ומעט מאד עבודה

מצרכים

2 נתחים של פרגית
4-6 פטריות שמפניות או פרטובלה בינוניות .......לחתוך חצאים או רבעים

למרינדה

2 כפות סילאן
2 כפות מים
כף שמן זית
2 שיני שום כתוש
4-5 ענפי טימין.....מופרד לעלים
מלח ופלפל שחור גרוס

לעסק............לערבב את מרכיבי המרינדה ולהשרות את הפרגיות שעה במקרר...............את הפרגיות לצלות על מחבת פסים עד שמוכן כ 3-4 דקות.......כשמוכן להוריד לצלחת קטנה

במחבת רגילה להקפיץ את הפטריות 2 דקות עם מעט שמן זית..............לשפוך על פיטריות את מה שנשאר מהמרינדה ולערבב היטב כ - 2 דקות שהרוטב יצטמצם אבל לא יישרף

ניתן לחתוך את הפרגית לפרוסות ולסדר יפה בצלחת............מעט פטרוזיליה קצוצה ואיזה צ'ילי קטן יתנו טויסט נחמד.....ואת המרינדה שנשאר מהפטריות לטפטף על הצלחת ועל הבשר

בתאבון


6 תגובות:

  1. אני אוהבת את המתכונים שלך וזה באמת קלי קלות וטעים טעים .
    אני באמת צריכה לדאוג לפרגיות .

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תמר :-)

      חומרי גלם טובים ופשטות......זה המטבח של משפחת יפרח

      מחק
  2. אליפות אמנון!
    התוספת של הפטריות מבחינתי שדרוג למנה.
    אנסה על מצע פולנטה...
    פשוט קל וטעים!
    מחר ינוסה!

    השבמחק
  3. אנונימי13/6/12

    נראה מעולה ומגרה ...

    השבמחק
  4. ברוש אחימלך21/6/12

    אמנון מזה כמה שבועות אני עוקב אחרי המתכונים שלך ומכין כל שבוע לילדיי
    את המלצותיך ,אני לא בשלן גדול אבל בעזרתך אני מצליח בבישולים מזה תודה....

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לקבל כאלה תגובות

      תודה ברוש

      מחק